تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,133,287 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,239,308 |
تولید پروتئین و چربی تکیاخته حاصل از کشت تلفیقی مخمر یاروویا لیپو لیتیکا و قارچ آسپرژیلوس نایجر در پساب حاصل از کارخانه تولید آردماهی کیلکا (استیک واتر) | ||
شیلات | ||
دوره 77، شماره 1، فروردین 1403، صفحه 1-12 اصل مقاله (982.38 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2023.362961.1399 | ||
نویسندگان | ||
حمیده امیراسدی موالو1؛ سیدولی حسینی* 2؛ مهرداد فرهنگی2؛ محمدعلی نعمت اللهی3؛ کامران رضایی توابع2 | ||
1فارغ التحصیل دکتری، گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران ، کرج، ایران | ||
2دانشیار گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران ، کرج، ایران | ||
3استاد گروه شیلات، دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران ، کرج، ایران دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
تولید استیک واتر بهعنوان پساب کارخانههای تولید آرد ماهی یکی از مشکلات این صنایع است که در صورت رهاسازی در طبیعت میتواند مشکلات زیست محیطی فراوانی ایجاد نماید. با این حال پساب مذکور بهدلیل وجود مواد آلی فراوان می تواند مادة اولیة مناسبی برای تولید مواد با ارزش افزودة بالا مانند پروتئین و چربی های تک یاخته ای باشد. این پژوهش بهمنظور بررسی تولید پروتئین و چربی تک یاخته ای و کاهش میزان بار آلی (پروتئین و چربی) از پساب کارخانة تولید آرد ماهی کیلکا (استیک واتر) از طریق کشت ناپیوسته (Batch culture) مخمر یاروویا لیپولیتیکا و قارچ آسپرژیلوس نایجر انجام شد. پنج تیمار با نسبتهای مختلف مخمر و قارچ در محیط استیک واتر تهیه و برای بررسی زیتوده از روش شمارش سلولی استفاده شد. همچنین میزان روغن و پروتئین باقیمانده در پساب پس از تخمیر بررسی گردید. داده ها با استفاده از طرح بلوکهای کاملاً تصادفی تحلیل شد. نتایج نشان داد که مخمر بهعنوان میکروارگانیسم شاخص از نظر ذخیرة چربی قابلیت رشد بالاتری روی پساب در مقایسه با قارچ بهعنوان میکروارگانیسم ذخیره کنندة پروتئین در مدت 120 ساعت را دارد (0/05>P) و در زمان کوتاه تری قادر به تولید زیتودة میکروبی خواهد گردید. همچنین مشخص شد که مخمر یاروویا لیپو لتیکا در کشت انفرادی قابلیت رشد بالاتر و کاهش روغن بیشتری از پساب را دارد. نتایج نشان داد در کشت تلفیقی (75 درصد مخمر-25 درصد قارچ) توانایی میزان پروتئین باقیمانده بیشتر از سایر تیمارها کاهش داشت. در مجموع مخمر مورد پژوهش چه در کشت انفرادی و چه در کشت تلفیقی توانایی رشد و حذف مواد آلی بیشتری را نسبت به قارچ از خود نشان میدهد (0/05>P). نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که استیکواتر قابلیت استفاده بهمنظور تولید پروتئین و چربی های تک یاخته ای را دارد و با استفاده از میکروارگانیسم ها میتوان تا حدی از بار مواد آلی موجود در پساب را کاهش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
مخمر؛ قارچ؛ استیکواتر؛ پروتئین چربی تک یاخته | ||
مراجع | ||
Azin, E., Moghimi, H., Dastgheib, S.M.M. et al. Biovalorization of wastewater of fish canning process by Yarrowia lipolytica for biodiesel and animal feed supplement production. Biomass Conv. Bioref. (2022). https://doi.org/10.1007/s13399-022-03025-8Baldensperger, J., Le Mer, J., Hannibal, L., Quinto, P., 1985. Solid state fermentation of banana wastes. Biotechnology letters, 7(10), 743-748.https://doi.org/10.1007/BF01032289.Bechtel, P. J., 2005. Propertieis of stickwater from fish processing byproducts. Journal of Aquatic Food Product Technology 14(2), 25-38. DOI: 10.1300/J030vl4n02_03 Beopoulos, A., Chardot, T., Nicaud, J.-M., 2009. Yarrowia lipolytica: A model and a tool to understand the mechanisms implicated in lipid accumulation. Biochimie 91(6), 692-696. DOI: 10.1016/j.biochi.2009.02.004 Boland, M.J., Rae, A.N., Vereijken, J.M., Meuwissen, M. P. M., Fischer, A.R.H., van Boekel, M.A.J.S., Rutherfurd, S. M., Gruppen, H., Moughan, P. J., & Hendriks, W. H. (2013). The future supply of animal-derived protein for human consumption. Trends in Food Science and Technology 29(1), 62-73. DOI: 10.1016/j.tifs.2012.07.002 Feldsine, P., Abeyta, C., Andrews, W.H., 2002. AOAC International methods committee guidelines for validation of qualitative and quantitative food microbiological official methods of