
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,762 |
تعداد مقالات | 72,839 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,882,132 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,542,699 |
بررسی تاثیر کم آبیاری در مراحل رشد انگور رقم یاقوتی (Vitis vinifera L.) بر صفات فیزیولوژیک و عملکرد میوه | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 بهمن 1403 اصل مقاله (829 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.382129.2208 | ||
نویسنده | ||
منصور فاضلی رستم پور* | ||
بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زابل، ایران | ||
چکیده | ||
این آزمایش بصورت کرتهای خرد شده نواری با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات زهک طی سالهای 1398 تا 1402 انجام شد. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از سه رژیم آبیاری شامل: کنترل، آبیاری پس از 35 درصد کمبود رطوبت خاک و آبیاری پس از 70 درصد کمبود رطوبت خاک به کرت های افقی و مرحله آبیاری شامل مرحلۀ تورم جوانه تا گلدهی، گلدهی تا تغییر رنگ میوه، تغییر رنگ حبه تا برداشت میوه و مرحلۀ برداشت میوه تا ریزش برگ به کرتهای عمودی اختصاص یافت. آبیاری پس از 35 و 70 درصد کمبود رطوبت خاک باعث کاهش صفات محتوای نسبی آب برگ، سطح برگ، شاخص کلروفیل و عملکرد و افزایش صفات پرولین، قندهای محلول، نفوذ پذیری نسبی غشای سلول و دمای تاج پوشش گردید. آنالیز رگرسیون چندگانه خطی برای عملکرد انگور رقم یاقوتی انجام شد. صفات اثرگذار بر معادله پیشبینی شدهی عملکرد، عبارت از محتوی نسبی آب برگ، پرولین و نفوذ پذیری نسبی غشای سلولهای برگ بود. عملکرد میوه در مراحل تغییر رنگ خوشه تا برداشت میوه و برداشت میوه تا ریزش برگ بهترتیب 1/7 و 1/4 درصد نسبت به آبیاری کامل کاهش یافت. بطور کلی نتایج نشان داد که عملکرد میوه در شرایط آبیاری پس از 35 درصد کمبود رطوبت خاک در مراحل تغییر رنگ خوشه تا برداشت میوه و برداشت میوه تا ریزش برگ مشابه آبیاری کامل بود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسمولیتهای سازگار؛ شاخص کلروفیل؛ محتوای نسبی آب برگ؛ نفوذ پذیری نسبی غشاء | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 110 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 27 |