
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,762 |
تعداد مقالات | 72,839 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,888,717 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,544,405 |
بررسی اثر صمغ مرِّمَکّی (Commiphora myrrha) و عصاره پوست انار بر کیفیت میوههای لیمو ترش در طول انبار مانی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 فروردین 1404 اصل مقاله (1.17 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.382660.2211 | ||
نویسندگان | ||
سکینه ملائی محمد آبادی؛ محبوبه محمدی؛ سمیه رستگار* | ||
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. | ||
چکیده | ||
پوست میوههای لیمو ترش در طول نگهداری در اثر تغییرات متابولیکی خشک شده و رنگ سبز آنها تغییر مییابد که بازارپسندی آنها را کاهش میدهد. برای کیفیت میوه و به تاخیر انداختن پیری در زمان انبارمانی ترکیبات مختلفی از جمله پوششهای خوراکی پیشنهاد شده است. در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، اثر غوطهور سازی در 1/0 و 2/0 درصد صمغ مرمکی و 1 درصد عصاره پوست انار پس از برداشت بهتنهایی یا بهصورت ترکیبی بر کیفیت لیموهای ترش سبز بالغ طی روزهای صفر، 12 و 24 انبارمانی در دمای 2±25 ارزیابی شد. نتایج نشان داد تیمار صمغ مرمکی 1/0 درصد از افت وزن میوه نسبت بهشاهد جلوگیری کرد. این تیمار همچنین بیشترین مقدار اسیدقابل تیتراسیون (TA) (12/17 درصد) را داشت در صورتی که اسیدقابل تیتراسیون گروه شاهد 88/10 درصد بود. کمترین میزان کل مواد جامد محلول (TSS) نیز در تیمار عصاره پوست انار 1 درصد و بیشترین آن در تیمار شاهد مشاهده شد، همچنین تیمارهای مرمکی در ترکیب با عصاره پوست انار باعث حفظ بهتر اسید اسکوربیک و ظرفیت آنتیاکسیدانی نسبت بهگروه شاهد شدند. تیمارهای مرمکی در ترکیب با عصاره پوست انار کیفیت میوه لیمو ترش را در طول انبارمانی حفظ کردند که در ارزیابی وضعیت ظاهری میوه نیز قابل مشاهده بود. | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش کیفیت؛ پوشش خوراکی؛ عصاره پوست انار؛ لیمو | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 47 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 37 |