
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,711 |
تعداد مقالات | 72,494 |
تعداد مشاهده مقاله | 130,278,650 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,758,905 |
اثر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت میوه آووکادو رقم ʼهسʻ نگهداری شده در سردخانه تحت تأثیر اتیلن | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 بهمن 1403 اصل مقاله (778.24 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.385302.2229 | ||
نویسندگان | ||
نرگش قربانیان1؛ محمود قاسم نژاد* 2؛ ابوذر هاشم پور3؛ جرمی بوردون4؛ مالک قاسمی5 | ||
1گروه علوم و مهندسی باغبانی، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
2گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران. | ||
3گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم. رامسر، ایران. | ||
4گروه فیزیولوژی پس از برداشت، موسسه تحقیقات گیاه و غذا، آکلند، نیوزیلند | ||
5گروه ژنتیک و بهنژادی، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم. رامسر، ایران. | ||
چکیده | ||
مهمترین چالش صادرکنندگان میوه آووکادو، خاکستری شدن گوشت میوهها میباشد. در این پژوهش، اثر زمان برداشت، دهم دیماه (240 روز پس از تمام گل)، دهم بهمنماه (270 روز پس از تمام گل) و دهم اسفندماه (300 روز پس از تمام گل) و تیمار پس از برداشت اتیلن (0 و 100 پیپیام) بر خاکستری شدن گوشت میوه آووکادو رقم ʼهسʻ در طی نگهداری در سردخانه ارزیابی شد. نتایج نشان داد تأخیر در برداشت خاکستری شدن گوشت میوهها را طریق افزایش حساسیت به اتیلن افزایش داده است. میوههای که 270 و 300 روز بعد از تمام گل برداشت شدند، 100 درصد خاکستری شدن را بعد از تیمار اتیلن نشان دادند. همچنین، تأخیر در برداشت باعث افزایش معنیداری وزن میوه، وزن پوست، وزن گوشت، وزن هسته، درصد ماده خشک و درصد روغن میوهها شد. بیشترین فنل روغن در برداشت سوم و در میوههای تیمار شده با اتیلن به دست آمد. بیشترین میزان فلاونوئید و ظرفیت آنتیاکسیدانی روغن در برداشت دوم و در میوههای شاهد بود. بالاترین فعالیت POD و PPO با پیش ماده پیروگالول در برداشت سوم بدون اتیلن و یا در برداشت دوم با اتیلن مشاهده شد.نتایج همبستگی صفات نشان داد که درصد خاکستری شدن میوه با وزن میوه، وزن بذر، فلاونوئید کل روغن و فعالیت PPO با پیش ماده پیروکتکول همبستگی مثبت و معنیداری دارد. در مجموع، تأخیر در برداشت میوه آووکادو هر چند باعث بهبود اندازه و کیفیت درونی میوه میشود، اما حساسیت میوهها را به اتیلن و نیز عارضه خاکستری شدن گوشت میوه را در سردخانههای افزایش خواهد داد. | ||
کلیدواژهها | ||
بلوغ؛ ترکیبات زیستفعال؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ رسیدگی میوه؛ ماده خشک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 104 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 33 |