
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,711 |
تعداد مقالات | 72,495 |
تعداد مشاهده مقاله | 130,303,396 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,769,812 |
ارزیابی سطوح مختلف لسیتین سویا بر نگهداری برون تنی اسپرم بوقلمون | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 فروردین 1404 اصل مقاله (1.13 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.384000.654031 | ||
نویسندگان | ||
ارمین توحیدی* 1؛ طوبی ندری2 | ||
1گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران. کرج. ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی سطوح مختلف لسیتین سویا در رقیق کننده منی بر ویژگیهای کیفی اسپرم بوقلمون نژاد برنز فرانسه در شرایط نگهداری برونتنی انجام شد. نمونههای منی از پنج قطعه بوقلمون سنگین وزن نژاد برنز فرانسه در سن 36 هفتگی جمعآوری شدند. پس از ارزیابیهای اولیه(جنبایی بالای 70 درصد) با یکدیگر مخلوط و به چهار قسمت مساوی تقسیم شده و هر قسمت با یکی از رقیقکنندههای زیر رقیق شد: 1) رقیقکننده شاهد( 10% زرده تخم مرغ)، 2) رقیقکننده حاوی 1% لسیتین، 3) رقیق کننده حاوی 2% لسیتین، 4) رقیقکننده حاوی 3% لسیتین. فراسنجههای مختلف اسپرم شامل جنبایی کل و پیشرونده، یکپارچگی و فعالیت غشای پلاسمایی 3 ساعت پس از نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد ارزیابی شدند. بر اساس نتایج بدست آمده، رقیقکننده بر پایه زرده تخممرغ و رقیقکننده حاوی 2% لسیتین از نظر جنبایی کل بیشترین درصد را نشان دادند(5/77%). رقیق کننده برپایه زرده تخم مرغ بالاترین درصد جنبایی پیشرونده را نداشت(5/61%). اگرچه، تفاوت معنیداری با سایر تیمارها نشان نداد. نتایج فعالیت غشاء نشان داد که تیمار حاوی 2 درصد لسیتین بیشترین درصد را با اختلاف معنیداری نشان داد (85%)(05/0< P). همچنین، ارزیابی زندهمانی و ریخت شناختی اسپرم تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. بنابراین، به نظر میرسد رقیق کننده برپایه زرده تخممرغ و رقیقکننده حاوی2 % لسیتین سویا اثرات منفی نگهداری برونتنی اسپرم بوقلمون در دمای 4 درجه سانتیگراد را کاهش میدهند. | ||
کلیدواژهها | ||
بوقلمون؛ رقیق کننده؛ اسپرم؛ لسیتین سویا؛ زرده تخم مرغ | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 40 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 24 |