
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,548 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,912,380 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,962,189 |
همبستگی های فنوتیپی و ژنوتیپی درصد پروتئین دانه با چند صفت دیگر در گندم پائیزه (Triticum aestivum L.) | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 1، 3و4، شماره 0 - شماره پیاپی 1276، فروردین 1370 اصل مقاله (861.86 K) | ||
نویسندگان | ||
عبدالحمید رضائی؛ بهجت اله منزوی کرباسی راوری* | ||
چکیده | ||
از تجزیه های واریانسی وکوواریانسی برای تعیین ضرائب همبستگی فنوتیپی و ژنوتیپی بین درصد پروتئین دانه‘ عملکرد دانه‘ عملکرد پروتئین وشاخص برداشت ازت در 36 ژنوتیپ گندم (متشکل از 8 واحد و 28 دورگ F1 حاصل ازتلاقی آنها) استفاده شد. ژنوتیپها در گلخانه و به صورت طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار ارزیابی شدند. کلیه ضرائب همبستگی بجز همبستگی های درصد پروتئین دانه با سایر صفات مثبت و از نظر آماری معنی دار بودند. طبق نتایج حاصل به نظر می رسد که می توان از طریق انتخاب برای عملکرد پروتئین دانه و شاخص برداشت ازت که نوعی شاخص تلقی می گردند برای افزایش پروتئین در گندم استفاده نمود. انتخاب برا ی عملکرد پروتئین دانه و شاخص برداشت ازت به ترتیب از طریق افزایش عملکرد وبهبود راندمان تخصیص ازت بین دانه و کاه منجربه بهبود وضعیت پروتئین می شوند. بنابراین می توان از این دو صفت به عنوان نوعی شاخص انتخاب در برنامه های به نژادی استفاده نمود. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,814 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 809 |