
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,544 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,896,168 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,943,689 |
اثرات افزودن گوانیدینواستیکاسید به جیرههای با سطوح مختلف پروتئین جیره بر عملکرد و خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 26، شماره 1، فروردین 1403، صفحه 87-98 اصل مقاله (1.13 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2024.362002.623750 | ||
نویسندگان | ||
سید محمدعلی میرحسینی1؛ سید ناصر موسوی* 2؛ علی افسر3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. رایانامه: ma.mirhoseini@urmia.ac.ir | ||
2نویسنده مسئول، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران. رایانامه: snmousavi@hotmail.com | ||
3شرکت ایونیک ایران، تهران، ایران. رایانامه: ali.afsar@evonik.com | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثرات افزودن مکمل گوانیدینواستیک اسید به جیرههای کمپروتئین بر عملکرد، مقدار خاکستر، کلسیم و فسفر و استحکام استخوان درشتنی جوجههای گوشتی با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار با 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. جیرههای آزمایشی شامل سه سطح پروتئین جیره (100، 90 و 80 درصد از توصیه راس 308، 2009) با و بدون افزودن گوانیدینواستیکاسید (06/0 درصد) بودند. نتایج نشان داد که با کاهش سطح پروتئین تا 80 درصد توصیه راهنما، افزایش وزن بدن و خوراک مصرفی کاهش یافت (05/0>P). با کاهش پروتئین جیره به 80 درصد میزان توصیهشده، استحکام استخوان درشتنی کاهش یافت (05/0>P). افزودن گوانیدینواستیکاسید به جیره حاوی 80 درصد پروتئین از سطح توصیه، سبب کاهش مصرف خوراک شد (05/0>P). سطوح مختلف پروتئین جیره با یا بدون گوانیدنیواستیکاسید تأثیر معنیداری بر درصد خاکستر، کلسیم و فسفر نداشت. افزودن گوانیدینواستیکاسید به جیره تأثیری بر فراسنجههای استحکام استخوان نداشت. براساس نتایج این آزمایش کاهش سطح پروتئین جیره به اندازه 80 درصد مقدار توصیهشده، علاوه بر تأثیر منفی بر عملکرد، سبب کاهش استحکام استخوان جوجههای گوشتی میشود و استفاده از گوانیدینواستیکاسید تأثیری بر رفع کاهش عملکرد و استحکام استخوان ناشی از سطح کاهش یافته پروتئین ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
استحکام استخوان؛ جوجههای گوشتی؛ جیره کم پروتئین؛ گوانیدنیواستیک اسید | ||
مراجع | ||
منابع
Ale Saheb Fosoul, S. S., Azarfar, A., Gheisari, A., & Khosravinia, H. (2019). Performance and physiological responses of broiler chickens to supplemental guanidinoacetic acid in arginine-deficient diets. British poultry science, 60(2), 161-168. AOAC, B. A. M. (1990). Association of official analytical chemists. Official methods of analysis, 12. Aviagen. (2009). Parent Stock Management Handbook: Ross. Buijs, S., Van Poucke, E., Van Dongen, S., Lens, L., Baert, J., & Tuyttens, F. A. (2012). The influence of stocking density on broiler chicken bone quality and fluctuating asymmetry. Poultry science, 91(8), 1759-1767. Castro, F. L. S., Su, S., Choi, H., Koo, E., & Kim, W. K. (2019). L-Arginine supplementation enhances growth performance, lean muscle, and bone density but not fat in broiler chickens. Poultry science, 98(4), 1716-1722. Cheng, T. K., Hamre, M. L., & Coon, C. N. (1997). Effect of environmental temperature, dietary protein, and energy levels on broiler performance. Journal of Applied Poultry Research, 6(1), 1-17. Córdova-Noboa, H. A., Oviedo-Rondón, E. O., Sarsour, A. H., Barnes, J., Ferzola, P., Rademacher-Heilshorn, M., & Braun, U. (2018). Performance, meat quality, and pectoral myopathies of broilers fed either corn or sorghum based diets supplemented with guanidinoacetic acid. Poultry science, 97(7), 2479-2493. Corzo, A., Moran Jr, E. T., & Hoehler, D. (2003). Arginine need of heavy broiler males: Applying the ideal protein concept. Poultry Science, 82(3), 402-407. Cowieson, A. J., Perez-Maldonado, R., Kumar, A., & Toghyani, M. (2020). Possible role of available phosphorus in potentiating the use of low-protein diets for broiler chicken production. Poultry science, 99(12), 6954-6963. Dao, H. T., Moss, A. F., Bradbury, E. J., & Swick, R. A. (2022). Bone mineralisation status of broilers fed reduced-protein diets supplemented with L-arginine, guanidinoacetic acid and L-citrulline. Animal Production Science, 62(6), 539-553. Dao, H. T., Sharma, N. K., Bradbury, E. J., & Swick, R. A. (2021). Response of meat chickens to different sources of arginine in low‐protein diets. