تعداد نشریات | 158 |
تعداد شمارهها | 6,241 |
تعداد مقالات | 67,872 |
تعداد مشاهده مقاله | 115,477,099 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 90,245,752 |
تاثیر پودر پر آبکافت قلیائی بر عملکرد، برخی صفات مورفولوژی روده و اکسیداسیون گوشت جوجههای گوشتی آرین در دوره رشد و پایانی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 17 تیر 1402 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2023.351226.653918 | ||
نویسندگان | ||
رضا افشار؛ محمد امیر کریمی ترشیزی* ؛ فرید شریعتمداری؛ علیرضا ایوک پور | ||
گروه پرورش و مدیریت طیور - دانشکده کشاورزی -دانشگاه تربیت مدرس - تهران- ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر پر آبکافت قلیائی بر عملکرد، مورفولوژی روده، پراکسیداسیون گوشت جوجههای گوشتی آرین از سن 42 - 15 روزگی انجام گردید. جیرههای آزمایشی حاوی سطوح مختلف 0، 2، 4 و 5 درصد پودر پر بود. به کار بردن چهار و پنج درصد پودر پر در دوره رشد، منجر به کاهش وزنگیری و افزایش ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد گردید. سطح پنج درصد مصرف خوراک را در دوره رشد افزایش داد (05/0P<). در کل دوره سطح چهار درصد پودر پر، افزایش وزن بدن را در مقایسه با شاهد کاهش داد و مصرف خوراک در گروه دو درصد پودر پر کاهش یافت (05/0P<). ضریب تبدیل غذایی در کل دوره تفاوتی نداشت. ارتفاع پرز ژژونوم در همه سطوح و ایلئوم در سطوح چهار و پنج درصد پودر پر کاهش و تراکم سلولهای جامی در سطح پنج درصد افزایش یافت (05/0P<). با افزایش سطح پودر پر غلظت مالون دیآلدئید در گوشت سینه و ران کاهش پیدا کرد (01/0P<). سطح پنج درصد پودر پر رطوبت بستر را کاهش داد (05/0P<) و سطوح پودر پر بر غلظت آمونیاک بستر اثر نداشت. در جوجههای گوشتی آرین با استفاده از پودر پر آبکافت قلیائی در مقایسه با گروه شاهد وزن بدن کاهش و ضریب تبدیل غذایی افزایش یافت در حالیکه میزان تلفات و شاخص کارایی تولید تغییر نداشت، اما موجب بهبود پایداری اکسیداتیو گوشت شد. به عنوان نتیجهگیری کلی، استفاده از پودر پر آبکافت قلیائی وزن بدن و مصرف خوراک را در مقایسه با گروه شاهد کاست. | ||
کلیدواژهها | ||
پودر پر آبکافت قلیائی؛ جوجهگوشتی؛ کیفیت بستر | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Alkaline Hydrolyzed Feather Meal on Performance, Intestinal Morphology, and Meat Oxidation of Arian Broiler Chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Reza Afshar؛ Mohammad Amir Karimi Torshizi؛ Farid Shariatmadari؛ Alireza Eivakpour | ||
Department of Poultry Science. Faculty of Agriculture. Tarbiat Modares University. Tehran. Iran. | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the effect of different levels of alkaline hydrolyzed feather meal (AHFM) on the performance, some intestinal morphology, and meat oxidation of Arian broiler chickens from d 14 to 42. A total of 480 one-day-old chickens of two sexes (equal ratio) were randomly distributed among 24 pens (20 chicks per experimental unit) with dimensions of two meters by one meter. The four experimental diets contained different levels of feather meal (0, 2, 4, and 5 %), which were replicated six times. During grower period, daily weight gain decreased and feed conversion ratio increased by elevating the AHFM levels (P<0.05). The height of jejunum and ileum villi decreased and the density of goblet cells increased with the increase in AHFM levels (P<0.05). With the increase in the level of AHFM, the concentration of malondialdehyde in fresh breast, and thigh meat decreased so that the group receiving five percent of AHFM had the lowest concentration of malondialdehyde in fresh breast and feet meat (P<0.01). The level of 5 % AHFM reduced the litter moisture (P<0.05) and the levels of AHFM did not affect the concentration of the litter ammonia. None of the mortality, production efficiency index, and feed cost per kilogram of live weight were significantly affected by experimental treatments. As a general conclusion, the use of AHFM reduced the body weight and increased the feed conversion ratio of Arian broilers compared to the control group without affecting the mortality rate and production efficiency index. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Alkaline Hydrolyzed Feather Meal, Broiler Chicken, Litter Quality | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 188 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 75 |