analysis. Journal of AOAC International 85(5), 1187-1200. DOI: 10.1093/jaoac/85.5.1187 Garcia, S. L. 2016. Mixed cultures as model communities: hunting for ubiquitous microorganisms, their partners, and interactions. Aquatic Microbial Ecology 77(2), 79-85. DOI: 10.3354/ame01789Hamimed, S., Barkaoui, T., Trabelsi, I., Landoulsi, A., Chatti, A., 2021. High-performance biological treatment of tuna wash processing wastewater using Yarrowia lipolytica. Environmental Science and Pollution Research 28, 1545-1554. https://doi.org/10.1007/s11356-020-10586-6.Kam, S., Kenari, A. A., & Younesi, H., 2012. Production of single cell protein in stickwater by Lactobacillus acidophilus and Aspergillus niger. Journal of Aquatic Food Product Technology 21(5), 403-417. DOI: 10.1080/10498850.2011.605539 Liu, B., Song, J., Li, Y., Niu, J., Wang, Z., Yang, Q., 2013. Towards industrially feasible treatment of potato starch processing waste by mixed cultures. Applied Biochemistry and Biotechnolog 171(4), 1001-1010. DOI: 10.1007/s12010-013-0401-1 Noparatnaraporn, N., Trakulnaleumsai, S., Silveira, R. G., Nishizawa, Y., Nagai, S., 1987. SCP production by mixed culture of Rhodocyclus gelatinosus and Rhodobacter sphaeroides from cassava waste. Journal of Fermentation Technology 65(1), 11-16. DOI: 10.1016/0385-6380(87)90059-8 Pande, S., Shitut, S., Freund, L., Westermann, M., Bertels, F., Colesie, C., Bischofs, I. B., Kost, C., 2015. Metabolic cross-feeding via intercellular nanotubes among bacteria. Nature Communications 6(1), 1-13. DOI: 10.1038/ncomms7238 | Pordeli, H.R., Safari, R., Hosseeini, S.H., 2011. Single Cell Protein Production From Kilka Stick Water by Lactic Acid Bacteria. Food Technology & Nutrition 8(3), 78-87. Schultz, N., Chang, L., Hauck, A., Reuss, M., Syldatk, C., 2006. Microbial production of single-cell protein from deproteinized whey concentrates. Applied microbiology and Biotechnology 69(5), 515-520. DOI: 10.1007/s00253-005-0012-z Schuster, E., Dunn-Coleman, N., Frisvad, J., Van Dijck, P., 2002. On the safty of Aspergillus niger–a review. Applied Microbiology and Biotechnology 59, 426-435. DOI: 10.1007/s00253-002-1032-6 Sharif, M., Zafar, M.H., Aqib, A.I., Saeed, M., Farag, M.R., Alagawany, M., 2021. Single cell protein: Sources, mechanism of production, nutritional value and its uses in aquaculture nutrition. Aquaculture 531, 735885. DOI: 10.1016/j.aquaculture.2020.735885 Siddiquee, M. N., Rohani, S., 2011. Experimental analysis of lipid extraction and biodiesel production from wastewater sludge. Fuel Processing Technology 92(12), 2241-2251. DOI: 10.1016/j.fuproc.2011.07.018 Sifuentes, C.O.G., Aguilar, R.P., y Gisela, J.C.R.S., Ruíz, C. 2011. Stickwater multi-step treatment: effect on organic material removal. Biotecnia 13(1), 10-16. Singh, A., Abidi, A., Agrawal, A., Darmwal, N., 1991. Single cell protein production by Aspergillus niger and its evaluation. Zentralblatt für Mikrobiologie 146(3), 181-184. DOI: 10.1016/S0232-4393(11)80178-2 Valentino, M., Ganado, L., & Undan, J., 2016. Single cell protein potential of endophytic fungi associated with bamboo using rice bran as substrate. Advances in Applied Science Research 7, 68-72. DOI: 10.3390/su13169284 Wang, L.K., Hung, Y.T., Lo, H.H., Yapijakis, C., 2004. Handbook of industrial and hazardous wastes treatment. CRC Press. https://books.google.com/books.Yang, Q., Yang, M., Zhang, S., Lv, W. 2005. Treatment of wastewater from a monosodium glutamate manufacturing plant using successive yeast and activated sludge systems. Process Biochemistry 40(7), 2483–2488. https://doi.org/10.1016/j.procbio.2004.09.009 Zhang, Z.Y., Jin, B., Bai, Z. H., Wang, X.Y., 2008. Production of fungal biomass protein using microfungi from winery wastewater treatment. Bioresource Technology 99(9), 3871-3876. DOI: 10.1016/j.biortech.2006.10.047 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 160 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 235 |