
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,711 |
تعداد مقالات | 72,499 |
تعداد مشاهده مقاله | 130,331,373 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,778,790 |
اثر افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده بر میزان مصرف کالاهای خوراکی | ||
فصلنامه تحقیقات اقتصادی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 اردیبهشت 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jte.2025.380424.1008955 | ||
نویسندگان | ||
امیرحسین خواجوندصالحی* 1؛ علی اصغر سالم2 | ||
1دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی تهران، ایران | ||
2دانشکده اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، جهت بررسی اثر افزایش یک درصد نرخ مالیات ارزش افزوده در سال ۱۳۹۰ بر مصرف خوراکیهای ۲۵۵۱۴ خانوار شهری و روستایی به روش تفاضل در تفاضل، اطلاعات مربوط به مصرف ۱۵۲ ریزقلم کالا، در ۸ دسته کالایی برنج، نان و غلات، گوشت قرمز و مرغ، گوشت ماهی، لبنیات، میوه و تنقلات، سبزیجات و ادویه و نوشیدنیها را با در نظر گرفتن سایر عوامل همچون درآمد و بعد خانوار، شغل، وضعیت تاهل، وضعیت سکونت، جنسیت، سن و سواد سرپرست خانوار به همراه شهری یا روستایی بودن آنان جمعآوری شده است. نتایج این بررسی نشان میدهد که اثر افزایش یک درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال 1390 برای دستههای کالایی برنج، گوشت قرمز و مرغ، گوشت ماهی، لبنیات، میوه و تنقلات، و سبزی و ادویه و نان و غلات، در سطح 99 درصد اطمینان منفی و معنیدار و برای دسته کالایی نوشیدنیها در سطح 99 درصد اطمینان مثبت و معنیدار بوده است. از این رو، پیشنهاد میشود تا درخصوص اعمال سیاستهای مشابه افزایش نرخ مالیات ارزش افزوده با احتیاط بیشتری عمل کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
دادههای بودجه خانوار؛ مالیات بر ارزش افزوده؛ مدل تفاضل در تفاضل؛ مصرف | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 61 |