تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,093,868 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,198,502 |
ارزیابی خصوصیات سیلویی و ارزش غذایی سیلاژ خوراک مخلوط بر پایه چغندر علوفهای و اثر تغذیه آن بر عملکرد برههای نر افشار | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 26، شماره 2، تیر 1403، صفحه 151-165 اصل مقاله (1.36 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2024.367029.623765 | ||
نویسندگان | ||
رضا خداوردی1؛ محمد حسن فتحی نسری* 2؛ حسن فضائلی3؛ سیّد همایون فرهنگ فر4 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران. رایانامه: reza.khodaverdi57@birjand.ac.ir | ||
2نویسنده مسئول، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران. رایانامه: hfathi@birjand.ac.ir | ||
3گروه علوم دامی، موسّسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، تهران، ایران. رایانامه: fazaeli@areeo.ac.ir | ||
4گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران. رایانامه: hfarhangfar@birjand.ac.ir | ||
چکیده | ||
استفاده از گیاهان زراعی مقاوم به خشکی مانند چغندر علوفهای در شرایط کمآبی اجتنابناپذیر است. اینگونه محصولات دارای رطوبت بالایی هستند که نگهداری و ذخیره آنها را دشوار میسازد. سیلاژ خوراک مخلوط میتواند راهکار مناسبی برای نگهداری این محصولات باشد. این پژوهش بهمنظور امکانسنجی استفاده از سیلاژ خوراک مخلوط حاوی چغندر علوفهای حاوی 25 یا 35 درصد ماده خشک در تغذیه برههای پرواری به روشهای برونتنی و درونتنی انجام شد. بهمنظور ارزیابی خصوصیات سیلویی سیلاژ خوراک مخلوط بر پایه چغندر علوفهای و ارزش غذایی آن، دو جیره بره پرواری، حاوی دو سطح 25 و 35 درصد چغندر علوفهای (برحسب مادهی خشک)، بهصورت خوراک مخلوط بهمدت 60 روز سیلو و ارزیابی شد و سپس جیره حاوی سطح 25 درصد چغندر علوفهای به دو شکل سیلاژ خوراک مخلوط (سیلاژ 60 روزه) و جیره کاملاً مخلوط روزانه در دو گروه آزمایشی و در یک دوره 70 روزه، در تغذیه برههای پرواری استفاده شد. افزایش سطح چغندر علوفهای سبب کاهشpH ، پروتئین خام، پروتئین حقیقی و نشاسته سیلاژهای آزمایشی گردید. برههای تغذیهشده با سیلاژ خوراک مخلوط نسبت به گروه شاهد، ماده خشک بیشتری مصرف کردند و سایر صفات عملکردی تفاوت معنیداری نشان نداد. براساس نتایج بهدستآمده از این پژوهش، سیلاژ خوراک مخلوط حاوی 25 درصد چغندر علوفهای (براساس ماده خشک)، از ویژگیهای تخمیری و پایداری هوازی مطلوبتری برخوردار بود و بهنظر میرسد بهتوان بدون اینکه اثر منفی بر عملکرد و سلامت دام داشته باشد، در تغذیه برههای نر پرواری از آن استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
برّه پروار افشاری؛ پایداری هوازی؛ چغندر علوفهای؛ خصوصیّات تخمیری؛ سیلاژ خوراک مخلوط | ||
مراجع | ||
صوفی سیاوش، رشید و جانمحمدی حسین (1388). تغذیه دام. ترجمه انتشارات عمیدی، چاپ اول.
فضائلی، حسن (1400). سیلاژ خوراک کامل، فناوری نوین در مدیریّت تغذیه دام، تألیف، نشر آموزش کشاورزی، چاپ اول.
فضائلی، حسن؛ باغجری، اسماعیل؛ سرمدی، عباس و طاهریپور، جواد (1399). خصوصیات سیلویی و ارزش غذایی سیلاژ خوراک کامل بر پایه تفاله پرتقال با نسبتهای مختلف کاه گندم و افزودنیهای متفاوت. نشریه علوم دامی، پژوهش و سازندگی، 134: 59-74.
