
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,762 |
تعداد مقالات | 72,833 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,774,037 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,497,629 |
تاثیر غلظتهای مختلف اسیدآمینه فنیلآلانین بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گلابی رقم "درگزی" در طی دوره انبارمانی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 اردیبهشت 1404 اصل مقاله (1.16 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.384005.2220 | ||
نویسندگان | ||
کمال امینی خوشالانی1؛ حمید حسن پور2؛ کریم منداحکی* 3 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، | ||
2گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
3گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
چکیده | ||
عمر انبارمانی گلابی به دلیل حساس بودن به صدمات حین حمل و نقل، کاهش رطوبت و فساد پذیر بودن بسیار حائز اهمیت است. لاین آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 2 فاکتور، فاکتور اول اسید آمینه فنیلآلانین (3 و 6 میلیمولار) و فاکتور دوم زمان نمونهبرداری (30، 60 و 90 روز) و با سه تکرار انجام شد. صفاتی از قبیل سفتی میوه، کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، pH آب میوه، محتوی اسید آسکوربیک، محتوی مواد جامدکل (TSS)، فنل، فلاونوئیدکل، پراکسیداسون لیپید، نشت یونی، فعالیت آنزیمهای آسکوربات پراکسیداز، فنیلآلانینآمونیالیاز، گلوتاتیون ردوکتاز، پلیفنل اکسیداز مورد اندازهگیری قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که تیمار اسیدآمینهی فنیلآلانین 6 میلیمولار بهتر از سایر تیمارها عمل کرد. در اثر کاربرد تیمار فوق میزان سفتی، 5/14 درصد افزایش در مقایسه با تیمار شاهد را نشان داد. همچنین در اثر کاربرد اسیدآمینه فنیلآلانین 6 میلی مولار سطح مالوندیآلدئید (8/69 درصد) و نشت یونی (6/16 درصد) کاهش را در مقایسه با شاهد نشان دادند. علاوه براین تیمار اسید آمینهی فنیلآلانین 6 میلیمولار منجر به افزایش قابل توجهی در میزان فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز (09/23 درصد)، گلوتاتیون ردوکتاز (74/37 درصد) و فنیلآلانین آمونیالیاز (35/30 درصد) در مقایسه با شاهد شد. در مجموع تیمارهای مذکور در طول نگهداری انبار سرد تا حدی در افزایش محتوای آنتیاکسیدانی و فعالیتهای آنزیمی اثرگذار بوده و توانستهاند با مهار رادیکالهای آزاد و کاهش سطح پراکسیداسیون لیپیدغشاء به میزان 8/69 درصد صدمات حاصله طی انبارمانی را به حداقل رسانده و سیستم دفاعی میوه را فعال نگه دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
فعالیت آنتی اکسیدانی کل؛ اسید آمینه؛ پراکسیداسیون لیپید غشاء؛ انبارمانی؛ میوه گلابی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 57 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 29 |