تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,625 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,386 |
اثر شوری بر روی تولید و انتقال مجددماده خشک در دو رقم گندم | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 2، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1277، تیر 1376 اصل مقاله (387.94 K) | ||
نویسندگان | ||
کاظم پوستینی؛ سعید زهتاب سلماسی* | ||
چکیده | ||
واکنش تولید و انتقال مجددماده خشک دو رقم گندم نسبت به شوری دریک آزمایش فاکتوریل درسه تکرار در شرایط گلخانه موردبررسی قرار گرفت. تیمار شوری در سه سطح 0=S0‘5/2=S1‘ 5=S2 گرم NaCL در لیتر آب آبیاری از 4 هفته بعد از کاشت اعمال شد و دو رقم اینیا -66 و شعله ‘ که رقم اخیر مقاوم به شوری شناخته می شود مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که در هر دو رقم گندم ماده خشک گل گیاه دراثر شوری کاهش و نسبت ماده خشکی که با انتقال مجدداز اندامهای رویشی به دانه تخصیص می یابد افزایش یافت. مقایسه دو رقم نشان داد که از نظر رشد رویشی رقم شعله مقاومتر از رقم اینیا-66 است ‘ ولی در مرحله رشد زایشی و تولید دانه رقم اینیا-66 برتری بیشتری نشان داد. لذا وزن خشک دانه آن نسبت به رقم شعله افزایش معنی داری داشته وشاخص برداشت آن در برابر شوری افزایش نشان داد. این تغییرات در حالی رخ داده است . که کاهش طول دوره پر شدن دانه دررقم اینیا -66 نسبت به رقم شعله تندتر بود ومقدار آن در این رقم نسبت به رقم شعله به طور معنی داری کاهش داشت . لذا احتمالا بخشی از افزایش شاخص برداشت دررقم اینیا -66 را می توان به افزایش میزان انتقال مجدد ماده خشک در اثر شوری نسبت داد. | ||
کلیدواژهها | ||
انتقال مجدد؛ تنش شوری؛ گندم؛ ماده خشک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,169 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,082 |