
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,788 |
تعداد مقالات | 73,130 |
تعداد مشاهده مقاله | 133,140,490 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 104,160,174 |
اثرات اندازه قطعات کاه در جیرههای پرکنسانتره بر فعالیت جویدن، انتخابگری خوراک و عملکرد گاوهای شیری | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 56، شماره 2، تیر 1404، صفحه 427-446 اصل مقاله (1.61 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2024.381250.654024 | ||
نویسندگان | ||
سامان رشیدی1؛ ابراهیم قاسمی* 2؛ مسعود علیخانی3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان. ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، 12 راس گاو شیری (32 ±680=وزن بدن) در قالب طرح مربع لاتین 3×3، چهار مربع، سه دوره آزمایشی 28 روزه به سه جیره آزمایشی حاوی کاه با اندازه قطعات ریز (آسیاب با علوفهکوب، mm9/6= Xgm)، متوسط (آسیاب با فیدر میکسر، mm3/13=Xgm) و مخلوط (50:50) و مخلوط کاه متوسط و بلند (درشت، mm1/22=Xgm) اختصاص یافتند. کاه بلند بصورت سرک در اختیار گاوها قرار میگرفت. با افزایش اندازه کاه فعالیت انتخابگری علیه قطعات درشت و به نفع قطعات ریز بهطور خطی افزایش یافت. گاوهای تغذیهشده با کاه ریز حدود %34 خوراک خود را طی 4 ساعت اولیه پس از خوراکدهی مصرف نمودند ولی گاوهای تیمار متوسط و درشت به ترتیب 40 و 41% خوراک خود را مصرف نمودند. مصرف خوراک طی 24 ساعت (27 کیلوگرم) بین تیمارها مشابه ولی میزان مصرف الیاف در تیمار کاه ریز بیشتر بود. زمان (دقیقه در روز) خوردن با افزایش اندازه قطعات کاه افزایش (از 338 به 368) ولی سرعت خوردن (از 08/0 به 07/0 کیلوگرم در دقیقه) و زمان نشخوار (از 535 به 504) کاهش یافت. با افزایش اندازه قطعات کاه، گوارشپذیری الیاف بهصورت خطی کاهش یافت. میانگین تولید شیر (kg2/47)، شیر تصحیح شده چربی (kg2/41)، چربی (%78/2)، پروتئین (%88/2)، بازده خوراک (76/1) و pH شکمبه (3/6) در بین جیرهها تفاوتی نداشتند. در کل، افزایش اندازه قطعات کاه یا تغذیه سرک شرایط را برای انتخابگری و بدنبال آن افزایش سرعت خوردن، کاهش نشخوار، مصرف یکباره خوراک (طی 4 ساعت) را فراهم نمود. لذا تغذیه کاه ریز (9/6 میلیمتر) در جیرههای پرکنسانتره با کاهش فعالیت انتخابگری زمینه را برای مصرف یکنواختتر الیاف علوفهای را فراهم نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
کاه گندم؛ جیره پرکنسانتره؛ اندازه علوفه؛ رفتار خوردن؛ گوارشپذیری الیاف؛ تولید شیر | ||
مراجع | ||
منابعآمارنامه کشاورزی ایران. (1402). سالنامه آمارنامه کشاورزی ایران، محصولات زراعی، 1401. مرکز آمار، فناوری اطلاعات و ارتباطات (ص. 114-115). تهران، ایران: وزارت جهاد کشاورزی. حاج محمودی، م. م.، قاسمی، الف. و خوروش، م. 1397. اثرات جایگزینی بخشی از یونجه با تفاله چغندر، کاه بدون فرآوری و فرآوری شده بر عملکرد گاوهای شیری پرتولید. علوم دامی ایران. 49(1): 170-159. قاسمی، الف.، غ. ر. قربانی و م، خوروش. 1395. تاثیر تغذیه کاه گندم و سیلاژ کاه گندم فرآوری شده با سود، ملاس و دانه گندم بر عملکرد گاوهای شیرده. نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی). 112: 33-46
RERERENCES Agriculture Statistics of Iran. (2023). The yearbook of agriculture statistics of Iran, Agronomy Products, 2022. In Bureau of statistics and information technology (pp. 114 -115). Tehran, Iran: The ministry of Jihad-E-agriculture (In Persian). http://www.maj.ir/dorsapax/userfiles/file/bagh-96.pdf. Allen, M.S. 2000. Effects of diet on short-term regulation of feed intake by lactating dairy cattle. Journal of Dairy Science, 83(7), 1598-1624. Beauchemin, K.A., Farr, B.I., Rode, L.M. & Schaalje, G.B. (1994). Effects of alfalfa silage chop length and supplementary long hay on chewing and milk