
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,232 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,189,786 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,020,809 |
بررسی اثرات مخمرها در تغذیه بر عملکرد و سلامت گوسالههای شیرخوار | ||
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک | ||
دوره 24، شماره 3 - شماره پیاپی 30، آذر 1403، صفحه 5-12 | ||
نوع مقاله: مقاله علمی- ترویجی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/domesticsj.2024.381203.1157 | ||
نویسنده | ||
بهاره صوفی زاده* | ||
دانشجوی کارشناسیارشد تغذیه دام، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی، کرمانشاه، کرمانشاه، ایران | ||
چکیده | ||
پرورش گوسالههای شیرخوار یک دوره حیاتی برای رشد تلیسهها است. گوسالههای تازه متولد شده دارای عملکرد گوارشی و ایمنی پایینی قبل از شیر گرفتن هستند که آنها را بسیار مستعد ابتلا به عفونتهای مختلف رودهای میکند. اسهال تهدید قابل توجهی برای سلامت گوسالهها بوده و ممکن است خسارات اقتصادی جدی به دامداریها وارد کند. آنتیبیوتیکها معمولأ برای درمان اسهال و تقویت رشد گوساله استفاده میشوند که منجر به مقاومت باکتریایی و افزایش بقایای آنتیبیوتیک در گوشت میشود. بنابراین، یافتن فناوریهای جدید برای بهبود اسهال گوسالههای تازه متولد شده چالشی برای تولیدات دامی و بهداشت عمومی است. عملکرد جمعیت میکروبی روده در مراحل اولیه پس از تولد برای بهینهسازی عملکرد ایمنی و رشد بدن بسیار مهم است. از این رو مداخله زودهنگام در جمعیت میکروبی دستگاه گوارشی گوساله با پروبیوتیکها میتواند به طور مؤثر عملکرد گوساله را بهبود بخشند. مخمرها میکروارگانیسمهای تک سلولی و اعضای قارچها هستند. مهمترین اثرات استفاده از مکملهای مخمری در مرحله پیش از شیرگیری همراه با بروز استرس گزارش شده که از این طریق میتوان به بهود توسعه جمعیت میکروبی در شکمبه و کاهش احتمال تکثیر جمعیت عوامل بیماریزا دست پیدا کرد. مطالعات نشان دادهاند که گوسالههای تغذیه شده با خوراک آغازین یا جایگزین شیر تکمیل شده با مخمر، مصرف خوراک آغازین، افزایش وزن روزانه و قوام مدفوع بهتری نسبت به گوسالههای شاهد دارند. هدف بررسی جایگزینهای آنتیبیوتیکی مناسب برای بهبود سلامت گوساله است، که به مسائل بهداشت عمومی مرتبط با استفاده از آنتیبیوتیکها در دام توجه شود. این بررسی بر روی نقش و مکانیسمهای مخمرها بر عملکرد و سلامت گوسالههای شیرخوار تمرکز دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیبیوتیک؛ پروبیوتیک؛ دستگاه گوارش؛ سلامت؛ گوساله | ||
مراجع | ||
AAFCO (2013). “Official Publication.” Assoc. Am. Feed Control Office, Champaign, IL. 450–451 Alugongo, G. M., Xiao, J. X., Chung, Y. H., Dong, S. Z., Li, S. L., Yoon, I., & Cao, Z. J. (2017). “Effects of Saccharomyces cerevisiae fermentation products on dairy calves: Performance and health.” Journal of Dairy Science, 100(2), 1189-1199.e Beharka, A. A., Nagaraja, T. G., Morrill, J. L., Kennedy, G. A., & Klemm, R. D. (1998). “Effects of form of the diet on anatomical, microbial, and fermentative development of the rumen of neonatal calves.” Journal of Dairy Science, 81(7), 1946-1955. Callaway, E. S., & Martin, S. A. (1997). “Effects of a Saccharomyces cerevisiae culture on ruminal bacteria that utilize lactate and digest cellulose.” Journal of Dairy Science, 80(9), 2035-2044. Chaucheyras-Durand, F., & Fonty, G. (2002). “Influence of a probiotic yeast (Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077) on microbial colonization and fermentations in the rumen of newborn lambs.” Microbial Ecology in Health and Disease, 14(1), 