تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,453 |
تعداد مقالات | 69,723 |
تعداد مشاهده مقاله | 121,787,151 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 95,279,708 |
تأثیر محلولپاشی سایتوکنین و اسید آمینه بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه کیوی رقم هایوارد | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 اردیبهشت 1403 اصل مقاله (930.31 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2024.369377.2138 | ||
نویسندگان | ||
ساسان برومند لمر1؛ ابراهیم عابدی قشلاقی* 2؛ فرهنگ رضوی3؛ ولی ربیعی4 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
2بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. | ||
3گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان ، ایران. | ||
4گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. | ||
چکیده | ||
افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوه توأم با وزن بالا، اصلیترین هدف تولیدکنندگان میوه کیوی در سراسر جهان میباشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین مناسبترین غلظت سایتوکنین CPPU و اسید آمینه Amino Spark و زمان مناسب محلولپاشی بر افزایش کمیت و کیفیت میوه کیوی بود. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل سایتوکنین در دو غلظت، اسید آمینه در سه غلظت و شاهد، و فاکتور دوم شامل زمان محلولپاشی در اوایل هفته سوم و چهارم بعد از مرحله تمام گل بود. نتایج نشان داد که بیشترین وزن میوه با 6/121 گرم، ویتامین ث با 4/47 میلیگرم بر 100 گرم وزنتر، سفتی بافت میوه با3/5 کیلوگرم بر سانتیمترمربع، فنول کل با 7/78 میلیگرم بر 100گرم وزنتر، فلاونوئیدکل با 8/13 میلیگرم بر 100 گرم وزنتر، ظرفیت آنتیاکسیدانی با2/82 درصد و فعالیت آنزیم کاتالاز با 2/9 واحد بر گرم وزن تر در تیمار 3000 پیپیام اسید آمینه در زمان محلولپاشی اوایل هفته چهارم بعد از تمام گل مشاهده شد. بیشترین فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز، آسکوربات پراکسیداز، طول میوه و قطر میوه به ترتیب در تیمار اسید آمینه و 5/1 پیپیام سایتوکنین به دست آمد. با توجه به نتایج تحقیق حاضر، محلولپاشی 3000 پیپیام اسید آمینه و 5/1 پیپیام سایتوکنین در اوایل هفته چهارم بعد از تمام گل در مقایسه با شاهد بر بیشتر صفات مورد مطالعه اثرات مثبت قابل توجهی نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
پایداری کشاورزی؛ آنزیم های آنتی اکسیدان؛ سفتی؛ وزن تازه؛ ویتامین C | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 85 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 7 |