تعداد نشریات | 158 |
تعداد شمارهها | 6,240 |
تعداد مقالات | 67,870 |
تعداد مشاهده مقاله | 115,414,213 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 90,183,927 |
اثر تغذیه مکمل پودر چربی حاوی افزودنی (لسیتین یا پودر صفرا) با شکل فیزیکی پرک یا گرانول بر قابلیتهضم ظاهری مواد مغذی و برخی از فراسنجههای خون در گاوهای شیرده هلشتاین | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 19 فروردین 1403 اصل مقاله (809.95 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2024.367178.653969 | ||
نویسندگان | ||
حمیدرضا تقیان1؛ مهدی دهقان بنادکی* 1؛ کامران رضایزدی1؛ حامد خلیل وندی بهروزیار2 | ||
1گروه علومدامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2گروه علومدامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
اندازه ذرات و شکل فیزیکی مکملهای چربی عاملی مؤثر بر قابلیت هضم مواد مغذی، اسیدهای چرب و برخی از فراسنجههای خونی در گاوهای شیری در نظر گرفته میشود. هدف این پژوهش بررسی اثر تغذیه مکمل چربی حاوی افزودنی (لسیتین یا پودر صفرا) با شکل فیزیکی پرک یا گرانول بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و برخی از فراسنجههای خون در گاوهای شیرده هلشتاین است. 48 رأس گاو شیرده طی دو دوره آزمایشی در قالب طرح چند عاملی 2×3×2 کاملاً تصادفی استفاده شد که بهطور تصادفی در 6 تیمار آزمایشی گروهبندی شدند: 1. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی گرانول، 2. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی گرانول حاوی 5 درصد لسیتین، 3. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی گرانول حاوی 5 درصد پودر صفرا، 4. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی پرک، 5. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی پرک حاوی 5 درصد لسیتین و 6. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی پرک حاوی 5 درصد پودر صفرا. تمام جیرههای آزمایشی طبق توصیههای انجمن ملی تحقیقات متعادل شدند. تمامی دادههای آزمایش با استفاده از نرمافزار آماری آنالیز شدند. قابلیت هضم عصاره اتری، کل اسیدهای چرب، اسیدهای چرب 16 و 18 کربنه و همچنین غلظت پلاسمایی اسیدهای چرب غیر استریفه، تریگلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئینهای با چگالی بالا و لیپوپروتئینهای با چگالی بسیار پایین در تیمارهای حاوی افزودنی افزایش یافت (05/0 ≥P). افزودن ترکیبات امولسیفایری در مکملهای چربی جیره غذایی گاوهای شیرده پرتولید، احتمالاً اثرات مثبتی بر قابلیت هضم برخی از مواد مغذی و متابولیسم چربیها دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
امولسیفایر؛ پودر صفرا؛ لسیتین؛ چربی؛ گاو شیری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of feeding fat supplement powder containing an additive (lecithin or bile powder) with the physical form of flaked or granulated on the apparent digestibility of nutrients and some blood parameters in Holstein dairy cows | ||
نویسندگان [English] | ||
Hamidreza Taghian1؛ Mehdi Dehghan banadaky1؛ kamran rezayazdi1؛ hamed Khalilvandi-Behroozyar2 | ||
1Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Tehran University, Karaj, Iran. | ||
24. Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The particle size and physical form of fat supplements are effective factors in the digestibility of nutrients, fatty acids, and some blood parameters in dairy cows. This research aims to investigate the effect of a feeding fat supplement containing an additive (lecithin or bile powder) with the physical form of flake or granule on the apparent digestibility of nutrients and some blood parameters in Holstein dairy cows. 48 lactating cows were used during two experimental periods in a 2x3x2 completely randomized factorial design and randomly grouped into 6 experimental treatments: 1. Control diet + 2.5% granulated fat supplement, 2. Control diet + 2.5% granulated fat supplement containing 5% lecithin 3. Control diet + 2.5% granulated fat supplement containing 5% bile powder 4. Control diet + 2.5% Flaked fat supplement 5. Control diet + 2.5% Flaked fat supplement containing 5% lecithin and 6. Control diet + 2.5% Flaked fat supplement containing 5% bile powder. All the experimental diets were balanced according to the recommendations of the National Research Association. All data were analyzed by statistical software. The digestibility of the ether extract, total fatty acids, 16 and 18-carbon fatty acids, as well as the plasma concentration of NEFA, triglycerides, cholesterol, HDL, and VLDL were increased in the treatments containing the additives (P ≥ 0.05). The addition of emulsifying ingredients to the fat supplement of the high-production dairy cow diet may have positive effects on the digestibility of some nutrients and lipid metabolism. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
emulsifier, bile powder, lecithin, fat, dairy cow | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 32 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 51 |