![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,689,745 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,919,060 |
اثر تنش شوری بر کربوهیدراتهای گندم | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1330، بهمن 1382 اصل مقاله (221.67 K) | ||
نویسندگان | ||
فریبا میقانی؛ حسن ابراهیمزاده* | ||
چکیده | ||
اثر تیمارهای متفاوت شوری سدیم کلرید (0 ، 50 ، 100 ، 200 و 300 میلیمولار) درمراحل مختلف رشد و نمو (پنجهزنی، تورم غلاف، گلدهی و گرده افشانی) دو رقم گندم ( قدس: حساسبه شوری، بولانی: مقاوم به شوری) برغلظت کربوهیدراتهای محلول درآب و کربوهیدراتهای احیاکننده برگ درگلخانه مورد بررسی قرار گرفت. درمجموع، درپاسخ به تیمارهای شوری مشاهده شدکه غلظت کربوهیدراتهای محلول درآب در برگ بولانی بیشتر از قدس بود. برعکس، غلظت کربوهیدراتهای احیاکننده در برگ قدس بیشتر از برگ بولانی بود. بنابراین روشن میشود که اولاً: نقش کربوهیدراتهای محلول درآب در برقراری تنظیم اسمزی در پاسخ به شوری در بولانی چشمگیرتر از قدس است، ثانیاً: با توجه به اهمیت بیشتر کربوهیدراتهای محلول درآب درحفظ فشار اسمزی در مقایسه با کربوهیدراتهای احیاکننده، میتوان از دیدگاه بیوشیمیائی نیز رقم بولانی را نسبت به شوری مقاومتر از رقم قدس معرفی نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
تنششوری؛ کربوهیدراتهای احیاکننده؛ کربوهیدراتهای محلول درآب؛ گندم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,293 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 812 |