![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,974 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,974 |
مقاومت آنتی بیوتیکی برخی عوامل باکتریایی متداول جوجه های گوشتی در مرغداریهای اطراف شیراز | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 6، دوره 58، شماره 3 - شماره پیاپی 605، آبان 1382 اصل مقاله (288.75 K) | ||
نویسندگان | ||
کتر حمید رجائیان؛ دکتر رویا فیروزی؛ جعفر جلایی؛ دکتر فرید حیدری دزفولی* | ||
چکیده | ||
هدف : از انجام مطالعه حاضر بررسی میزان فراوانی این پدیده در میان باکتریهای جدا شده از لاشه مرضی جوجههای گوشتی میباشد. حیوانات: دویست قطعه جوجه گوشتی. روش: دراین تحقیق، ابتدا عوامل باکتریایی عفونتها در 200 قطعه جوجه گوشتی واحدهای پرورش اطراف شیراز جدا و شناسایی گردیدند و سپس با کاربرد روش انتشار از دیسک، میزان مقاومت دارویی این عوامل نسبت به تعداد از آنتی بیوتیکهای مورد استفاده در صنعت طیور تعیین شد. تجزیه و تحلیل اماری: مطالعه توصیفی. نتایج : عوامل عمده جدا شده شامل اشریشیاکلی (82 درصد)، سالمونلا (5/16 درصد) و استافیلوکوکوس (5/1 درصد) بود. پنی سیلین، آموکسی سیلین، جنتامایسین، انروفلوکساسین، تایلوزین، کلرامفنیلکل، فورازولیدون، تتراسایکلین، لینکواسپکتین، فلومکوئین واریترومایسین آنتی بیوتیکهایی بودند که آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی در مورد شان انجام گردید. نتایج به دست آمده از این بررسی نشان میدهد که عوامل باکتریایی جدا شده بیشترین میزان مقاومت را نسبت به پنی سیلین و کگمترین میزان مقاومت را نسبت به جنتامایسین نشان دادهاند. همچنین اشریشیاکلی در مقایسه با دو عامل دیگر مقاومت دارویی بیشتری از خود بروز داد. تمام باکتریهای جدا شده حداقل به یک آنتی بیوتیک مقاوم و دوازده درصد از اشریشیاکلی جدا شده تنها به یک آنتی بیوتیک حساس بودند تمام نمونههای سالمونلا حداقل به سه آنتی بیوتیک حساس و حداکثر به هشت آنتی بیوتیک مقاوم بودند. سه نمونه استافیلوکوکوس جدا شده به شش آنتی بیوتیک حساس و در مقابل پنج آنتی بیوتیک مقاومت نشان دادند. نتیجهگیری : یافتههای این تحقیق دلالت بر بالا بودن میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در عوامل باکتریایی جدا شده از لاشه مرضی طیور دارد. این امر میتواند احتمالا به دلیل استفاده نادرست از آنتی بیوتیکها در صنعت مرغداری باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ عوامل بکتریایی؛ مقاومت آنتی بیوتیکی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,269 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,088 |