تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,537 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,223,125 |
تأثیر خوراندن مستقیم میکروارگانسیم بر عملکرد، pH دستگاه گوارش، فراسنجههای خونی و جمعیت میکروبی روده باریک مرغهای تخمگذار تغذیهشده با جیره غذایی بر پایه گندم-کنجاله سویا | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 26، شماره 2، تیر 1403، صفحه 179-190 اصل مقاله (1.29 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2024.367708.623768 | ||
نویسندگان | ||
زهرا مصطفایی* 1؛ مهران ترکی2؛ کیانوش چغامیرزا3؛ روح الله شریفی4 | ||
1نویسنده مسئول، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. رایانامه: zmostafai@basu.ac.ir | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. رایانامه: torki@razi.ac.ir | ||
3گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. رایانامه: cheghamirza@ razi.ac.ir | ||
4گروه حفظ نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. رایانامه: r.sharifi@razi.ac.ir | ||
چکیده | ||
اثر خوراندن مستقیم میکروارگانیسم بر عملکرد، میکرو فلور روده باریک و کور، فراسنجههای خونی و pH روده باریک مرغهای تخمگذار تغذیهشده با جیره حاوی گندم از سن 54 تا 62 هفتگی با استفاده از تعداد 240 قطعه مرغ تخمگذار های-لاین W-36 در قالب طرح کاملا تصادفی بین 40 قفس شامل پنج تیمار، هشت تکرار و شش پرنده در هر تکرار بررسی شد. جیرههای آزمایشی شامل الف- جیره شاهد بر پایه ذرت- کنجاله سویا، ب- جیره بر پایه گندم بدون افزودنی میکروبی، ج- جیره بر پایه گندم حاوی cfu/kg 109×1 باسیلوس ولزنسیس (B. velezensis)، د- جیره بر پایه گندم حاوی cfu/kg 105×1 قارچ تریکودرما (Trichoderma)، و- جیره بر پایه گندم با باسیلوس ولزنسیس+ تریکودرما (B.velezensis + Trichoderma) بود. نتایج نشان داد که افزودن باسیلوس ولزنسیس+ تریکودرما به جیره منجر به بهبود ضریب تبدیل خوراک نسبت به تیمار شاهد و تیمار بر پایه گندم و افزایش تولید تخممرغ و مصرف خوراک روزانه شد (05/0>p). همچنین pH محتویات ژژنوم، ایلئوم و روده کور در تیمارهای حاوی میکروارگانیسمها کاهش یافت (05/0>p). پرندگان دریافتکننده میکروارگانیسمها سطح پلاسمایی کلسیم، فسفر و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) بالاتری را داشتند (05/0>p). افزودن باسیلوس ولزنسیس+ تریکودرما به جیره منجر به کاهش تعداد کلنی اشرشیاکلی و افزایش کلنی لاکتوباسیلها شد. براساس نتایج مطالعه حاضر، میتوان نتیجه گرفت که در مرغهای تخمگذار، افزودن باسیلوس ولزنسیس+ تریکودرما به جیره غذایی بر پایه گندم باعث بهبود عملکرد تولیدی، کاهش سطح کلسترول و تریگلیسیرید پلاسما و بهبود میکروفلور روده میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
باسیلوس ولزنسیس؛ تریکودرما؛ سلامت روده؛ گندم؛ مرغ تخم گذار | ||
مراجع | ||
نعمتی، محمدحسین؛ حاجیلو، مصطفی؛ حسینی، سید عبداله و موسوی سیدسعید (1400). مقایسه اثر پروبیوتیک بیوپلاس B2 و پریبیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر عملکرد، کیفیت تخممرغ تولیدی و برخی فراسنجههای خونی مرغهای تخمگذار تجاری. تولیدات دامی، 23(4)، 501-514.