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 105(4), 731-746. DeGroot, A. A., Braun, U., & Dilger, R. N. (2018). Efficacy of guanidinoacetic acid on growth and muscle energy metabolism in broiler chicks receiving arginine-deficient diets. Poultry science, 97(3), 890-900. Heaney, R. P., & Layman, D. K. (2008). Amount and type of protein influences bone health. The American journal of clinical nutrition, 87(5), 1567S-1570S. Hilliar, M., Hargreave, G., Girish, C. K., Barekatain, R., Wu, S. B., & Swick, R. A. (2020). Using crystalline amino acids to supplement broiler chicken requirements in reduced protein diets. Poultry Science, 99(3), 1551-1563. Ibrahim, D., El Sayed, R., Abdelfattah-Hassan, A., & Morshedy, A. M. (2019). Creatine or guanidinoacetic acid? Which is more effective at enhancing growth, tissue creatine stores, quality of meat, and genes controlling growth/myogenesis in Mulard ducks. Journal of Applied Animal Research, 47(1), 159-166. Khajali, F., Lemme, A., & Rademacher-Heilshorn, M. (2020). Guanidinoacetic acid as a feed supplement for poultry. World's Poultry Science Journal, 76(2), 270-291. Majdeddin, M., Golian, A., Kermanshahi, H., Michiels, J., & De Smet, S. (2018). Effects of methionine and guanidinoacetic acid supplementation on performance and energy metabolites in breast muscle of male broiler chickens fed corn-soybean diets. British poultry science, 60(5), 554-563. Mahmood, A., Khaliq, T., Sajjad-ur-Rahman, Z. U. R., Khan, J. A., Muzaffar, H., Ali, A., & Iftikhar, A. (2016). Immunomodulation and strengthening of serum mineral profile by dietary supplementation of protein, probiotics and vitamins (C and E) in molted layer breeders. Pak J Agric Sci, 53, 265-70. Michiels, J., Maertens, L., Buyse, J., Lemme, A., Rademacher, M., Dierick, N. A., & De Smet, S. (2012). Supplementation of guanidinoacetic acid to broiler diets: effects on performance, carcass characteristics, meat quality, and energy metabolism. Poultry science, 91(2), 402-412. Nasiroleslami, M., Torki, M., Saki, A. A., & Abdolmohammadi, A. R. (2018). Effects of dietary guanidinoacetic acid and betaine supplementation on performance, blood biochemical parameters and antioxidant status of broilers subjected to cold stress. Journal of applied animal research, 46(1), 1016-1022. Ostojic, S. M. (2016). Guanidinoacetic acid as a performance-enhancing agent. Amino acids, 48, 1867-1875. Rondanelli, M., Faliva, M. A., Peroni, G., Infantino, V., Gasparri, C., Iannello, G., & Tartara, A. (2020). Pivotal role of boron supplementation on bone health: A narrative review. Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, 62, 126577. Rath, N. C., Huff, G. R., Huff, W. E., & Balog, J. M. (2000). Factors regulating bone maturity and strength in poultry. Poultry science, 79(7), 1024-1032. Portocarero, N., & Braun, U. (2021). The physiological role of guanidinoacetic acid and its relationship with arginine in broiler chickens. Poultry Science, 100(7): 101203. Shim, M. Y., Karnuah, A. B., Mitchell, A. D., Anthony, N. B., Pesti, G. M., & Aggrey, S. E. (2012). The effects of growth rate on leg morphology and tibia breaking strength, mineral density, mineral content, and bone ash in broilers. Poultry Science, 91(8), 1790-1795. Skinner, J. T., Beasley, J. N., & Waldroup, P. W. (1991). Effects of dietary amino acid levels on bone development in broiler chickens. Poultry Science, 70(4), 941-946. Sun, M., Ma, N., Liu, H., Liu, Y., Zhou, Y., Zhao, J., ... & Lin, H. (2022). The optimal dietary arginine level of laying hens fed with low-protein diets. Journal of Animal Science and Biotechnology, 13(1), 1-15. Talaty, P. N., Katanbaf, M. N., & Hester, P. Y. (2009). Life cycle changes in bone mineralization and bone size traits of commercial broilers. Poultry science, 88(5), 1070-1077. Zhu, Z., Gu, C., Hu, S., Li, B., Zeng, X., & Yin, J. (2020). Dietary guanidinoacetic acid supplementation improved carcass characteristics, meat quality and muscle fibre traits in growing–finishing gilts. Journal of animal physiology and animal nutrition, 104(5), 1454-1461. Zhu, Z., Yan, L., Hu, S., An, S., Lv, Z., Wang, Z., & Zhang, A. (2019). Effects of the different levels of dietary trace elements from organic or inorganic sources on growth performance, carcass traits, meat quality, and faecal mineral excretion of broilers. Archives of animal nutrition, 73(4), 324-337. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 258 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 212 |