
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,548 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,911,287 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,960,058 |
بررسی نقش سردکنهای آبی در چگونگی وضعیت باکتریایی لاشه های مرغ در کشتارگاههای مرغ در کشتارگاههای صنعتی استانهای تهران و گیلان | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 7، دوره 59، شماره 3 - شماره پیاپی 617، آبان 1383 اصل مقاله (435.23 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر افشین آخوندزاده؛ دکتر علی میثاقی؛ دکتر سعید بکایی؛ دکتر تقی زهرایی صالحی؛ دکتر هادی اشپری* | ||
چکیده | ||
هدف : بررسی نقش سردکنهای آبی در وضعیت میکروبی لاشههای مرغ قبل از ورود و بعد از خروج از سردکن در 11 کشتارگاه صنعتی در استانهای تهران و گیلان. نمونهها : هفتاد و پنج لاشه مرغ از 11 کشتارگاه صنعتی در استانهای تهران و گیلان. روش : تعداد 51 لاشه مرغ از 9 کشتارگاه صنعتی در استان تهران و 24 لاشه مرغ از 2 کشتارگاه صنعتی در استان گیلان قبل از ورود و بعد از خروج از سردکنهای آبی از نظر برخی از آزمایشات باکتریایی طبق روش استاندارد ارائه شده توسط انجمن بهداشت عمومی آمریکا مورد آزمایش قرار گرفتند. در ضمن میزان کلر آزاد و درجه حرارت آب هر یک از سرکنها نیز در همان محل اندازهگیری شد. نتایج : در استان تهران شمارش کلی فرمها در لاشههای مرغ بعد از خروج از سردکنها بیشتر از قبل ورود لاشهها به سردکن بود. با انجام آزمون t دو طرفه، تفاوت معنیداری (P<0/05) در سطح اطمینان 95 درصد در نتایج فوق مشاهده شد. یک لاشه از 51 لاشه مرغ بعد از خروج از سردکن آبی در استان تهران و تمام 24 لاشه مرغ قبل از ورود به سردکنها و بعد خروج از آنها در استان گیلان از نظر اشریشیاکلی مثبت بودند. سروتیپهای شناسایی شده H7, O119:B14, 02:K1. 0128:K67,078:K80 بودند. همچنین یک لاشه از 51 لاشه طیور بعد از خروج از سردکن از نظر سالمونلا انتریتیدیس مثبت بود کلر آزاد آب فقط در یک کشتارگاه از 9 کشتارگاه طیور در استان تهران قابل اندازهگیری و آنهم به میزان ppm5/0 بود. میزان کلر آزاد آب سردکن در دو کشتارگاه استان گیلان به ترتیب 0/1ppm , 1ppm بود. میانگین + انحراف معیار درجه حرارت آب سردکنها در 9 کشتارگاه طیور صنعتی مورد مطالعه در استان تهران و 2 کستارگاه طیور صنعتی در استان گیلان به ترتیب 4/1+1/6 و 7/0+5/6 درجه سانتیگراد بود. نتیجهگیری : با توجه به نتایج به دست آمده چنین بیان میشود که در صورت عدم توجه به وضعیت بهداشتی آب سردکنهای آبی، امکان افزایش بار و آلودگی میکروبی لاشههای مرغ بعد از خروج از سردکن وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
سردکن آبی؛ کشتارگاه طیور؛ لاشه های مرغ؛ وضعیت میکروبی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,276 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,085 |