30-36. Chaucheyras-Durand, F., & Durand, H. (2010). “Probiotics in animal nutrition and health.” Beneficial Microbes, 1(1), 3-9. Chung, Y. H., Walker, N. D., McGinn, S. M., & Beauchemin, K. A. (2011). “Differing effects of 2 active dried yeast (Saccharomyces cerevisiae) strains on ruminal acidosis and methane production in nonlactating dairy cows.” Journal of Dairy Science, 94(5), 2431-2439. Dehority, B. A. (2003). “Numbers, factors affecting the population and distribution of rumen bacteria.” Rumen Microbiology, 265-294. Diao, Q., Zhang, R., & Fu, T. (2019). “Review of strategies to promote rumen development in calves.” Animals, 9(8), 490. Du, W., Wang, X., Hu, M., Hou, J., Du, Y., Si, W., & Xu, Q. (2023). “Modulating gastrointestinal microbiota to alleviate diarrhea in calves.” Frontiers in Microbiology, 14, 1181545. Flint, H. J., Bayer, E. A., Rincon, M. T., Lamed, R., & White, B. A. (2008). “Polysaccharide utilization by gut bacteria: potential for new insights from genomic analysis.” Nature Reviews Microbiology, 6(2), 121-131. Galvão, K. N., Santos, J. E., Coscioni, A., Villaseñor, M., Sischo, W. M., & Berge, A. C. B. (2005). “Effect of feeding live yeast products to calves with failure of passive transfer on performance and patterns of antibiotic resistance in fecal Escherichia coli.” Reproduction Nutrition Development, 45(4), 427-440. Gareau, M. G., Sherman, P. M., & Walker, W. A. (2010). “Probiotics and the gut microbiota in intestinal health and disease.” Nature reviews Gastroenterology & Hepatology, 7(9), 503-514. Gomez, D. E., Arroyo, L. G., Costa, M. C., Viel, L., & Weese, J. S. (2017). “Characterization of the fecal bacterial microbiota of healthy and diarrheic dairy calves.” Journal of Veterinary Internal Medicine, 31(3), 928-939. Harris, T. L., Liang, Y., Sharon, K. P., Sellers, M. D., Yoon, I., Scott, M. F., & Ballou, M. A. (2017). “Influence of Saccharomyces cerevisiae fermentation products, SmartCare in milk replacer and Original XPC in calf starter, on the performance and health of preweaned Holstein calves challenged with Salmonella enterica serotype Typhimurium.” Journal of Dairy Science, 100(9), 7154-7164. He, Z. X., Ferlisi, B., Eckert, E., Brown, H. E., Aguilar, A., & Steele, M. A. (2017). “Supplementing a yeast probiotic to pre-weaning Holstein calves: Feed intake, growth and fecal biomarkers of gut health.” Animal Feed Science and Technology, 226, 81-87. Hill, S. R., Hopkins, B. A., Davidson, S., Bolt, S. M., Diaz, D. E., Brownie, C., & Whitlow, L. W. (2009). “The addition of cottonseed hulls to the starter and supplementation of live yeast or mannanoligosaccharide in the milk for young calves.” Journal of Dairy Science, 92(2), 790-798. Jami, E., Israel, A., Kotser, A., & Mizrahi, I. (2013). “Exploring the bovine rumen bacterial community from birth to adulthood.” The ISME Journal, 7(6), 1069-1079. Kerr, C. A., Grice, D. M., Tran, C. D., Bauer, D. C., Li, D., Hendry, P., & Hannan, G. N. (2015). “Early life events influence whole-of-life metabolic health via gut microflora and gut permeability.” Critical Reviews in Microbiology, 41(3), 326-340. Kim, M. H., Seo, J. K., Yun, C. H., Kang, S. J., Ko, J. Y., & Ha, J. K. (2011). “Effects of hydrolyzed yeast supplementation in calf starter on immune responses to vaccine