کریمی، عبدالحمید؛ ابرقوئی، محمدجواد؛ صلحجو، امانا...؛ بذرافشان، محسن؛ ایزدی، غلامعباس و هاشمی، سیدمحمدرضا (1399). بررسی ارزش غذایی بوته کامل چغندر علوفهای و سیلاژهای آن. نخستین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آبهای نامتعارف در کشاورزی مناطق خشک، دانشگاه فردوسی مشهد.
References AOAC International. (2002). Official Methods of Analysis. Vol. 1. 17th ed. AOAC International, Arlington, VA. Bretschneider, G., Mattera, J., Cuatrin, A., Arias, D., & Wanzenried, R. (2015). Effect of ensiling a total mixed ration on feed quality for cattle in smallholder dairy farms. Archivos de Medicina Veterinaria, 47(2), 225-229. Broderick, G. A., & Kang, J. H. (1980). Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63(1), 64-75. Bueno, A.V.I., Buttow, S.C., Lazzari, G., Gomes, A.L.M., Roco, P.J., de Sa, C.A.T., Piran Filho, F.A., da Silva1, S.M.S., Jobim, C.C. and Daniel, J.L.P. 2019. Proteolysis in TMR silages formulated with fresh or fermented ingredients. In: VI International Symposium on Forage Quality and Conservation, Piracicaba. Proceedings of VI ISFQC. Brazil. Cannas, A., Tedeschi, L. O., Atzori, A. S., & Fox, D. G. (2007). The Small Ruminant Nutrition System: development and evaluation of a goat submodel. Italian Journal of Animal Science, 6(sup1), 609-611. Da Silva, É. B., Liu, X., Mellinger, C., Gressley, T. F., Stypinski, J. D., Moyer, N. A., & Kung Jr, L. (2022). Effect of dry matter content on the microbial community and on the effectiveness of a microbial inoculant to improve the aerobic stability of corn silage. Journal of Dairy Science, 105(6), 5024-5043. Du, Z., Yamasaki, S., Oya, T., Nguluve, D., Tinga, B., Macome, F., & Cai, Y. (2020). Ensiling characteristics of total mixed ration prepared with local feed resources in Mozambique and their effects on nutrition value and milk production in Jersey dairy cattle. Animal Science Journal, 91(1), e13370. English, W. (2020). Long term storage of sugar beets and the role of temperature. Introductory paper at the Faculty of Landscape Architecture, Horticulture and Crop Production Science, (2020: 14). Fazaeli, H., Baghjari, A., Sarmadi, A & Taheripoor, J. (2021). Silage properties and nutritional value of TMR silage based on orange pomace with different ratios of wheat straw and different additives. Journal of Animal Sciences, Research and Construction, 134: 59-74. (In Persian) Fazaeli, H. (2021). TMR silage, a new technology in animal nutrition management, First Edition, Publication of agricultural education. (In Persian) Hasanah, U., & Permana, I. G. Despal. (2017). Introduction of complete ration silage to substitute the conventional ration at traditional dairy farms in lembang. Pakistan Journal of Nutrition, 16, 577-587. Karimi, A., Abarghoei, M., Solhjoo, A., Bazrafshan, M., Izadi, Gh. & Hashemi, S.M. (2020). Investigating the nutritional value of the whole fodder beet plant and its silages. The first national conference on low irrigation and unconventional water use in agriculture in dry areas, Ferdowsi University of Mashhad. Iran. (In Persian) Kilic, U., & Saricicek, B. Z. (2010). The effects of different silage additives on in vitro gas production, digestibility and energy values of sugar beet pulp silage. Asian J. Anim. Vet. Adv, 5(8), 566-574. Khorshed, M. M. (2008). Does the roughage sources affect digestibility, nitrogen utilization and some metabolic parameters in ruminants. Egyptian Journal of Nutrition and Feeds, 11(1), 73-91. Latimer, K. S. (Ed.). (2011). Duncan and Prasse's