تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,423 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,224 |
بررسی اثرات زیست محیطی دو مسیر استفاده از ضایعات تولید گوشت مرغ در استان گیلان | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
دوره 54، شماره 2، تیر 1402، صفحه 15-31 اصل مقاله (1.19 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2023.364574.665520 | ||
نویسندگان | ||
شمسی سودمندمقدم1؛ محمد شریفی* 2؛ مجید خانعلی3؛ هما حسین زاده بندبافها4 | ||
1گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران، | ||
2گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
3گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
4گروه مهندسی ماشین های کشاورزی،دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
سامانههای فرآوری گوشت مرغ با توجه به تولید حجم زیادی از ضایعات، منبع عظیمی از مواد با ارزش هستند. یکی از کارآمدترین رویکردها برای مدیریت صحیح و تبدیل ضایعات به مواد با ارزش افزوده، اجرای رویکرد اقتصاد زیستی چرخهای تحت چارچوب پالایشگاههای زیستی است. پژوهش حاضر دو پالایشگاه زیستی مبتنی بر ضایعات مرغ را بررسی میکند. مسیر اول به تولید گوشت مرغ و تولید عایق صوتی از پر مرغ میپردازد. مسیر دوم به تولید گوشت مرغ، عایق صوتی و تولید بیودیزل و گلیسرول از ضایعات چربی مرغ تمرکز دارد. در این پژوهش برای ارزیابی چرخه زندگی از نرم افزار سیماپرو و روش رسپی استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که دومین مسیر، عملکرد زیست محیطی بهتری را در مقایسه با مسیر اول نشان میدهد. این مسیر در مقایسه با مسیر اول یک کاهش 92/21 درصدی را در کل اثرات منفی زیست محیطی ناشی از تولید گوشت مرغ از خود نشان داده است. تولید هر تن گوشت مرغ در راستای مسیر اول منجر به خسارت 3-10×83/6 دالی به سلامت انسان، 5-10×81/6 گونه در سال به زیستبوم و 101 دلار به منابع میشود. این در حالی است که تولید در راستای مسیر دوم منجر به کاهش 26/23 درصدی در خسارت به سلامت انسان، 48/24 درصدی در خسارت به زیستبوم و 76/17 درصدی در خسارت به منابع شده است. بنابراین، حرکت به سمت تولید تحت مسیر دوم یعنی تولید مواد متنوعتر، علاوه بر مدیریت ضایعات، به شکل قابلملاحظهای در کاهش خسارتهای زیستمحیطی ناشی از تولید گوشت مرغ نقش دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزیابی چرخه زندگی؛ اقتصاد زیستی چرخهای؛ پالایشگاه زیستی؛ پایداری زیست محیطی؛ ضایعات مرغ گوشتی | ||
مراجع | ||
Ayala, M., Thomsen, M., & Pizzol, M. (2023). Life Cycle Assessment of pilot scale production of seaweed-based bioplastic. Algal Research, 71, 103036. Baaqel, H. A., Bernardi, A., Hallett, J. P., Guillén-Gosálbez, G., & Chachuat, B. (2023). Global Sensitivity Analysis in Life-Cycle Assessment of Early-Stage Technology using Detailed Process Simulation: Application to Dialkylimidazolium Ionic Liquid Production. ACS Sustainable Chemistry & Engineering, 11(18), 7157–7169. Barua, P., Chowdhury, T., Chowdhury, H., Islam, R., & Hossain, N. (2020). Potential of power generation from chicken waste-based biodiesel, economic and environmental analysis: Bangladesh’s perspective. SN Applied Sciences, 2, 1–9. Brilhuis-Meijer, E. (2020). Weighting: Applying a value judgement to LCA result. Campos, I., Valente, L. M. P., Matos, E., Marques, P., & Freire, F. (2020). Life-cycle assessment of animal feed ingredients: Poultry fat, poultry by-product meal and hydrolyzed feather meal. Journal of Cleaner Production, 252, 119845. Casadesús, M., Álvarez, M. D., Garrido, N., Molins, G., Macanás, J., Colom, X., Cañavate, J., & Carrillo, F. (2019). Environmental impact assessment of sound absorbing nonwovens based on chicken feathers waste. Resources, Conservation and Recycling, 149, 489–499. Chan, I., Franks, B., & Hayek, M. N. (2022). The ‘sustainability gap’of US broiler chicken production: trade-offs between welfare, land use and consumption. Royal Society Open Science, 9(6), 210478. Cherubini, F., & Ulgiati, S. (2010). Crop residues as raw materials for biorefinery systems–A LCA case study. Applied Energy, 87(1), 47–57. Dos Santos, R. A., da Costa, J. S., Maranduba, H. L., de Almeida Neto, J. A., & Rodrigues, L. B. (2023). Reducing the environmental impacts of Brazilian chicken meat production using different waste recovery strategies. Journal of Environmental Management, 341, 118021. Ferdous, J., Bensebaa, F., & Pelletier, N. (2023). Integration of LCA, TEA, Process Simulation and Optimization: A systematic review of current practices and scope to propose a framework for pulse processing pathways. Journal of Cleaner Production, 136804. Fiori, L., Volpe, M., Lucian, M., Anesi, A., Manfrini, M., & Guella, G. (2017). From fish waste to omega-3 concentrates in a biorefinery concept. Waste and Biomass Valorization, 8, 2609–2620. Ghosh, S., Gillis, A., Sheviryov, J., Levkov, K., & Golberg, A. (2019). Towards waste meat biorefinery: Extraction of proteins from waste chicken meat with non-thermal pulsed electric fields and mechanical pressing. Journal of Cleaner Production, 208, 220–231. González-García, S., Gomez-Fernández, Z., Dias, A. C., Feijoo, G., Moreira, M. T., & Arroja, L. (2014). Life Cycle Assessment of broiler chicken production: a Portuguese case study. Journal of Cleaner Production, 74, 125–134. Govindaraju, R., Chen, S.