
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,762 |
تعداد مقالات | 72,832 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,722,842 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,475,485 |
تاثیر جایگزینی بخشی از نشاسته جیره با اسیدهای چرب اشباع یا اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری بر عملکرد تولیدی، تخمیرات شکمبهای و فراسنجههای خونی در گاوهای شیرده | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 56، شماره 2، تیر 1404، صفحه 333-349 اصل مقاله (1.74 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2024.376868.654014 | ||
نویسندگان | ||
مهدی دهقان بنادکی* 1؛ بختیار بابایی2؛ فرهنگ فاتحی3 | ||
1گروه علوم دامی ُ دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی ُ دانشگاه تهران، کرج ، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج ، ایران | ||
3گروه علوم دامی ، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه تهران، کرج ، ایران | ||
چکیده | ||
در پژوهش حاضر 21 راس گاو هلشتاین شیرده با متوسط روزهای شیردهی 5/34±7/105 روز جهت بررسی جایگزینی نسبی نشاسته با اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع بر عملکرد تولیدی، ترکیب شیر، فراسنجه های خونی و مایع شکمبه و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی مورد استفاده قرار گرفتند. گاوها در قالب طرح کاملا تصادفی با سه جیره شامل، 1: جیره حاوی مکمل اسیدهای چرب غیراشباع کلسیمی شده (%9/1ماده خشک جیره). 2: جیره حاوی مکمل اسیدهای چرب اشباع غنی از پالمیتیک اسید (%9/1ماده خشک جیره). 3: جیره کربوهیدراتی (بدون مکمل چربی) استفاده شدند. طول دوره آزمایش 45 روز بود که 10 روز اول دوره عادتدهی و 35 روز بعدی دوره جمعآوری دادهها میباشد که در طی این 35 روز تولید شیر و میزان خوراک مصرفی به صورت روزانه ثبت میشد. و بصورت هفتگی نمونه شیر جهت انجام آزمایش ترکیبات شیر و نمونه خوراک و پسآخور جهت تعیین ماده خشک و انجام سایر آزمایشات جمعآوری میشد و در پایان دوره نمونههای خون، مایع شکمبه و مدفوع جمعآوری شدند. نتایج بدست آمده نشان داد درصد چربی شیر و بازده مصرف خوراک با استفاده از تیمارهای حاوی مکملهای چربی افزایش یافت و تغییرات معنیدار بود. میزان نیتروژن اورهای خون با استفاده از تیمار نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع نسبت به تیمار کربوهیدراتی پایینتر و با استفاده از چربیهای اشباع پالمی بالاتر بود(p < 0/05). پروفایل اسیدهای چرب شیر نشان داد که با استفاده از نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع میزان اسید لینولئیک و اسید لینولنیک به طور معنیداری افزایش یافت (p < 0/05). در حالی که با تغذیه اسیدهای چرب اشباع سطح اسید پالمیتیک شیر افزایش یافت. در مجموع تغذیه نمک های کلسیمی اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری میتواند علی رغم حفظ تولید و ترکیبات شیر موجب بهبود پروفایل اسیدهای چرب شیر از نظر سلامتی برای مصرف کننده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع؛ نشاسته؛ گاوهای هلشتاین؛ تولید و ترکیبات شیر | ||
مراجع | ||
REFERENCES Allen, M. S. (2000). Effects of diet on short-term regulation of feed intake by lactating dairy cattle. Journal of dairy science, 83(7), 1598-1624. AOAC. (1990). Official methods of analysis: Aoac Washington, DC. Bernard, J. K. (2009). Performance and metabolic measures of lactating dairy cows fed diets supplemented with either mostly saturated or more unsaturated fatty acids. Boerman, J., Potts, S., VandeHaar, M., & Lock, A. (2015). Effects of partly replacing dietary starch with fiber and fat on milk production and energy partitioning. Journal of dairy science, 98(10), 7264-7276. Bruns, H., Hippen, A., Kalscheur, K., & Schingoethe, D. (2015). Inclusion of various amounts of steam-flaked soybeans in lactating dairy cattle diets. Journal of dairy science, 98(10), 7218-7225. Cediel, D., Silva, R. R., da Silva, F. F., Santos, L. V., da Silva, A. P. G., da Conceição Santos, M., . . . Silva, J. W. D. (2022). Fatty acid profile of beef from crossbred steers supplemented in grazing Council, N. R. (2001). Nutrient requirements of dairy cattle: 2001: National Academies Press. dos Santos Neto, J., Silva, J., Meschiatti, M., de Souza, J., Negrão, J., Lock, A., & Santos, F. (2022). Increasing levels of calcium salts of palm fatty acids affect production responses during the immediate postpartum and carryover periods in dairy cows. Journal of dairy science, 105(12), 9652-9665. Erickson, P. S., & Kalscheur, K. F. (2020). Nutrition and feeding of dairy cattle Animal Agriculture (pp. 157-180): Elsevier. Hu, L., Shen, Y., Zhang, H., Ma, N., Li, Y., Xu, H., ... & Li, J. (2024). Effects of dietary palmitic acid and oleic acid ratio on milk production, nutrient digestibility, blood metabolites and milk fatty acids profile of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science. Giannuzzi, D., Capra, E., Bisutti, V., Vanzin, A., Marsan, P. A., Cecchinato, A., & Pegolo, S. (2023). Methylome-wide analysis of milk somatic cells upon subclinical mastitis in dairy cattle. Journal of dairy science. González, L., Moreno, T., Bispo, E., Dugan, M. E., & Franco, D. (2014). Effect of supplementing different oils: Linseed, sunflower and soybean, on