Veterinary Laboratory Medicine: Clinical Pathology. John Wiley & Sons. Iowa State University. McDonald, P., Henderson, A. R., & Heron, S. J. E. (1991). The Biochemistry of Silage. Chalcombe Publications. Mckersie, B.D., & Buchanan-Smith, J. (1982). Changes in the levels of proteolytic enzymes in ensiled alfalfa forage. Can Journal of Plant Science, 62(1), 111-116. Miyaji, M., Matsuyama, H., & Nonaka, K. (2017). Effect of ensiling process of total mixed ration on fermentation profile, nutrient loss and in situ ruminal degradation characteristics of diet. Animal Science Journal, 88(1), 134-139. Miron, J., Zuckerman, E., Adin, G., Solomon, R., Shoshani, E., Nikbachat, M., ... & Ben-Ghedalia, D. (2007). Comparison of two forage sorghum varieties with corn and the effect of feeding their silages on eating behavior and lactation performance of dairy cows. Animal Feed Science and Technology, 139(1-2), 23-39. Muck, R. E., Nadeau, E. M. G., McAllister, T. A., Contreras-Govea, F. E., Santos, M. C., & Kung Jr, L. (2018). Silage review: Recent advances and future uses of silage additives. Journal of Dairy Science, 101(5), 3980- 4000. Mousa, M. R. M. (2011). Effect of partial replacement of dietary Concentrate Feed Mixture by fodder beet roots on productive performance of ewes and doe goats under the conditions of North Sinai. Asian Journal of Animal Sciences, 5(4), 228-242. Ning, T., Wang, H., Zheng, M., Niu, D., Zuo, S., & Xu, C. (2017). Effects of microbial enzymes on starch and hemicellulose degradation in total mixed ration silages. Asian-Australasian Journal of Animal Science, 30(2), 171-180. Pen, B., Iwama, T., Ooi, M., Saitoh, T., Kida, K., Iketaki, T., ... & Hidari, H. (2006). Effect of potato by-products based silage on rumen fermentation, methane production and nitrogen utilization in Holstein steers. Asian-Aaustralasian Journal of Animal Sciences, 19(9), 1283-1290. Peng, C., Sun, W., Dong, X., Zhao, L., & Hao, J. (2021). Isolation, identification and utilization of lactic acid bacteria from silage in a warm and humid climate area. Scientific Reports, 11(1), 1-9. Rostami Senobari, A. (2014). Investigating the nutritional value of the leaf, root and whole plant of fodder beet and its silage. Master's thesis, Faculty of Agriculture, Zabul University, Iran. (In Persian) Shakeri, P. (2016). Pistachio by-product as an alternative forage source for male lambs: Effects on performance, blood metabolites, and urine characteristics. Animal Feed Science and Technology,211,92-99. Sufi Siavash, R., & Janmohammadi, H. (2009). Animal Nutrition, First Edition, Amidi Publications, Iran. (In Persian) Wang, H. L., Sun, Q. Z., Yang, F. Y., & Xu, C. C. (2012). Evaluation of fermentation and aerobic stability of total mixed ration silage containing wet brewers’ grains and corn straw. In Advanced Materials Research (347, 189-192). Trans Tech Publications Ltd. Xie, Y., Wang, L., Li, W., Xu, S., Bao, J., Deng, J., & Yu, Z. (2022). Fermentation quality, in vitro digestibility, and aerobic stability of total mixed ration silage in response to varying proportion alfalfa silage. Animals, 12(8), 1039. Yuan, X., Guo, G., Wen, A., Desta, S. T., Wang, J., Wang, Y., & Shao, T. (2015). The effect of different additives on the fermentation quality, in vitro digestibility and aerobic stability of a total mixed ration silage. Animal Feed Science and Technology, 207, 41-50.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 122 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 121 |