challenge in neonatal calves.” Animal, 5(6), 953-960. Krehbiel, C. R., Rust, S. R., Zhang, G., & Gilliland, S. E. (2003). “Bacterial direct-fed microbials in ruminant diets: Performance response and mode of action.” Journal of Animal Science, 81(14_suppl_2), E120-E132. Liehr, M., Mereu, A., Pastor, J. J., Quintela, J. C., Staats, S., Rimbach, G., & Ipharraguerre, I. R. (2017). “Olive oil bioactives protect pigs against experimentally-induced chronic inflammation independently of alterations in gut microbiota.” PLoS One, 12(3), e0174239. Magalhães, V. J. A., Susca, F., Lima, F. S., Branco, A. F., Yoon, I., & Santos, J. E. P. (2008). “Effect of feeding yeast culture on performance, health, and immunocompetence of dairy calves.” Journal of Dairy Science, 91(4), 1497-1509. Malmuthuge, N. (2017). “Understanding the gut microbiome of dairy calves: Opportunities to improve early-life gut health.” Journal of Dairy Science, 100(7), 5996-6005. Malmuthuge, N., Griebel, P. J., & Guan, L. L. (2015). “The gut microbiome and its potential role in the development and function of newborn calf gastrointestinal tract.” Frontiers in Veterinary Science, 2, 36. Marquez, J. C. (2014). “Calf intestinal health: assessment and dietary interventions for its improvement.” University of Illinois at Urbana-Champaign. McDonald, P., R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, L.A. Sinclair, and R.G. Wilkinson. (2011). “Food additives.” 594–607. In J.F.D. Greenhalgh, C.A. Morgan, L.A. Sinclair, R.G. Wilkinson (eds.), Animal Nutrition. Seventh ed. Pearson Education Ltd., Harlow. McGinn, S. M., Beauchemin, K. A., Coates, T., & Colombatto, D. (2004). “Methane emissions from beef cattle: Effects of monensin, sunflower oil, enzymes, yeast, and fumaric acid.” Journal of Animal Science, 82(11), 3346-3356. Ortiz-Pelaez, A., Pritchard, D. G., Pfeiffer, D. U., Jones, E., Honeyman, P., & Mawdsley, J. J. (2008). “Calf mortality as a welfare indicator on British cattle farms.” The Veterinary Journal, 176(2), 177-181. Pabst, O., Cerovic, V., & Hornef, M. (2016). “Secretory IgA in the coordination of establishment and maintenance of the microbiota.” Trends in Immunology, 37(5), 287-296. Pinloche, E., McEwan, N., Marden, J. P., Bayourthe, C., Auclair, E., & Newbold, C. J. (2013). “The effects of a probiotic yeast on the bacterial diversity and population structure in the rumen of cattle.” PloS One, 8(7), e67824. Pisoni, L., & Relling, A. E. (2020). “The effects of supplementing yeast fermentation products on gut permeability, hormone concentration, and growth in newborn dairy calves.” Translational Animal Science, 4(2), 809-821. Qin, J., Li, R., Raes, J., Arumugam, M., Burgdorf, K. S., Manichanh, C., & Wang, J. (2010). “A human gut microbial gene catalogue established by metagenomic sequencing.” Nature, 464(7285), 59-65. Renaud, D. L., Kelton, D. F., Weese, J. S., Noble, C., & Duffield, T. F. (2019). “Evaluation of a multispecies probiotic as a supportive treatment for diarrhea in dairy calves: A randomized clinical trial.” Journal of Dairy Science, 102(5), 4498-4505. Russell, J. B., & Wilson, D. B. (1996). “Why are ruminal cellulolytic bacteria unable to digest cellulose at low pH.” Journal of Dairy Science, 79(8), 1503-1509. Scott, K., Kelton, D. F., Duffield, T. F., & Renaud, D. L. (2019). “Risk