تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,523 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,149 |
ارزیابی اثرات مکمل سازی جیره با منابع مختلف اوره بر نرخ آزاد سازی نیتروژن، کینتیک تخمیر، فراسنجه های تولید گاز و میزان ناپدید شدن مادۀ مغذی در شرایط برون تنی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 تیر 1403 اصل مقاله (1.16 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2024.362519.653957 | ||
نویسندگان | ||
کیان صادقی1؛ مهدی گنج خانلو* 1؛ مهدی دهقان بنادکی1؛ مصطفی صادقی2؛ ابوالفضل زالی1؛ اکبر تقی زاده3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2هیئت علمی ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف این آزمایش، بررسی اثرات مکملسازی جیره با منابع مختلف اوره بر نرخ آزاد سازی نیتروژن، کنتیک تخمیر، فراسنجههای تولید گاز و میزان ناپدید شدن مادۀ مغذی میباشد. انحلالپذیری اوره در محلولهای بافری در 9 سری زمانی با استفاده از روش فتومتریک مورد سنجش قرار گرفت. آزمایش با استفاده از تکنیک تولید گاز اصلاح یافته اندازهگیری و محاسبه شد. نتایج نشان داد میزان انحلالپذیری اوره در محلولهای بافری برای نمونه آزمایشگاهی نسبت به محصول تجاری اپتیژن در طی ساعات انکوباسیون، پایین و با شیب ملایم بود. اما انحلالپذیری اوره در محلول آب مقطر برای نمونه آزمایشگاهی، مشابه با اپتیژن گزارش گردید. نتایج برای تولید گاز با گذشت زمان یعنی ساعت 24 انکوباسیون برای جیرههای حاوی اوره آهسته رهش نسبت به جیره حاوی اوره معمولی روند افزایش خطی (P≤0.01) و درجه دوم (P≤0.01) را نشان داد. همچنین تفاوت میانگین مقدار ماده آلی تجزیه شده برای جیره شاهد و جیره حاوی اوره آهسته رهش نسبت به جیره حاوی اوره معمولی بهطور معنیداری بیشتر بود. بیشترین مقدار PF برای جیرههای حاوی اوره آهسته رهش و جیره پایه بود. بیش از 50 درصد میزان ناپدید شدن مادۀ خشک جیرههای آزمایشی بعد 12 ساعت انکوباسیون رخ داده است. قابلیت هضم مادۀ خشک در زمان 24 بعد از انکوباسیون جیرههای حاوی اوره آهسته رهش نسبت به اوره معمولی به صورت خطی (P≤0.01)، درجه دوم (P≤0.01) و درجه سوم (P≤0.01) بیشتر بود. با وجود تاثیر آشکار اوره آهسته رهش بر قابلیت هضم پروتئین خام در ساعات اولیه انکوباسیون برای الیاف نامحلول در شوینده خنثی معنیدار نبود (P≥0.05). | ||
کلیدواژهها | ||
اوره آهسته رهش؛ نیتروژن غیر پروتئینی؛ کینتیک هضم؛ میزان ناپدید شدن مادۀ مغذی؛ تولید گاز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 252 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 11 |