References Abdelqader, A., Irshaid, R., & Al-Fataftah, A. R. (2013). Effects of dietary probiotic inclusion on performance, eggshell quality, cecal microflora composition, and tibia traits of laying hens in the late phase of production. Tropical Animal Health And Production, 45(4), 1017-1024. https://doi.org/10.1007/s11250-012-0326-7. Bozkurt, M., Kucukyılmaz, K., Catlı, A.U., & Cınar, M. (2009). The effect of single or combined dietary supplementation of prebiotics, organic acid and probiotics on performance and slaughter characteristics of broilers. South African Journal of Animal Science, 39 (3), 302-304. Chen, W., Wang, S., Xu, R., Xia, W., Ruan, D., Zhang, Y., & Zheng, C. (2021). Effects of dietary barley inclusion and glucanase supplementation on the production performance, egg quality and digestive functions in laying ducks. Animal Nutrition, 7(1), 176-184. https://doi.org/10.1016/j.aninu.2020.06.011. Chen, Y.C., Nakthong, C., & Chen, T.C. (2005). Improvement of laying hen performance by dietary prebiotic chicory oligofructose and inulin. International Journal Poultry. Science, 4 103–108. https://10.3923/ijps.2005.103.108 CHOCT, M. (2015). Fibre-Chemistry and Functions in Poultry Nutrition. Paper presented at the LII Simposio Científico de Avicultura, Málaga, Spain, 29th Oct. Engberg, R. M., Hedemann, M. S., Steenfeldt, S., & Jensen, B. B. (2004). Influence of whole wheat and xylanase on broiler performance and microbial composition and activity in the digestive tract. Poultry Science, 83(6), 925-938. https://doi.org/10.1093/ps/83.6.925. Ferd, D.J. (1974). The effect of microflora on gastrointestinal pH in the chick. Poultry Ferket, P. R. (2011). Nutrition-disease interactions regarding gut health in chickens. In Proceeding 18th European Symposium on Poultry Nutrition. Cesme, Izmir, Turkey. Fukushima, M., & Nakano, M. (1995). The effect of a probiotic on faecal and liver lipid classes in rats. British Journal of Nutrition, 73(5), 701-710. https://doi.org/10.1079/BJN19950074. Fuller, R., & Gibson, G. R. (1998). Probiotics and prebiotics: microflora management for improved gut health. Clinical Microbiology And Infection, 4(9), 477-480. Gaggìa, F., Mattarelli, P., & Biavati, B. (2010). Probiotics and prebiotics in animal feeding for safe food production. International Journal Of Food Microbiology, 141, S15-S28. https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2010.02.031. Gao, X. Y., Liu, Y., Miao, L. L., Li, E. W., Sun, G. X., Liu, Y., & Liu, Z. P. (2017). Characterization and mechanism of anti-Aeromonas salmonicida activity of a marine probiotic strain, Bacillus velezensis V4. Applied Microbiology And Biotechnology, 101, 3759-3768. Hadorn, R., & Wiedmer, H. (2001). Effect of an enzyme complex in a wheat-based diet on performance of male and female broilers. Journal of Applied Poultry Research, 10(4), 340-346. Jasim, M.S. (2018). Use trichoderma harzianum and saccharomyces cerevisiae in Solid State Fermentation for Wheat Bran as Productive Performance Prebiotic of Layer Hens. Iraqi Poultry Sciences Journal, 12(2). Karimi, A. (2022). Effect of Probiotics (direct-fed microbials) in poultry production: A Comprehensive Review. Revista Electronica de Veterinaria, 72-82. https://doi.org/10.3390/ani10101863. Lee, K. W., Lee, S. H., Lillehoj, H. S., Li, G. X., Jang, S. I., Babu, U. S., ... & Siragusa, G. R. (2010). Effects of direct-fed microbials on growth performance, gut morphometry, and immune characteristics in broiler chickens. 10.3382/ps.2009-00418 Lee, S. H., Hosseindoust, A., Laxman Ingale, S., Rathi, P. C., Yoon, S. Y., Choi, J. W., & Kim, J. S. (2020). Thermostable xylanase derived from Trichoderma citrinoviride increases growth performance and non-starch polysaccharide degradation in broiler chickens. British Poultry Science, 61(1), 57-62. https://doi.org/10.1080/00071668.2019.1673316 Li, Y., Xu, Q., Huang, Z., Lv, L., Liu, X., Yin, C., Yan, H., & Yuan, J. (2016). Effect of Bacillus subtilis cgmcc 1.1086 on the growth performance and intestinal microbiota of broilers. Journal Applied Microbiology, 120(1), 195-204. https://doi.org/10.1111/jam.12972 Macfarlane, G. T., & Cummings, J. H. (2002). Probiotics, infection and immunity. Current Opinion in Infectious Diseases, 15(5), 501-506. Mirzaie, S., Zaghari, M., Aminzadeh, S., Shivazad, M., & Mateos, G. G. (2012). Effects of wheat inclusion and xylanase supplementation of the diet on productive performance, nutrient retention, and endogenous intestinal enzyme activity of laying hens. Poultry Science, 91(2), 413-425. https://doi.org/10.3382/ps.2011-01686 Naderi Sahami Zamir, S., Mirzaie Goudarzi, S., Saki, A. A., & Zamani, P. (2021). Effect of different levels of canola meal and protease enzyme on performance, egg quality traits and nutrient digestibility in laying hens. Animal Production Research, 9(4), 33-45. https://10.22124/AR.2021.15020.1474 