تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,524,407 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,784,885 |
اثر سه جیره غذایی انرژی مختلف روی توان پرواری بره های گروه ژنتیکی آتابای وزل | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، دوره 2، شماره 0 - شماره پیاپی 1255، خرداد 1372 اصل مقاله (743.42 K) | ||
نویسندگان | ||
علی نیکخواه؛ رضا اسدی مقدم؛ آشور محمدقره باش* | ||
چکیده | ||
یکی از راههای تامین گوشت موردنیاز کشور پرورش گوسفند پروار بندی می باشد. با توجه به کمبود مواد خوراکی در ایران ‘ نداشتن جداول استاندارد احتیاجات غذائی دامها‘ مصرف جیره های نامتوازن ‘ بدون درنظر گرفتن استعداد ژنتیکی گوسفندان منتج به پایین بودن بازده بیولوژیکی آنها گردیده است. هدف از این تحقیق تعیین میزان رشد‘ بازده غذایی ‘ درصد قطعات لاشه ‘ مقدار چربی قابل جداکردن و بره های آتابای (ترکمن) و زل با مصرف سه جیره غذایی کم ‘ متوسط و پر انرژی بوده است. در این آزمایش از هریک از گروههای آتابای و زل تعداد 50 راس بره نر 4-3 ماهه استفاده گردید. بره ها به مدت 100 روز در جایگاههای مشابه نگهداری با سه جیره غذائی متوازن دارای 61/0‘85/0و 18/1 مگا کالری انرژی خالص در کیلوگرم ماده خشک که از لحاظ پروتئین خام (75/14%) و سایر ترکیبات شیمیایی یکسان بودند‘ تغذیه شدند. مقدار خوراک مصرفی وافزایش وزن روزانه بره ها درمدت پروار بندی اندازه گیری و پس از خاتمه آزمایش تمام بره ها ذبح و وزن بدن خالی‘ لاشه گرم‘ قطعات لاشه ‘ دنبه + پیه ‘ کله و پاچه ....‘ محتویات دستگاه گوارش تعیین گردید. نتایج این آزمایش نشان داد (صرف نظر از اثر جیره غذایی) میانگین افزایش وزن روزانه بره های آتابای وزل به ترتیب برابر 52/141 و 88/88 گرم بود. ولی بازده غذائی یکسان بود. (77/10 درمقابل 89/10). میانگین افزایش وزن روزانه بره های تغذیه شده با جیره های پر انرژی ‘ متوسط انرژی وکم انرژی بترتیب برابر 72/145‘61/101 و 42/64 گرم بود. تفاوت بین میانگین ها از لحاظ آماری درهر دو حالت معنی دار بود.(5% اثر متقابل جیره های غذایی وگروههای ژنتیکی متفاوت بود‘ یعنی بیشترین افزایش وزن روزانه و بازده غذائی را آتابای * پر انرژی (210 گرم و 56/6 ) وکمترین را زل * کم انرژی (14/48 گرم و 58/13 ) را داشتند. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 9,354 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,065 |