تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,453 |
تعداد مقالات | 69,723 |
تعداد مشاهده مقاله | 121,787,152 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 95,279,709 |
اثر تیمارهای مختلف آب آبیاری بر میزان پرولین، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان برگ و خصوصیات کمی و کیفی میوه انار رقم رباب | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 12 خرداد 1403 اصل مقاله (964.49 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2024.367820.2131 | ||
نویسندگان | ||
علیرضا بنیان پور* 1؛ محمد علی شاهرخ نیا2 | ||
1بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، شیراز ، ایران. | ||
2بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، شیراز، ایران | ||
چکیده | ||
انار Punica granatum درختی نیمه گرمسیری است که در بسیاری از مناطق کشور کشت می گردد. کاهش بارندگی که در سالهای اخیر حکم فرما شده باعث ایجاد تنش در باغات انار گردیده و روی رشد و نمو و باردهی درختان اثر گذاشته است. پژوهش حاضر در طی سال های 1399 و 1400 در شهرستان کوه چنار در استان فارس انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار و به مدت دو سال انجام شد. پنج تیمار آبیاری شامل، شاهد و آبیاری هنگام تخلیه رطوبتی 35 ، 50 ، 65 و 80 درصد بود . نتایج نشان داد کاهش آب آبیاری باعث کاهش عملکرد در تمام تیمارهای و کاهش معنیدار در وزن میوه ، وزن خشک آریل در تیمار تخلیه رطوبتی 65 و 80 درصد شد. بیشترین میزان پرولین درتیمار80 درصد به میزان476/0 میکرو مولار در وزن تازه برگ بود .فعالیت آنزیمهای ضد اکسایش نیز با کاهش آبیاری افزایش یافت بیشترین فعالیت آنزیمهای کاتالاز (47/0 واحد در دقیقه در میلی گرم پروتئین) و سوپر اکسی دیسموتاز ( 029/1 واحد در دقیقه در میلی گرم پروتئین) در تخلیه رطوبتی 50 درصد بود. با توجه به تغییرات مشاهده شده در وزن میوه، وزن آریل و درصد دانه سفیدی میتوان نتیجه گرفت که درخت انار رقم رباب تا تخلیه رطوبتی 50 درصد را بخوبی تحمل کرده و میوه کیفیت خود را حفظ کرد ولی در تخلیه رطوبتی بالاتر (65 و80 درصد) باعث کاهش در خصوصیات کمی و کیفی و عملکرد شده و دانه سفیدی میوه افزایش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
سفید شدگی آریل؛ کیفیت میوه؛ ضد اکسایش ها؛ رژیم آبیاری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 69 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3 |