
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,761 |
تعداد مقالات | 72,822 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,634,344 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,415,378 |
تاثیرغظتهای مختلف عصاره اتری بره موم، بر ویژگیهای اسپرم قوچ زل | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 بهمن 1403 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.386238.654048 | ||
نویسندگان | ||
آذین وحدت1؛ حمید دلدار* 2؛ زربخت انصاری پیرسرایی1؛ بهرام شهره3؛ عیسی دیرنده1 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
3گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ،ساری، ایران. | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر بهمنظور بررسی تاثیر غلظتهای مختلف عصاره اتری بره موم، بر ویژگیهای اسپرم قوچ زل انجام شد. پژوهش در قالب طرح کامل تصادفی با تیمارهای آزمایشی شامل، غلظتهای مختلف عصاره اتری: (25/0، 5/0 ، 1 میلیگرم در میلیلیتر) و رقیق کننده بدون عصاره به عنوان گروه شاهد مورد استفاده قرار گرفت. عصاره اتری در محلول دی متیل سولفوکساید (DMSO ) حل و به رقیق کننده اضافه شد. ارزیابی فراسنجههای کمی اسپرم پس از یخگشایی و همچنین در حالت مایع برای زمانهای صفر، 24، 48، 72 ساعت پس از نگهداری در دمای یخچال انجام شدند. یافتههای این پژوهش نشان داد که غلظتهای 25/0، 5/0 و 1 میلیگرم در میلیلیتر عصاره اتری تفاوت معنیداری نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0p <). نتایج نشان دادند که در حالت مایع، تیمار 5/0 میلیگرم در میلیلیتر بر جنبایی، زندهمانی، یکپارچگی غشای پلاسمای اسپرم و پس از یخگشایی، تیمار 25/0 میلیگرم در میلیلیتر بر جنبایی، زندهمانی و غلظت مالون دی آلدئید نمونه منی، اثر افزایشی معنیداری (05/0p <) نسبت به سایر تیمارها داشتند. همچنین تیمارهای 25/0 و 5/0 میلیگرم در میلیلیتر هم در حالت مایع و هم پس از یخگشایی ، اثر معنی داری (05/0p <) بر ریختشناسی و افزایش فعالیت میتوکندری اسپرم داشتند. بنابراین پژوهش حاضر نشان داد، افزودن غلظتهای 25/0 و 5/0 میلیگرم در میلیلیتر عصاره اتری منجربه افزایش کیفیت اسپرم (جنبایی، زندهمانی، ریختشناسی، یکپارچگی غشای پلاسما، فعالیت میتوکندری و غلظت مالون دی آلدئید نمونه منی) در حالت مایع و پس از یخگشایی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره اتری؛ بره موم؛ انجماد؛ اسپرم قوچ | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 101 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 35 |