production of dairy cows. Journal of Dairy Science, 77(5), 1326-1339. Beauchemin, K. A., Yang, W. Z., & Rode L. M. (2003). Effects of particle size of alfalfa-based dairy cow diets on chewing activity, ruminal fermentation and milk production. Journal of Dairy Science, 86, 630–643. Bhandari, S.K., Ominski, K.H., Wittenberg, K.M., & Plaizier, J.C. (2007). Effects of chop length of alfalfa and corn silage on milk production and rumen fermentation of dairy cows. Journal of Dairy Science, 90(5), 2355-2366. Beauchemin, K. A. (2018). Invited review: Current perspectives on eating and rumination activity in dairy cows. Journal of Dairy Science, 101, 4762–4784. Cameron, M.G., Fahey Jr, G.C., Clark, J.H., Merchen, N.R., & Berger, L.L. (1990). Effects of feeding alkaline hydrogen peroxide-treated wheat straw-based diets on digestion and production by dairy cows. Journal of Dairy Science, 73(12), 3544-3554. Colenbrander V. F., Noller, C.H., & Grant, R.J. (1991). Effect of fiber content and particle size of alfalfa silage on performance and chewing behavior. Journal of Dairy Science, 74(8), 2681–2690. DeVries, T.J., Beauchemin, K.A., & Von Keyserlingk, M.A.G. (2007). Dietary forage concentration affects the feed sorting behavior of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 90 (12), 5572-5579. DeVries, T.J. (2013). Impact of feeding management on cow behaviour, health productivity. WCDS Advanced Dairy Technology 25, 193–201. Eastridge, M.L., Starkey, R.A., Gott, P.N., Oelker, E.R., Sewell, A.R., Mathew, B., & Firkins, J.L. (2017). Dairy cows fed equivalent concentrations of forage neutral detergent fiber from corn silage, alfalfa hay, wheat straw, and corn stover had similar milk yield and total tract digestibility. Animal Feed Science and Technology, 225, 81-86. Eskandari, N., Alizadeh, A., & Mahdavi, F. (2008). Rangeland policies in Iran. Ministry of Jihad Agriculture, organization of forests, rangelands and watershed management of the country, vice president of arid and semi-arid areas, rangeland technical office. FAOSTAT. (2015). Data on land use Archived 2016-09-01 at the Wayback Machine, retrieved December 4, 2015 Ghasemi, E., Khorvash, M., Ghorbani, G.R., Emami, M.R., & Karimi, K. (2013). Dry chemical processing and ensiling of rice straw to improve its quality for use as ruminant feed. Tropical animal health and production, 45, 1215-1221. Ghasemi, E., Ghorbani, G.R., Khorvash, M. & Emami, M.R. (2014). Adjustment of pH and enzymatic treatment of barley straw by dry processing method. Journal of Applied Animal Research, 42(4), 400-405. Ghasemi, E., Ghorbani, G. R., & Khorvash, M. (2016). Effect of feeding untreated wheat straw or ensiled wheat straw treated with NaOH, molasses and wheat grain on performance of lactating dairy cows. Animal Sciences Journal, 29(112), 33-46. (In Persian). Grant, R.J. (2023). Symposium review: Physical characterization of feeds and development of the physically effective fiber system. Journal of Dairy Science, 106(6), 4454-4463. Green, T.C., Jago J.G., Macdonald, K.A., & Waghorn G.C. (2013). Relationships between residual feed intake, average daily gain, and feeding behavior in growing dairy heifers. Journal of Dairy Science, 96, 3098–107. Hajmahmoodi, M. M., Ghasemi, E., & Khorvash, M. (2018). Effect of substituting alfalfa hay with beet pulp, treated and untreated