تعداد نشریات | 154 |
تعداد شمارهها | 5,837 |
تعداد مقالات | 64,074 |
تعداد مشاهده مقاله | 106,298,989 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 83,190,919 |
اثر سه جیره غذایی انرژی مختلف روی توان پرواری بره های گروه ژنتیکی آتابای وزل | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، دوره 2، شماره 0 - شماره پیاپی 1255، خرداد 1372 اصل مقاله (743.42 K) | ||
نویسندگان | ||
علی نیکخواه؛ رضا اسدی مقدم؛ آشور محمدقره باش* | ||
چکیده | ||
یکی از راههای تامین گوشت موردنیاز کشور پرورش گوسفند پروار بندی می باشد. با توجه به کمبود مواد خوراکی در ایران ‘ نداشتن جداول استاندارد احتیاجات غذائی دامها‘ مصرف جیره های نامتوازن ‘ بدون درنظر گرفتن استعداد ژنتیکی گوسفندان منتج به پایین بودن بازده بیولوژیکی آنها گردیده است. هدف از این تحقیق تعیین میزان رشد‘ بازده غذایی ‘ درصد قطعات لاشه ‘ مقدار چربی قابل جداکردن و بره های آتابای (ترکمن) و زل با مصرف سه جیره غذایی کم ‘ متوسط و پر انرژی بوده است. در این آزمایش از هریک از گروههای آتابای و زل تعداد 50 راس بره نر 4-3 ماهه استفاده گردید. بره ها به مدت 100 روز در جایگاههای مشابه نگهداری با سه جیره غذائی متوازن دارای 61/0‘85/0و 18/1 مگا کالری انرژی خالص در کیلوگرم ماده خشک که از لحاظ پروتئین خام (75/14%) و سایر ترکیبات شیمیایی یکسان بودند‘ تغذیه شدند. مقدار خوراک مصرفی وافزایش وزن روزانه بره ها درمدت پروار بندی اندازه گیری و پس از خاتمه آزمایش تمام بره ها ذبح و وزن بدن خالی‘ لاشه گرم‘ قطعات لاشه ‘ دنبه + پیه ‘ کله و پاچه ....‘ محتویات دستگاه گوارش تعیین گردید. نتایج این آزمایش نشان داد (صرف نظر از اثر جیره غذایی) میانگین افزایش وزن روزانه بره های آتابای وزل به ترتیب برابر 52/141 و 88/88 گرم بود. ولی بازده غذائی یکسان بود. (77/10 درمقابل 89/10). میانگین افزایش وزن روزانه بره های تغذیه شده با جیره های پر انرژی ‘ متوسط انرژی وکم انرژی بترتیب برابر 72/145‘61/101 و 42/64 گرم بود. تفاوت بین میانگین ها از لحاظ آماری درهر دو حالت معنی دار بود.(5% اثر متقابل جیره های غذایی وگروههای ژنتیکی متفاوت بود‘ یعنی بیشترین افزایش وزن روزانه و بازده غذائی را آتابای * پر انرژی (210 گرم و 56/6 ) وکمترین را زل * کم انرژی (14/48 گرم و 58/13 ) را داشتند. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In Iran, one of the proper ways to supply meat requirement is fattening lambs. Low biological effeciency of Iranian lambs is due to inadequate feedstuffs, feeding under standard nutritional requirements and using imbalanced rations. The present experiment was conducted to investigate the average daily gain (ADG). Feed conversion (FC), dressing percentage (DP), Carcass cuts (CC), Fat tail,. ..of Atabai and zel lambs. In this experiment, fifty zel and fifty Atabai male lambs at 3-4 months of age, were fattend with to one of the tree rations Ilow, 0.61: medium , 0.85; and high energy, 1.18 Mcal NEg/Kg DM). The lambs in groups of 16-17 were fed for 100 days in six similar pens (2 x 3 factorial design). ADG and FC of the animals were measured at regular intervals during the trial. At the completion of the experiment the animals within each of the ration groups were slaughtered and dressing percentage, carcass cuts, fat tail,.., were measured. The results of this trial suggested that, apart from the effect of the rations, ADG of the Atabai lambs (141.5 gr) was higher than of the zel lambs (88.88 gr), but FC for both genetic groups was similar (10.89, VS 10.77). The ADG of the lambs fed with high, medium and low energy ration was 154.72, 101.61 and 64.42 gr, respectively. The difference among these mean was statistically significant (P 0.05). The highest ADG and FC were achieved with Atabai x high energy ration (210 gr, 6.56), while Zel x low energy ration had lowest ADG and FC (48.14, 13.58). There was not significant difference among dresssing percentages or carcass cuts in most of treatments. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 9,258 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,994 |