تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,107,083 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,212,046 |
اثر آمیخته گری گوسفند نژاد رومانف با نژاد بلوچی بر روی صفات رشد و ترکیب لاشه بره ها | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 24، شماره 4، دی 1401، صفحه 395-401 اصل مقاله (463.09 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2022.340727.623683 | ||
نویسندگان | ||
محمد هادی خبازان* 1؛ عبداله رضاقلی وند لاهرود2؛ سعید مختارزاده3؛ حجت اله موسی پور3 | ||
1نویسنده مسئول، شرکت گسترش کشاورزی و دامپروری فردوش پارس، تهران، ایران. | ||
2شرکت کشاورزی و دامپروری مگسال، قزوین، ایران. رایانامه: rgholivand@gmail.com | ||
3شرکت گسترش کشاورزی و دامپروری فردوش پارس، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، عملکرد صفات وزن تولد و زمان شیرگیری، رشد، زندهمانی در برههای خالص بلوچی (۵۳ راس) و آمیخته رومانف- بلوچی (۱۱۴ راس) و مشخصات لاشه (۲۴ راس بره نر) بررسی شد. میشهای بلوچی خالص با اسپرم قوچهای رومانف تلقیح شدند. تمام برهها در سن ۷۷ روزگی از شیر گرفته و در سن ۱۰ ماهگی کشتار شدند. وزن تولد در برههای خالص بلوچی به نسبت دامهادامهای آمیخته (75/3 در برابر 56/3، 05/0>P) بالاتر بود. وزن از شیرگیری، میانگین افزایش وزن روزانه تا زمان شیرگیری و افزایش وزن تا زمان کشتار برههای آمیخته بیشتر بود (05/0>P) در زمان کشتار، دامهادامهای آمیخته دارای وزن مشابه با گروه خالص بودند (08/0=P) تعداد برههای آمیخته متولد شده، بهدلیل استفاده از هورمون در زمان تلقیح میشها افزایش یافت (13/1 در برابر یک). زندهمانی برهها تا زمان قطع شیر در بین دو گروه تفاوت معنیداری با یکدیگر نداشت. مقدار چربی دنبه و کل چربی بدن در برههای آمیخته کاهش یافت. آمیختهگری باعث افزایش وزن قلب، شش، کبد و بیضه ها در برههای حاصله شد (05/0>P). با توجه به نتایج این مطالعه، انجام تلقیح مصنوعی اسپرم رومانف با میشهای بلوچی باعث افزایش تعداد بره متولد شده و رشد برههای حاصله تا زمان قطع شیر شد. همچنین صفات لاشه با کاهش درصد چربی ذخیرهشده در بدن بهبود یافت. آمیختهگری بهعنوان یک راهکار برای افزایش تولید گوشت در گوسفند بلوچی پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آمیخته گری؛ ترکیب لاشه؛ رشد؛ رومانف؛ گوسفند بلوچی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 300 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 293 |