wheat straw on performance of high-producing dairy cows. Iranian Journal of Animal Science, 49(1), 159-170. (In Persian). Hannah, R., & Roser, M. (2019). Half of the world’s habitable land is used for agriculture” Published online at OurWorldInData.org. Retrieved from: 'https://ourworldindata.org/global-land-for-agriculture' [Online Resource] Haselmann, A., Zehetgruber, K., Fuerst-Waltl, B., Zollitsch, W., Knaus, W., & Zebeli, Q. (2019). Feeding forages with reduced particle size in a total mixed ration improves feed intake, total-tract digestibility, and performance of organic dairy cows. Journal of Dairy Science, 102(10), 8839-8849. Hay Market Report. (2022). Hay market demand and price report for the upper Midwest – for June 13, 2022. https://cropsandsoils.extension.wisc.edu/hay-market-demand-and-price-report-for-the-upper-midwest-for-june-13-2022/. Havekes, C.D., Duffield, T.F., Carpenter, A.J., & DeVries, T.J. (2020). Effects of wheat straw chop length in high-straw dry cow diets on intake, health, and performance of dairy cows across the transition period. Journal of Dairy Science, 103(1), 254-271. Kahyani, A., Ghorbani, G.R., Alikhani, M., Ghasemi, E., Sadeghi-Sefidmazgi, A., & Nasrollahi, S.M. (2019a). Adjusting for 30-hour undigested neutral detergent fiber in substitution of wheat straw and beet pulp for alfalfa hay and corn silage in the diet of high-producing cows. Journal of Dairy Science, 102(8), 7026-7037. Kahyani, A., Ghorbani, G.R., Alikhani, M., Ghasemi, E., Sadeghi-Sefidmazgi, A., Beauchemin, K.A., & Nasrollahi, S.M. (2019b). Performance of dairy cows fed diets with similar proportions of undigested neutral detergent fiber with wheat straw substituted for alfalfa hay, corn silage, or both. Journal of Dairy Science, 102(12), 10903-10915. Kale-Mosalmani, A.S., Ghasemi, E., & Khorvash, M. (2021). Feeding low-quality date leaves as a substitute to conventional forages in dairy cows diet: effects on digestibility, feeding behavior, milk yield, and feed efficiency. Tropical Animal Health and Production, 53, 1-10. Kleen, J.L., Hooijer, G.A., Rehage, J., & Noordhuizen, J.P.T.M. (2003). Subacute ruminal acidosis (SARA): a review. Journal of Veterinary Medicine Series A, 50(8), 406-414. Kononoff, P.J., Heinrichs, A.J., & Buckmaster, D.R. (2003a). Modification of the Penn State forage and total mixed ration particle separator and the effects of moisture content on its measurements. Journal of Dairy Science, 86(5), 1858-1863. Kononoff, P. J., Heinrichs, A. J., & Lehman, H. A. (2003b). The effect of corn silage particle size on eating behaviour, chewing activities, and rumen fermentation in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 86, 3343–3353. Leonardi, C., & Armentano, L.E. (2003). Effect of quantity, quality, and length of alfalfa hay on selective consumption by dairy cows. Journal of Dairy Science, 86(2), 557-564. Li, C., Beauchemin, K.A., & Yang, W. (2020). Feeding diets varying in forage proportion and particle length to lactating dairy cows: I. Effects on ruminal pH and fermentation, microbial protein synthesis, digestibility, and milk production. Journal of Dairy Science, 103(5), 4340-4354. Liu, S., Wei, Z., Deng, M., Xian, Z., Liu, D., Liu, G., Li, Y., Sun, B., & Guo, Y. (2023). Effect of a high-starch or a high-fat diet on the milk performance, apparent nutrient