
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,762 |
تعداد مقالات | 72,839 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,915,877 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,550,775 |
اثر ذرت فراوری شده بر عملکرد، پاسخ ایمنی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه گوشتی آرین. | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 اردیبهشت 1404 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.386269.654047 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه کمال زاده* 1؛ حمیدرضا طاهری2؛ سید عبداله حسینی3؛ امیر حسین علیزاده قمصری4 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. | ||
3بخش تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. | ||
4بخش تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران. | ||
چکیده | ||
در این تحقیق از 750 قطعه جوجه گوشتی آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، پنج تکرار و 30 قطعه جوجه در هر تکرار از یک تا 40 روزگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطح صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد ذرت فراوری شده به جای ذرت معمولی (فراوری نشده) در جیره بود. ذرت فراوری شده قبل از شروع این آزمایش و طی چند مرحله از جمله تخمیر، پخت و تاباندن اشعه مادون قرمز آماده شد. نتایج نشان داد که استفاده از ذرت فراوری شده در کل دوره پرورش (1 تا 40 روزگی) تاثیری بر عملکرد رشد، درصد زنده مانی، شاخص تولید، خصوصیات لاشه، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و تیتر آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفندی و نیوکاسل ندارد. با افزایش سطح ذرت فراوری شده در 35 روزگی، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک به ترتیب به صورت خطی و درجه دوم و در یک تا 28 روزگی مصرف خوراک به صورت درجه دوم بهبود یافت و وزن نسبی سینه بالاتری به صورت خطی و درجه دوم موجب شد. قابلیت هضم ایلئومی پروتئین، انرژی و تیتر آنتی بادی علیه آنفلوانزا با افزایش ذرت فراروی شده در جیره به صورت خطی و درجه دوم افزایش یافت (P<0.05). در کل، فراوری ذرت تنها در برخی از سنین دوره رشد تاثیر مطلوبی بر عملکرد رشد داشت و جایگزین نمودن 75 درصد از ذرت معمولی جیره با ذرت فراوری شده نتایج بهتری را در مقایسه با دیگر سطوح جایگزینی نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
آرین؛ جوجه گوشتی؛ ذرت فراوری شده؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 59 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 21 |