
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,232 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,190,347 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,021,507 |
اثر پروپیلن گلیکول و گلیسرول به همراه منابع پروتئینی حاوی اسیدهای آمینه شاخه دار بر روی عملکرد گاوهای هلشتاین اوایل شیردهی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 فروردین 1404 اصل مقاله (582.25 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.384347.654037 | ||
نویسندگان | ||
داود بهرامی؛ ابوالفضل زالی* ؛ مهدی گنج خانلو؛ مصطفی صادقی | ||
گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثرات پیشسازهای گلوکز (پروپیلن گلیکول و گلیسرول) همراه دو منبع پروتئین شامل گلوتن ذرت و پودر گوشت بر گاوهای هلشتاین تازهزا به منظور بررسی اثرات منابع مختلف پیشساز گلوکز و اسیدهای آمینه شاخهدار، مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور از 42 راس گاو زایش دوم به بالا طی روزهای 3 تا 35 بعد از زایش در قالب طرح فاکتوریل 2*3 با 6 تیمار و 7 تکرار استفاده گردید. جیرههای آزمایشی شامل جیرههای پایه به همراه 300 گرم پیشساز گلوکز دارای سه نسبت مختلف به عنوان فاکتور اول و 600 گرم منبع پروتئینی به عنوان فاکتور دوم بودند. میزان خوراک مصرفی و تولید شیر روزانه اندازه گیری شد. همچنین نمونه گیری از شیر، خوراک و مدفوع با فواصل منظم صورت گرفت. استفاده از پیشسازهای گلوکز به همراه منابع مختلف اسیدهای امینه شاخهدار تاثیر معنیداری بر ماده خشک مصرفی، بازدهی مصرف خوراک و توازن منفی انرژی نداشت. تولید شیر در بخش اثر متقابل بین تیمارها معنیدار نبود ولی در بخش اثر اصلی پیشسازهای گلوکز، بین تیمارها تفاوت معنی دار وجود داشت (0.05 < p ). در تولید شیر تصحیحشده برای 3.5 درصد چربی، چربی شیر و سایر اجزا شیر تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. پروپیلن گلیکول با افزایش غلظت انرژی جیره و تولید پروپیونات بیشتر در شکمبه و درنهایت تولید گلوکز بیشتر، با تامین مقداری از کمبود انرژی و گلوکز مورد نیاز سبب تولید شیر بیشتر می شود. قابلیت هضم خوراک و مواد مغذی آن تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
پروپیلن گلیکول؛ گلیسرول؛ گلوتن ذرت؛ اسیدهای آمینه شاخهدار؛ گاوهای هلشتاین تازهزا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 8 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 14 |