animal performance, carcass characteristics, meat quality and fatty acid profile of veal from “Rubia Gallega” calves. Meat Science, 96(2), 829-836. Gordiano, L., Ferreira, F., Ribeiro, C., de Carvalho, G., Silva, F., de Araújo, M., . . . de Freitas Jr, J. (2023). Association between chitosan and unsaturated fatty acids supplementation on ruminal fermentation, digestive metabolism, and ruminal kinetics in beef heifers. Livestock Science, 271, 105216. Harvatine, K., & Allen, M. (2005). The effect of production level on feed intake, milk yield, and endocrine responses to two fatty acid supplements in lactating cows. Journal of dairy science, 88(11), 4018-4027. Ichihara, K. I., & Fukubayashi, Y. (2010). Preparation of fatty acid methyl esters for gas-liquid chromatography [S]. Journal of lipid research, 51(3), 635-640. Khalilvandi-Behroozyar, H., Mohtashami, B., Dehghan-Banadaky, M., Kazemi-Bonchenari, M., & Ghaffari, M. H. (2023). Effects of fat source in calf starter on growth performance, blood fatty acid profiles, and inflammatory markers during cold season. Scientific Reports, 13(1), 18627. Khatkar, S. K., Khatkar, A. B., Mehta, N., Kaur, G., Dhull, S. B., & Prakash, S. (2023). Effective strategies for elevating the techno-functional properties of milk protein concentrate. Trends in Food Science & Technology, 104169. Khorshidi, K. J., Karimnia, A., Gharaveisi, S., & Kioumarsi, H. (2008). The effect of monensin and supplemental fat on growth performance, blood metabolites and commercial productivity of Zel lamb. Pakistan Journal of Biological Sciences: PJBS, 11(20), 2395-2400. Lidauer, M., Negussie, E., Mäntysaari, E., Mäntysaari, P., Kajava, S., Kokkonen, T., . . . Mehtiö, T. (2023). Estimating breeding values for feed efficiency in dairy cattle by regression on expected feed intake. animal, 17(9), 100917. Lock, A. L., Bauman, D. E., & Jenkins, T. C. (2008, January). Understanding the biology of milk fat depression: from basic concepts to practical application. In Proc. Intermountain Nutr. Conf. Salt Lake City, UT (pp. 27-44). Loosli, J. K., Maynard, L., & Lucas, H. (1944). Further Studies of the Influence of Different Levels of Fat Intake Upon Milk Secretion IV: Cornell Univ., Agricultural Experiment Station. Lunsin, R., Pilajun, R., Cherdthong, A., & Wanapat, M. (2021). Effects of high-quality oil palm frond pellets on nutrient digestion, rumen fermentation, and production performance of lactating dairy cows. Applied Animal Science, 37(5), 574-582. National Research Council. (2001). Nutrient requirements of dairy cattle: 2001. National Academies Press. Pereira, G. M., Heins, B. J., Visser, B., & Hansen, L. B. (2022). Comparison of 3-breed rotational crossbreds of Montbéliarde, Viking Red, and Holstein with Holstein cows fed 2 alternative diets for dry matter intake, production, and residual feed intake. Journal of Dairy Science, 105(11), 8989-9000. Prom, C., dos Santos Neto, J., Newbold, J., & Lock, A. (2021). Abomasal infusion of oleic acid increases fatty acid digestibility and plasma insulin of lactating dairy cows. Journal of dairy science, 104(12), 12616-12627. Rafiee-Yarandi, H., Ghorbani, G. R., Alikhani, M., Sadeghi-Sefidmazgi, A., & Drackley, J. K. (2016). A comparison of the effect of soybeans roasted at different temperatures versus calcium salts of fatty acids on performance and milk fatty acid composition of mid-lactation Holstein cows. Journal of dairy science, 99(7), 5422-5435. Reis, M., Cooke, R. F., Ranches, J., & Vasconcelos, J. L. M. (2012). Effects of calcium salts of polyunsaturated fatty acids on productive and reproductive parameters of lactating Holstein cows. Journal of dairy science, 95(12), 7039-7050. Van Keulen, J., & Young, B. (1977). Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 44(2), 282-287. Van Soest, P. v., Robertson, J. B., & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of dairy science, 74(10), 3583-3597. Vyas, D., Teter, B. B., & Erdman, R. A. (2012). Milk fat responses to dietary supplementation of short-and medium-chain fatty acids in lactating dairy cows. Journal of dairy science, 95(9), 5194-5202. Waldo, D., & Jorgensen, N. (1981). Forages for high animal production: nutritional factors and effects of conservation. Journal of dairy science, 64(6), 1207-1229. Walker, R. E., Harvatine, K. J., Ross, A. C., Wagner, E. A., Riddle, S. W., Gernand, A. D., & Nommsen-Rivers, L. A. (2022). Fatty acid transfer from blood to milk is disrupted in mothers with low milk production, obesity, and inflammation. The Journal of nutrition, 152(12), 2716-2726. Wang, Y., Jacome-Sosa, M. M., & Proctor, S. D. (2012). The role of ruminant trans fat as a potential nutraceutical in the prevention of cardiovascular disease. Food Research International, 46(2), 460-468. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 121 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 45 |