تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,524,693 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,785,422 |
بررسی میزان ترکیب پذیری و هتروزیس در ارقام گندم نان به روش دو رگ گیری دی آلل | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 8، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1249، اردیبهشت 1375 اصل مقاله (492.49 K) | ||
نویسندگان | ||
علیرضا طالعی؛ امیر حسین بیگی* | ||
چکیده | ||
به منظور مطالعه اثرات ترکیبی پذیری و بررسی اثرات سیتوپلاسمی و هتروزیس ارقام گندم ‘ از طرح دی آلل 5*5 کامل استفاده گردید. در سال اول کلیه تلاقی های اصلی ومعکوس انجام گرفت. و در سال بعد هیبریدهای بدست آمده ‘ همراه والدین درقالب طرح بلوکهای کامل تصادفی مقایسه گردیدند. تجزیه واریانس نشان می داد که بین تیمارها در صفات ارتفاع بوته ‘ عملکرد دانه ‘ تاریخ ظهور خوشه ‘ شاخص برداشت‘ وزن هزار دانه و درصضد پروتئین دانه تفاوت معنی داری وجود دارد. سپس تجزیه واریانس دی آلل بر اساس متد1 ‘ مدل 1 روش گریفینگ انجام گرفت. نتایج این تجزیه واریانس نشان می دهد که ترکیب پذیری عمومی درتمام صفات در سطح 1% معنی دار گردیده است و اثرات ترکیب پذیری خصوصی و اثرات معکوس فقط در صفات ارتفاع بوته و عمکلرد دانه در سطح 1% معنی دار شده است . در مجموع چنین نتیجه گیری می شود که در کنترل صفات‘ تاریخ ظهور خوشه ‘ شاخص برداشت .وزن هزار دانه و درصد پروتئین دانه فقط اثرات افزایشی دخالت داردو در صفات عملکرد دانه و ارتفاع بوته هر د و اثر افزایشی وغیر افزایشی نقش دارند. همچنین هتروزیس در هیچیک از هیبریدها مشاهده نشد واثرات سیتوپلاسمی نیز در صفات وجود ندارد. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,765 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 927 |