تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,110,497 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,186 |
اندازه گیری میزان باقیمانده نیتریت در انواع فرآورده های گوشتی عرضه شده در ایران به وسیله روش اسپکتروفتومتریک | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 15، دوره 59، شماره 2 - شماره پیاپی 618، مرداد 1383 اصل مقاله (270.85 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر ابوالفضل کامکار؛ دکتر نوردهر رکنی؛ دکتر عبدالمجید چراغعلی؛ دکتر هدایت حسینی؛ دکتر مهران رضائی مجاز؛ دکتر سعید بکایی؛ دکتر ایرج نوروزیان؛ دکتر عبدالحکیم عبداله زاده* | ||
چکیده | ||
هدف : تعیین میزان باقیمانده نیتریتها در انواع فرآوردههای گوشتی عرضه شده در ایران به منظور ارزیابی رعایت استانداردهای مربوطه به حدود مجاز مواد افزودنی در کشور . طرح : مطالعه توصیفی – تحلیلی بر مبنای نمونهگیری اتفاقی. تعداد نمونه: دویست و پنجاه نمونه از انواع فرآوردههای گوشتی (انواع کالباس و سوسیس). روش: در این مطالعه تعداد 250 نمونه از انواع فرآوردههای گوشتی (کالباس و سوسیس) تولید شده توسط کارخانههای مختلف در سطح کشور به طور اتفاقی انتخاب و نمونههای مذکور از نظر شاخص میزان باقیمانده نیتریت با روش اسپکتروفتومتریک مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل آماری : در مورد شاخص نیتریت، ابتدا میانگین حسابی و خطای معیار دادههای به دست آمده از هر کارخانه محاسبه شده و با استفاده از روش آنالیز واریانس یکطرفه به منظور یافته اختلاف احتمالی بین کارخانههای مختلف و محصولات مختلف دادهها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج : نتایج حاصله نشان داده که میزان باقیمانده نیتریت فرآوردههای مختلف (انواع سوسیس و کالباس) p.p.m108-1 بوده و بر اساس آنالیز واریانس یکطرفه اختلاف بین متوسط مقدار باقیمانده نیتریت مربوط به سوسیس گوشت قرمز از سایر محصولات بیشتر (P<0/05) و این مقدار در کالباس گوشت قرمز از سایر محصولات کمتر (P<0/05) است در حالیکه بر اساس آزمون فوقالذکر متوسط میزان باقیمانده نیتریت در سوسیس و کالباس گوشت مرغ تفاوت معنیداری با یکدیگر ندارد. نتیجهگیری : با توجه به مطالعه انجام شده میزان باقیمانده نیتریت در مواردی بالاتر از حد مجاز پذیرفته شده در کشور میباشد، لذا رعایت استانداردهای مربوطه و اندازهگیری و کنترل مرتب این ماده افزودنی در فرآوردههای گوشتی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسپکتروفتومتری؛ فرآورده های گوشتی؛ نیتریت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,033 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,721 |