
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,770 |
تعداد مقالات | 72,936 |
تعداد مشاهده مقاله | 132,271,967 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,762,686 |
مدل همنوآوری برند در اقتصاد اشتراکی برپایه درگیرسازی مشتریان و همآفرینی ارزش | ||
مدیریت بازرگانی | ||
دوره 17، شماره 2، 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jibm.2024.380539.4829 | ||
نویسندگان | ||
علیرضا نانکلی1؛ نادر سیدامیری* 2؛ معصومه سروندی3؛ فرزاد زیارانی4 | ||
1گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت کسب وکار، دانشکدگان مدیریت، دانشگاه تهران، ایران | ||
2دانشیار، گروه کارآفرینی سازمانی، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
3گروه سازمانی، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
4دانشکده مدیریت کسب و کار ، دانشگاه تهران ، تهران ، ایران | ||
چکیده | ||
باتوجه به ظهور بسیاری از کسب و کارهای نوپا در حوزه صنعت اقتصاد اشتراکی و با توجه به جدید بودن این صنعت، به نظر می رسد که این نوع کسب و کارها از مسیر درست همنوآوری برند برای رسیدن به درگیرسازی مشتریان و همآفرینی ارزش و ایجاد وفاداری از طرف آنها آگاه نیستند که این امر منجر به ناکارآمدی برندهای به وجود آمده در این حوزه شده است. برای باقی ماندن در دنیای رقابتی کسب و کار، همنوآوری یک استراتژی اساسی برای کسب و کارها میباشد، همنوآوری شامل تعامل و درگیرکردن مشتری در کسب و کار است، که در این صورت مشتری بر اساس تجارب گذشته خود و سایر منابعی که در اختیار دارد از قبیل دانش، تخصص و ... در فرایند همآفرینی ارزش برای شرکت و محصولات و خدماتش شرکت میکند و با سازمان و برند آن درگیر میشود. این درگیر شدن مشتری با سازمان در صورت بازخورد مثبت منجر به شرکت مجدد در فرایند همآفرینی میشود. از طرفی هنگامی که مدیران، مصرفکنندگان و سایر ذی نفعان در فرایند همآفرینی شرکت میکنند، ارتباطاتی حول محصول شکل میگیرد که بر درک برند توسط آنان تاثیر میگذارد. هدف پژوهشگر از این پژوهش تبیین یک مدل کارآمد همنوآوری برند در اقتصاد اشتراکی برپایه درگیرسازی مشتریان و همآفرینی ارزش در کسب و کارهای نوپا است که منجر به استفاده و بکارگیری مناسب از تمامی ظرفیتهای موجود این کسب و کارها میشود. همچنین خلأ تئوریکی که محقق آن را پیدا کرد این است که تحقیقی مسیر کامل برندینگ از طریق همنوآوری را از ابتدا تا انتها در صنعتی به خصوص اقتصاد اشتراکی بررسی نکرده است. این تحقیق از نوع آمیخته (کیفی-کمی) بوده، که روش تحقیق در مرحله اول مروری روایتی برای ساخت یک چارچوب مفهومی، و در مرحله دوم با انجام پروتکل مصاحبه و برگزاری جلسه گروه کانونی به صورت کیفی انجام شد و در نهایت در بخش کمی از پرسشنامه برای پاسخ به برخی سؤالها استفاده گردید. جامعه آماری این تحقیق را کاربران و کارکنان اسنپ فود و اسنپ باکس در ایران تشکیل میدهند. از این رو در بخش کیفی از نظرات مدیران و خبرگان این بخش و در بخش کمی از نظرات کاربران این بخش استفاده شده است. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی را مصاحبه نیمهساختارمند و در بخش کمی از پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی استفاده شده است که برای تأیید روایی و پایایی هر دو بخش از روشهای مختلف استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات در بخش کیفی از فن تحلیل مضمون و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات در بخش کمی از معادلات ساختاری استفاده شده است. یافتههای پژوهش در بخش کیفی منجر به تبیین مدل همنوآوری برند در اقتصاد اشتراکی برپایه درگیرسازی مشتریان و همآفرینی ارزش در کسب و کارهای نوپا شد که در بخش کمی مدل موردنظر با تغییرات کمتری مورد تأیید قرار گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
اقتصاد اشتراکی؛ درگیرسازی مشتریان در برند؛ هم نوآوری برند؛ هم آفرینی ارزش | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 42 |