تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,505,100 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,769,210 |
اثر تغذیه برگی نارنگی ’پیج‘ بر ترکیدگی قبل از برداشت میوه، فعالیت پلیگالاکتوروناز و صفات عملکردی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
دوره 53، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 333-340 اصل مقاله (682.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2021.314431.1878 | ||
نویسندگان | ||
بابک عدولی* 1؛ بیژن مرادی2؛ مرتضی گل محمدی3 | ||
1استادیار پژوهشی، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران | ||
2مربی پژوهشی، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران | ||
3دانشیار پژوهشی، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران | ||
چکیده | ||
ترکیدگی قبل از برداشت میوه مرکبات، عارضهای فیزیولوژیک است که هر ساله در رقم های حساس مانند نارنگی’پیج‘ باعث کاهش محصول قابل عرضه به بازار و افزایش آلودگیهای قارچی میوه در باغ و انبار میشود. با توجه به نقشی که سه عنصر پتاسیم، کلسیم و بُر میتوانند در استحکام پوست میوه مرکبات داشته باشند، تحقیقی به منظور تعیین اثرات یک بار محلولپاشی برگی درختان نارنگی رقم پیج با نسبتهای مختلفی از سه ترکیب معدنی نیترات پتاسیم (1 درصد)، نیترات کلسیم (1 درصد) و اسید بوریک (5/0 درصد) در پایان ریزش جودرو روی شدت ترکیدگی، فعالیت آنزیم پلیگالاکتوروناز میوه و صفات عملکردی انجام شد. نتایج نشان داد تیمارها اثری بر فعالیت آنزیم پلیگالاکتوروناز نداشت، اما درصد ترکیدگی را از حدود 3/12 درصد به 3/8 درصد کاهش و موجب افزایش عملکرد، وزن میوه و درصد آب میوه شدند. بر اساس یافتههای حاصله، کمترین شدت ترکیدگی در تیمارهای ترکیبی کلسیمدار دیده شد. تیمارهای پتاسیمدار دارای بالاترین عملکرد، وزن تک میوه و محتوای آب میوه بودند. بنابراین میتوان محلولپاشی برگی درختان نارنگی’پیج‘ با ترکیبی از هر سه عنصر پتاسیم، کلسیم و بُر را برای کاهش درصد ترکیدگی و بهبود کمیت و کیفیت محصول به تولیدکنندگان نارنگی رقم پیج پیشنهاد کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکخوردگی؛ تغذیه برگی؛ ضخامت پوست؛ مرکبات | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 320 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 190 |