
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,762 |
تعداد مقالات | 72,839 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,915,717 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,550,753 |
نقش دولت در تنظیمگری و نظارت بر امنیت غذایی | ||
فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 18 خرداد 1404 | ||
نوع مقاله: علمی-پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jplsq.2024.361695.3345 | ||
نویسندگان | ||
سید مصطفی احمدی تیمورلوئی* 1؛ ولی رستمی2 | ||
1دانشجوی دانشگاه تهران | ||
2عضوهیئت علمی | ||
چکیده | ||
تامین «امنیت غذایی» از جمله وظایف حاکمیتی است که دولتها از حضور فعالانه در آن عقبنشینی نکردهاند. اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای کلی نظام و قوانین و مقررات متعدد، به «امنیت غذایی» و روش مداخلههای تنظیمگرانه دولت در آن میپردازند؛ اما نزدیکی و تداخل آن به اصطلاحات مشابهی مانند «ایمنی غذایی»، «تغذیه» و «حق بر غذا» و نبود برداشت جامع و مانع، کارکرد تنظیمگری دولت در این حوزه را با چالش روبرو کرده است. این مقاله با روش تحلیلی – توصیفی و بررسی نظری و تنقیحی سیاستهای کلی نظام و قوانین حوزه امنیت غذایی، به این سؤال میپردازد که دولت در مفهوم عام خود، وظیفه تنظیمگری خود را در حوزه امنیت غذایی به چه ترتیب انجام میدهد؟ نبود سیاست واحد در حوزه تنظیمگری امنیت غذایی، فقدان برداشت دقیق و متمایز از مفاهیم مشابه و همچنین تعدد دستگاههای متولی و تداخل وظایف نهادهای تنظیمگر و نظارتی در این حوزه، تامین امنیت غذایی در ایران را با چالش روبرو میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
امنیت غذایی؛ ایمنی غذایی؛ تغذیه؛ تنظیمگری؛ حق بر غذا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 47 |