
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,711 |
تعداد مقالات | 72,494 |
تعداد مشاهده مقاله | 130,283,716 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,761,502 |
تأثیر کاربرد پس از برداشت نانوسلولز حاوی عصاره مورد بر ویژگیهای کیفی و ماندگاری میوه توتفرنگی رقم پاروس | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 16 اردیبهشت 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.381068.2202 | ||
نویسندگان | ||
سمیه کریمی دهبکری1؛ عبداله احتشام نیا* 1؛ حسن مومیوند1؛ سمیه رستگار2 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
2گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | ||
چکیده | ||
توتفرنگی از جمله میوههای حساس به آسیبهای مکانیکی و فیزیولوژیکی بوده و دارای سرعت متابولیسم و تخریب سریع در طول مدت زمان نگهداری است. هدف از تحقیق حاضر استفاده از پوشش خوراکی نانوسلولز با عصاره مورد بهمنظور افزایش عمر پس از برداشت توتفرنگی بود. آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار شامل شاهد، نانوسلولز1.5، عصاره 2 درصد، عصاره 4 درصد، نانوسلولز 1.5+ عصاره 2 درصد، نانوسلولز1.5+ عصاره4 درصد در شرایط دمای 4 درجه و رطوبت نسبی 90 درصد پس از اعمال تیمارها ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی مورد نظر در زمانهای تعیین شده (0،6،12،18 روز) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر زمان، نانو و تیمار بر کاهش وزن، ویتامین ث، فلاونویید، آنتوسیانین، ظرفیت آنتیاکسیدانی، پلیفنلاکسیداز معنیدار است. نتایج نشان داد که میوههای مورد بررسی با طولانیتر شدن دوره انباری کمترین مقدار کاهش وزن مربوط به تیمار نانوسلولز1.5 و ناسلولز1.5 + عصاره 2 درصد و بیشترین سفتی مربوط به تیمار عصاره 2 درصد مشاهده شد. در روز هجدهم ذخیره سازی بیشترین میزان فنل در تیمار عصاره 4 درصد مشاهده شد. کمترین میزان فعالیت آنزیم پلیفنلاکسیداز و بیشترین میزان اسیدآسکوربیک مربوط به تیمار نانوسلولز1.5 + عصاره 2 درصد مشاهده شد. به طور کلی تیمار نانو سلولز1.5 + عصاره 2درصد باعث بهبود صفات کاهش وزن، اسید آسکوربیک و پلیفنلاکسیداز شد. با توجه به اهمیت اقتصادی توتفرنگی و ضایعات بالای این محصول، استفاده از این تیمارجهت بهبود ویژگیهای توتفرنگی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات فنلی؛ پوشش؛ توت فرنگی؛ نانوسلولز؛ عصاره مورد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 41 |