digestibility, hindgut fermentation parameters and microbiota of lactating cows. Animals, 13(15), 2508. Llonch, P., Mainau, E., Ipharraguerre, I.R., Bargo, F., Tedó, G., Blanch, M., & Manteca, X. (2018). Chicken or the egg: the reciprocal association between feeding behavior and animal welfare and their impact on productivity in dairy cows. Frontiers in Veterinary Science, 5, 305. Macmillan, K., Gao, X., & Oba, M. (2017). Increased feeding frequency increased milk fat yield and may reduce the severity of subacute ruminal acidosis in higher-risk cows. Journal of Dairy Science, 100(2), 1045-1054. Maulfair, D.D., McIntyre, K.K., & Heinrichs, A.J. (2013). Subacute ruminal acidosis and total mixed ration preference in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 96(10), 6610-6620. Mertens, D. R. (1997). Creating a system for meeting the fiber requirements of dairy cows. Journal of Dairy Science, 80, 1463–1481. Mertens, D.R. (2002). Measuring fiber and its effectiveness in ruminant diets. In Proc. Plains Nutr. Cncl. Spring Conf. San Antonio, TX (pp. 40-66). Eastridge, M. (2016). Feeding Low Forage Diets to Dairy Cows. Ohio State University Extension. https://dairy.osu.edu/sites/dairy/files/imce/DIBS/DIBS33-16_Feeding_Low_Forage_Diets_to_Dairy_Cows.pdf National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine, 2021. Nutrient Requirements of Dairy Cattle: Eighth Revised Edition. The National Academies Press, Washington DC. Natzke, D. (2022). Forage Market Insights: There’s hay in the manger. Progressive Forage. https://www.agproud.com/articles/56606-forage-market-insights-theres-hay-in-the-manger#:~:text=At%20%24180%20per%20ton%2C%20the,)%20and%20Oregon%20(%2B%2410). Omidi-Mirzaee, H., Ghorbani, G.R., & Khorvash, M. (2017). Chewing activity, metabolic profile and performance of high-producing dairy cows fed conventional forages, wheat straw or rice straw. South African Journal of Animal Science, 47(3), 342-351. Poore, M. H., Moore, J. A., Swingle, R. S., Eck, T. P., & Brown, W. H. (1991). Wheat straw or alfalfa hay in diets with 30% neutral detergent fiber for lactating Holstein cows. Journal of Dairy Science, 74(9), 3152-3159. Robinson, P. H., Tamminga, S., & van Vuuren, A. M. (1986). Influence of declining level of feed intake and varying the proportion of starch in the concentrate on rumen fermentation in dairy cows. Livestock Production Science, 15:173–189. Singh, R.B., Saha, R.C., Singh, M., Chandra, D., Shukla, S.G., Walli, T.K., Pradhan, P.K., & Kessels, H.P.P. (1995). Rice straw, its production and utilization in India. In Handbook for straw feeding systems in livestock production (325-339). ICAR. Van Keulen, V., & Young, B. H. (1977). Evaluation of acid-insoluble ash as natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 26, 119–135. Zebeli, Q., Aschenbach, J.R., Tafaj, M., Boguhn, J., Ametaj, B.N., & Drochner, W. (2012). Invited review: Role of physically effective fiber and estimation of dietary fiber adequacy in high-producing dairy cattle. Journal of Dairy Science, 95(3), 1041-1056. Zschiesche, M., Mensching, A., Sharifi, A.R., & Hummel, J. (2020). The milk fat-to-protein ratio as indicator for ruminal pH parameters in dairy cows: a meta-analysis. Dairy, 1(3), 259-268.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 113 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 61 |