تعداد نشریات | 158 |
تعداد شمارهها | 6,235 |
تعداد مقالات | 67,806 |
تعداد مشاهده مقاله | 115,281,597 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 90,023,350 |
تأثیر فلوراتین بر حفظ کیفیت و کنترل میکروبی فیلة قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
دوره 76، شماره 4، دی 1402، صفحه 643-654 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2023.357426.1376 | ||
نویسندگان | ||
پریسا نورمحمدی1؛ علیرضا میرواقفی* 2؛ سیدولی حسینی3 | ||
1کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2استاد، گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
3دانشیار، گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
فلوراتین یک فلاونوئید طبیعی است که دارای فعالیت ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی میباشد. گالیک اسید ترکیب دیگری از گروه فلاونوئیدها است که دارای مکانیسم ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی است و بهعنوان کنترل مثبت در این آزمایش استفاده شد. هدف از این مطالعه بررسی عملکرد فلوراتین بهعنوان عامل کاهندۀ فساد برای فیلههای ماهی قزلآلای رنگینکمان طی دمای نگهداری در یخچال بود. این عملکرد نگهدارندگی از طریق بررسی شاخصهای میکروبی، شیمیایی و فیزیکوشیمیایی در چهار نوبت نمونۀبرداری در روزهای0، 7، 14 و 21 مورد بررسی قرار گرفت. نمونۀهای ماهی قزلآلای رنگینکمان درمحلول فلوراتین (150 و 250 میکروگرم بر میلی لیتر) و گالیکاسید(۲۵۰ میکروگرم بر میلیلیتر) غوطهور و سپس در دمای 4 درجهسانتیگراد بهمدت ۲۱ روز نگهداری شدند. بررسیهای میکروبی انجام شده نشان داد که فیلههای تیمار شده با فلوراتین ۲۵۰ میکروگرم بر میلیلیتر در روزهای 0، 7 و 14 به طورمعنیداری (0.05>P) بارمیکروبی کل کمتری نسبت به تیمارهای کنترل داشتند. علاوه بر این فلوراتین ۲۵۰ میکروگرم بر میلیلیتر اکسیداسیون پیشرفتۀ چربی، مقدار ترکیبات ازته فرار و محدودۀ تغییر pH که شاخصهای شیمیایی فساد فیلۀ قزلآلا هستند را در روزهای 0، 7 و 14 بهطور معنیداری کاهش داد (0.05>P). همچنین آنالیز شاخصهای رنگی انجام شده روی فیلههای تیمار شده نیز نشان داد ۲۵۰ میکروگرم بر میلیلیتر در سطح معنیدار در روزهای 0، 7 و 14 قادر به حفظ شاخصهای رنگی نسبت به تیمار کنترل بود. همۀ فیلههای ماهی قزلآلای رنگینکمان تیمار شده از روز 14 به بعد علائم فساد را داشتند و دیگر قابل استفاده نبودند. نتایج این آزمایش اثباتی بر مؤثر بودن غلظت فلوراتین ۲۵۰ میکروگرم بر میلیلیتر بر مکانیسمهای ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی درمقایسته با تیمارهای کنترل بود. | ||
کلیدواژهها | ||
فلوراتین؛ اکسیداسیون؛ ضدمیکروبی؛ نگهدارنده؛ فساد؛ قزلآلای رنگینکمان | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Phloretin on microbial control and maintain the quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) | ||
نویسندگان [English] | ||
Parisa Noormohammadi1؛ Alireza Mirvaghefi2؛ Seyed Vali Hosseini3 | ||
1M.Sc. graduate, Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Professor, Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Associate Professor, Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Phloretin is a natural flavonoid that has antimicrobial and antioxidant activities. Gallic acid is another combination of flavonoids group. The object of this study was to evaluate the function of phloretin as a preservative factor for rainbow trout fillets during storage temperature in the refrigator. This performance has been investigated by examining microbial, chemical and physiochemical indices in four sampling times on days 0, 7, 14 and 21. Trout samples were dipped in phloretin solution (150 mg/ml and 250 mg/ml) and gallic acid solution (250 mg/ml), stored at 4°C for 21 days. Microbial tests showed that microbial load of trout fillet treated by phloretin 250 mg/ml lowered significantly (P<0.05) compared to the control samples in 0, 7 and 14 days. In addition to, phloretin significantly (P<0.05) reduces oxidation, total volatile basic nitrogen (TVB-N), hydrolysis of free fatty acids and the range of pH changes, which are chemical indicators of trout fillet spoilage in 0, 7 and 14 in comparison with control treatment and also the analysis of the color indicators performed on the treated fillets, showed that phloretin 250 mg/ml was able to maintain color indexes compared to control samples at a significant level of 0.05 in 0, 7 and 14 days. All rainbow trout fillets were treated from day 14 had symptoms of spoilage. The results of this experiment proved the effectiveness of phloretin 250 mg/ml on antimicrobial mechanisms, and inhibition of spoilage. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Phloretin, Oxidation, Antimicrobial, Preservative, Spoilage, Rainbow trout | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 60 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 50 |