تعداد نشریات | 152 |
تعداد شمارهها | 5,705 |
تعداد مقالات | 62,614 |
تعداد مشاهده مقاله | 103,404,130 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 81,405,220 |
Study of the effect of aqueous extract of Agave tequilana on antioxidant, syneresis and sensorial properties of probiotic yogurt | ||
Iranian Journal of Veterinary Medicine | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آبان 1401 اصل مقاله (994.58 K) | ||
نوع مقاله: Physiology- Pharmacology-Biochemistry -Toxicology | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijvm.2022.339182.1005249 | ||
نویسندگان | ||
Melika Frazaneh1؛ Vajiheh Fadaei ![]() | ||
1Department of Food Science and Technology, Shahr-e-Qods Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran. | ||
2Department of Food Science and Technology, Shahr-e-Qods Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran | ||
3Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran. | ||
چکیده | ||
BACKGROUND: The growing consumer interest in healthy food has encouraged the industry to search food products exhibit additional functional effect over nutritional value. Yogurt is among the best carriers for functional food ingredients including probiotics and antioxidants. Agave tequilana is a plant contains phytochemicals comprising flavonoids which show antioxidant activity. OBJECTIVES: In this study, the effects of incorporation of aqueous extract of Agave tequilana (AEAT) on antioxidant, syneresis and sensorial properties of probiotic yogurt was investigated. METHODS: Total phenolic content of yogurt samples was measured by Folin–Ciocalteu method. The antioxidant activity of the yogurt samples was determined using DPPH assay. Syneresis of the yogurt samples was measured using the centrifugal method. Sensory analysis was performed using five-point hedonic scale test. RESULTS: The phenolic content was 389.9, 629.2 and 905.6 mg gallic acid/ kg at extract concentrations of 0.5, 1, and 1.5%, respectively. The antioxidant activity of the yogurt was increased as a function of extract concentrations, since synbiotic yogurts containing 0.5, 1 and 1.5% concentrations of AEAT exhibited 283, 480, and 617 mgBHT eq./kg antioxidant activity, respectively. The synbiotic yogurt showed significant higher syneresis compared to the plain and probiotic samples (P <0.05). Although sensory properties of synbiotis yogurt samples was lower than plain and probiotic treatments, their scores were still above acceptable level. CONCLUSIONS: As the results of this study indicated improvement of antioxidant properties of the yogurt incorporated with AEAT, its potential application as a functional food formulation is recommended. | ||
کلیدواژهها | ||
Synbiotic yogurt؛ Agave tequilana extract؛ Antioxidant activity؛ Total phenol؛ syneresis | ||
عنوان مقاله [English] | ||
مطالعه اثر عصاره آبی آگاو تکیلانا بر خواص آنتی اکسیدانی، آب اندازی و خصوصیات حسی ماست پروبیوتیک | ||
نویسندگان [English] | ||
ملیکا فرزانه1؛ وجیهه فدائی2؛ حسن گندمی نصرآبادی3 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
3گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
چکیده [English] | ||
زمینه مطالعه: علاقه رو به رشد مصرف کنندگان به غذای سالم، صنعت را تشویق کرده است تا محصولات غذایی را جستجو کند که اثر عملگرایی فراتر از ارزش غذایی دارند. ماست یکی از بهترین حامل ها برای مواد غذایی کاربردی از جمله پروبیوتیک ها و آنتی اکسیدان ها است. آگاو تکیلانا یک گیاه حاوی فیتوکمیکال های حاوی فلاونوئیدها است که فعالیت آنتی اکسیدانی نشان می دهد. هدف: در این مطالعه، اثرات اضافه کردن عصاره آبی آگاو تکیلانا ( AEAT) بر خواص آنتی اکسیدانی، آب اندازی و خصوصیات حسی ماست پروبیوتیک مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: محتوای فنلی کل نمونههای ماست به روش فولین سیوکالتیو اندازهگیری شد. فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه های ماست با استفاده از روش DPPH تعیین شد. آب اندازی نمونه های ماست با استفاده از روش سانتریفیوژ اندازه گیری شد. آنالیز حسی با استفاده از آزمون هدونیک پنج نقطه ای انجام شد. نتایج: محتوای فنلی به ترتیب 9/389، 2/629 و 6/905 میلیگرم اسید گالیک در کیلوگرم در غلظتهای 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره بود. فعالیت آنتی اکسیدانی ماست با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت، به طوری که نمونه های ماست سین بیوتیک حاوی غلظت های 0.5، 1 و 1.5 درصد AEAT به ترتیب 283، 480 و 617 mgBHT eq./kg فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان دادند. نمونه های ماست سین بیوتیک در مقایسه با نمونه های ساده و پروبیوتیک آب اندازی بالاتری نشان دادند. اگرچه ویژگیهای حسی نمونههای ماست سین بیوتیک کمتر از تیمارهای ساده و پروبیوتیک بود، اما امتیاز آنها همچنان بالاتر از حد قابل قبول بود. نتیجه گیری نهایی: از آنجایی که نتایج این مطالعه نشان دهنده بهبود خواص آنتی اکسیدانی ماست غنی شده با عصاره آبی آگاو است، کاربرد بالقوه آن به عنوان یک فرمولاسیون غذایی عملگرا توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
ماست سین بیوتیک, عصاره آگاو تکیلانا, فعالیت آنتی اکسیدانی, فنل کل, آب اندازی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 48 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 16 |