factors identified on arrival associated with morbidity and mortality at a grain-fed veal facility: A prospective, single-cohort study.” Journal of Dairy Science, 102(10), 9224-9235. Smith, G. (2015). “Antimicrobial decision making for enteric diseases of cattle.” Veterinary Clinics: Food Animal Practice, 31(1), 47-60. Spring, P., Wenk, C., Dawson, K. A., & Newman, K. E. (2000). “The effects of dietary mannaoligosaccharides on cecal parameters and the concentrations of enteric bacteria in the ceca of salmonella-challenged broiler chicks.” Poultry Science, 79(2), 205-211. Thrune, M., Bach, A., Ruiz-Moreno, M., Stern, M. D., & Linn, J. G. (2009). “Effects of Saccharomyces cerevisiae on ruminal pH and microbial fermentation in dairy cows: Yeast supplementation on rumen fermentation.” Livestock Science, 124(1-3), 261-265. Urie, N. J., Lombard, J. E., Shivley, C. B., Kopral, C. A., Adams, A. E., Earleywine, T. J., & Garry, F. B. (2018). Preweaned heifer management on US dairy operations: Part V. “Factors associated with morbidity and mortality in preweaned dairy heifer calves.” Journal of Dairy Science, 101(10), 9229-9244. Uyeno, Y., Shigemori, S., & Shimosato, T. (2015). “Effect of probiotics/prebiotics on cattle health and productivity.” Microbes and Environments, 30(2), 126-132. Vasconcelos, J. T., Elam, N. A., Brashears, M. M., & Galyean, M. L. (2008). “Effects of increasing dose of live cultures of Lactobacillus acidophilus (Strain NP 51) combined with a single dose of Propionibacterium freudenreichii (Strain NP 24) on performance and carcass characteristics of finishing beef steers.” Journal of Animal Science, 86(3), 756-762. Villot, C., Ma, T., Renaud, D. L., Ghaffari, M. H., Gibson, D. J., Skidmore, A., & Steele, M. A. (2019). “Saccharomyces cerevisiae boulardii CNCM I-1079 affects health, growth, and fecal microbiota in milk-fed veal calves.” Journal of Dairy Science, 102(8), 7011-7025. Villot, C., Chen, Y., Pedgerachny, K., Chaucheyras-Durand, F., Chevaux, E., Skidmore, A., & Steele, M. A. (2020). “Early supplementation of Saccharomyces cerevisiae boulardii CNCM I-1079 in newborn dairy calves increases IgA production in the intestine at 1 week of age.” Journal of Dairy Science, 103(9), 8615-8628. Wang, Z., Guo, Y., Yuan, J., & Zhang, B. (2008). “Effect of Dietary β-1, 3/1, 6-glucan Supplementation on Growth Performance, Immune Response and Plasma Prostaglandin E 2, Growth Hormone and Ghrelin in Weanling Piglets.” Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 21(5), 707-714. Winder, C. B., Bauman, C. A., Duffield, T. F., Barkema, H. W., Keefe, G. P., Dubuc, J., & Kelton, D. F. (2018). “Canadian national dairy study: Heifer calf management.” Journal of Dairy Science, 101(11), 10565-10579. Xiao, J. X., Alugongo, G. M., Chung, R., Dong, S. Z., Li, S. L., Yoon, I., & Cao, Z. J. (2016). “Effects of Saccharomyces cerevisiae fermentation products on dairy calves: Ruminal fermentation, gastrointestinal morphology, and microbial community.” Journal of Dairy Science, 99(7), 5401-5412. Zeineldin, M., Aldridge, B., & Lowe, J. (2018). “Dysbiosis of the fecal microbiota in feedlot cattle with hemorrhagic diarrhea.” Microbial Pathogenesis, 115, 123-130. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 10 |