![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,721 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,842 |
بررسی املاح موجود در شیره انگور فرآوری شده با خاک رس | ||
کشاورزی (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 1، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 425، فروردین 1382، صفحه 1-6 اصل مقاله (141.96 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد جواد احتشامی معین آبادى1؛ محمد خداپرست2؛ محمد باقر حبیبی نجفى* 2 | ||
1کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان | ||
2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان | ||
چکیده | ||
در تولید سنتی شیره انگور برای کاهش اسیدیته آن از خاک رس محلی استفاده می شود. املاح معدنی موجود در خاک رس می تواند بر محصول نهایی تأثبر منفی داشته باشد. در این تحقیق، از شیره تولید شده در روستاهای مختلف استان خراسان به طور تصادفی 11 نمونه گیری انجام و تعدادی از پارامترهای استاندارد برای وجود آلاینده های معدنی و شن اندازه گیری شد. در شیره های انگور تولید شده مقدار عناصر سنگین کادمیوم، نیکل و کبالت بیش از حد مجاز است که می تواند ناشی از ترکیب خاک کشاورزی منطقه و خاک رس مورد استفاده در فرآیند تولید این محصول باشد. درضمن، ذرات خاک موجود در این محصول نیز زیاد است که به دلیل عدم شستشوی انگور در حد مطلوب و استفاده از مقدار زیادی خاک رس در تهیه شیره و نامناسب بودن کیفیت تصفیه نهایی محصول می باشد. لذا بهینه کردن روش تولید سنتی شیره انگور جهت حمایت از مصرف کننده ضروری می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
جذب اتمی؛ خاک رس؛ شیره انگور؛ فلزات سنگین | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 8,386 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,635 |