Nemati, M. H., Hajilo, M., Hosseini, S. A., & Mosavi, S. S. (2021). Comparison of the effect of Bioplus B2 probiotic and galacto oligosaccharide prebiotic on performance, egg quality and some blood parameters of commercial laying hens. Animal Production, 23(4), 549-559. (inPersian) Nguyen, H. T., Wu, S. B., Bedford, M. R., Nguyen, X. H., & Morgan, N. K. (2021). Dietary soluble non-starch polysaccharide level and xylanase influence the gastrointestinal environment and nutrient utilisation in laying hens. British Poultry Science, 1-11. https://doi.org/10.1080/00071668.2021.2003754 Omwango, E. O., Njagi, E. N. M., Orinda, G. O., & Wanjau, R. N. (2013). Nutrient enrichment of pineapple waste using Aspergillus niger and Trichoderma viride by solid state fermentation. African Journal of Biotechnology, 12(43), 6193-6196. Panda, A.K., Reddy, M.R., Rama Rao, S.V., Raju, M.V.L.N., and Paraharaj, N.K. (2000). Growth, carcass characteristics, immunocomponence and response to Escherchia coli of broiler fed diets with various level of probiotic. Archive for Geflugel Customer, 64, 152-156. pang, Y., & Applegate, T. J. (2007). Effects of dietary copper sup-plementation and copper source on digesta pH, calcium, zinc, and copper complex size in the gastrointestinal tract of the broiler chicken. Poultry Science, 86, 531-537. https://doi.org/10.1093/ps/86.3.531. Salim, H. M., Kang, H. K., Akter, N., Kim, D. W., Kim, J. H., Kim, M. J., ... & Kim, W. K. (2013). Supplementation of direct-fed microbials as an alternative to antibiotic on growth performance, immune response, cecal microbial population, and ileal morphology of broiler chickens. Poultry Science, 92(8), 2084-2090. Scholz-Ahrens, K. E., Ade, P., Marten, B., Weber, P., Timm, W., Aςil, Y., . & Schrezenmeir, J. (2007). Prebiotics, probiotics, and synbiotics affect mineral absorption, bone mineral content, and bone structure. The Journal of Nutrition, 137(3), 838S-846S. https://doi.org/10.1093/jn/137.3.838S Shalaei, M., Hosseini, S. M., & Zergani, E. (2014). Effect of different supplements on eggshell quality, some characteristics of gastrointestinal tract and performance of laying hens. In Veterinary Research Forum. Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran. Singh, Y., Molan, A. L., & Ravindran, V. (2019). Influence of the method of whole wheat inclusion on performance and caecal microbiota profile of broiler chickens. Journal of Applied Animal Nutrition. https://doi.org/10.1017/jan.2019.3 Statistical Analytical Systems. (2012). SAS 9.4 for Windows x64 Based Systems. SAS Institute Inc., Cary, NC 27513, USA. Tasirnafas, M., Karimi, K., Asgari Jafarabadi, G., Seidavi, A., & Noorbakhsh, F. (2020). Extraction and purification of β-glucanase from bovine rumen fungus Trichoderma reesei and its effect on performance, carcass characteristics, microbial flora, plasma biochemical parameters, and immunity in a local broiler hybrid Golpayegan-Ross. Tropical Animal Health and Production, 52(4), 1833-1843. https://doi.org/10.1007/s11250-019-02186-5 Trichoderma and probiotics: scope for future research. Physiological and Molecular Plant Pathology, 100, 84-96. https://doi.org/10.1016/j.pmpp.2017.07.005. Upadhaya, S. D., Rudeaux, F., & Kim, I. H. (2019). Effects of inclusion of Bacillus subtilis (Gallipro) to energy-and protein-reduced diet on growth performance, nutrient digestibility, and meat quality and gas emission in broilers. Poultry Science, 98(5), 2169-2178. Wang, J. P., & Kim, I. H. (2011). Effect of caprylic acid and Yucca schidigera extract on production performance, egg quality, blood characteristics, and excreta microflora in laying hens. British poultry Science, 52(6), 711-717. https://doi.org/10.1080/00071668.2011.635638 Wang, J. P., Lee, J. H., Yoo, J. S., Cho, J. H., Kim, H. J., & Kim, I. H. (2010). Effects of phenyllactic acid on growth performance, intestinal microbiota, relative organ weight, blood characteristics, and meat quality of broiler chicks. Poultry Science, 89(7), 1549-1555. https://doi.org/10.3382/ps.2009-00235 Ye, M., Wei, C., Khalid, A., Hu, Q., Yang, R., Dai, B., ... & Wang, Z. (2020). Effect of Bacillus velezensis to substitute in-feed antibiotics on the production, blood biochemistry and egg quality indices of laying hens. BMC veterinary research, 16, 1-8. Ye, M., Wei, C., Khalid, A., Hu, Q., Yang, R., Dai, B., ... & Wang, Z. (2020). Effect of Bacillus velezensis to substitute in-feed antibiotics on the production, blood biochemistry and egg quality indices of laying hens. BMC Veterinary Research, 16(1), 1-8. https://doi.org/10.1186/s12917-020-02570-6. Zhang, J.L., Xie, Q.M., Ji, J., Yang, W.H., Wu, Y.B., Li, C., & Bi, Y.Z. (2012). Different combinations of probiotics improve the production performance, egg quality, and immune response of layer hens. Poultry Science, 91(11), 2755-2760.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 138 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 161 |