-S., Wang, L.-P., Chang, H.-M., & Pasawan, M. (2021). Significance of membrane applications for high-quality biodiesel and byproduct (glycerol) in biofuel industries. Current Pollution Reports, 7, 128–145. Halkos, G., & Gkampoura, E.-C. (2023). Assessing Fossil Fuels and Renewables’ Impact on Energy Poverty Conditions in Europe. Energies, 16(1), 560. He, W., Li, P., & Wu, G. (2021). Amino acid nutrition and metabolism in chickens. Amino Acids in Nutrition and Health: Amino Acids in the Nutrition of Companion, Zoo and Farm Animals, 109–131. Hosseinzadeh-Bandbafha, H., Nizami, A.-S., Kalogirou, S. A., Gupta, V. K., Park, Y.-K., Fallahi, A., Sulaiman, A., Ranjbari, M., Rahnama, H., & Aghbashlo, M. (2022). Environmental life cycle assessment of biodiesel production from waste cooking oil: A systematic review. Renewable and Sustainable Energy Reviews, 161, 112411. Jørgensen, A., Bikker, P., & Herrmann, I. T. (2012). Assessing the greenhouse gas emissions from poultry fat biodiesel. Journal of Cleaner Production, 24, 85–91. Loo, C. P. Y., & Sarbon, N. M. (2020). Chicken skin gelatin films with tapioca starch. Food Bioscience, 35, 100589. Ghaderpour, O., Gerami, K., & Dehghan, E. (2020). Life Cycle Assessment and Energy Consumption Optimization in Rainfed Chickpea West Azarbayjan Province. Iranian Journal of Biosystems Engineering, 51(3), 611-628. (In Persian). Papadaskalopoulou, C., Sotiropoulos, A., Novacovic, J., Barabouti, E., Mai, S., Malamis, D., Kekos, D., & Loizidou, M. (2019). Comparative life cycle assessment of a waste to ethanol biorefinery system versus conventional waste management methods. Resources, Conservation and Recycling, 149, 130–139. Sangkharak, K., Mhaisawat, S., Rakkan, T., Paichid, N., & Yunu, T. (2020). Utilization of mixed chicken waste for biodiesel production using single and combination of immobilized lipase as a catalyst. Biomass Conversion and Biorefinery, 1–14. Schwede, S., Thorin, E., Lindmark, J., Klintenberg, P., Jääskeläinen, A., Suhonen, A., Laatikainen, R., & Hakalehto, E. (2017). Using slaughterhouse waste in a biochemical-based biorefinery–results from pilot scale tests. Environmental Technology, 38(10), 1275–1284. Sepahvand, M., Mobli, H., Sharifi, M., & Khanali, M. (2019). Modeling of Energy Consumption Trend and Economic-Environmental Indexes Assessment of Broiler Production (Case Study: Khorramabad County). Iranian Journal of Biosystems Engineering, 50(2), 267-279. (In Persian). Sharifi, M., Akram, A., & Moloudi, H. (2020). Assessing the Life Cycle of Apple Production in View of Energy and Environmental Pollutants (Case Study: Urmia and Mahabad Cities). Iranian Journal of Biosystems Engineering, 51(3), 563-569. (In Persian). Sharifi, M., Soodmand-Moghaddam, S., & Akram, A. (2021). Investigating the Energy Consumption and Environmental Pollutants of Pumpkin Production (Case Study: Boroujerd County). Iranian Journal of Biosystems Engineering, 52(1), 27-36. (In Persian). Shafiq, F., Mumtaz, M. W., Mukhtar, H., Touqeer, T., Raza, S. A., Rashid, U., Nehdi, I. A., & Choong, T. S. Y. (2020). Response surface methodology approach for optimized biodiesel production from waste chicken fat oil. Catalysts, 10(6), 633. Silalertruksa, T., Pongpat, P., & Gheewala, S. H. (2017). Life cycle assessment for enhancing environmental sustainability of sugarcane biorefinery in Thailand. Journal of Cleaner Production, 140, 906–913. Tam, V. W. Y., Zhou, Y., Illankoon, C., & Le, K. N. (2022). A critical review on BIM and LCA integration using the ISO 14040 framework. Building and Environment, 213, 108865. Tan, E. C. D., & Lamers, P. (2021). Circular bioeconomy concepts—A perspective. Frontiers in Sustainability, 2, 701509. Wahyono, N. D., & Utami, M. M. D. (2018). A review of the poultry meat production industry for food safety in Indonesia. Journal of Physics: Conference Series, 953(1), 12125. Ziegler, F., Hornborg, S., Green, B. S., Eigaard, O. R., Farmery, A. K., Hammar, L., Hartmann, K., Molander, S., Parker, R. W. R., & Skontorp Hognes, E. (2016). Expanding the concept of sustainable seafood using Life Cycle Assessment. Fish and Fisheries, 17(4), 1073–1093. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 172 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 193 |