
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,229 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,180,767 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,009,600 |
جدا سازی و ارزیابی زیستی باکتری های تولید کننده لاکتات از گرده گل و نان زنبورعسل | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 بهمن 1403 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.385820.654040 | ||
نویسندگان | ||
مجتبی شریفی نیا1؛ داریوش علیپور* 1؛ حسن علی عربی1؛ ناصر تاج آبادی2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. | ||
2موسسه تحقیقات علوم دامی ایران، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، کرج. | ||
چکیده | ||
هدف از پژوهش حاضر جداسازی باکتری های مولد لاکتات از گرده گل و نان زنبورعسل بود. بدین منظور باکتریها از چند نمونه گرده گل و نان زنبور با استفاده از محیط کشت MRS جداسازی شد. خصوصیات جدایه ها بر اساس رنگ آمیزی گرم، فعالیت کاتالازی، تخمیر برخی از قندها، منحنی رشد، میزان کاهش pH محیط کشت و تولید گاز بررسی گردید. نتایج تعیین منحنی رشد باکتری های خالص شده تفاوت های چشمگیری در سرعت رشد آنها در محیط کشت یکسان نشان داد که می تواند نشان دهنده قدرت متفاوت آنها در تخمیر گرده گل باشد. باکتری های MB1، MB2، MB4 و MP1 تا حدود 48 ساعت اول سرعت رشد خوبی از خود نشان دادند. در مرحله بعدی گرده گل استریل و آسیاب شده با استفاده از بهترین باکتریهای جدا شده در مرحله اول تلقیح شد. پس از انکوباسیون محیط کشت حاوی گرده گل، فعالیت باکتریها در تخمیر گرده گل با توجه به تولید اسیدلاکتیک بررسی گردید. همه باکتری های استخراج شده گرم مثبت و کاتالاز منفی بودند و توانایی تخمیر برخی قندهای ساده را داشتند. باکتری های جدا شده در محیط کشت حاوی گرده گل می توانند عمل تخمیر را انجام داده و اسیدلاکتیک تولید نمایند. توانایی این باکتری ها در سرعت رشد و تولید اسیدلاکتیک متفاوت بود که نشان دهنده قدرت متفاوت آن ها در استفاده از مواد مغذی گرده گل است. باکتری ها از لحاظ تولید گاز تفاوت معنی داری نداشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
باکتری های مولد اسیدلاکتیک؛ نان زنبور؛ گرده گل؛ تخمیر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 67 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 10 |