تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,519 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,134,065 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,240,216 |
مطالعهی فرایندهای اجتماعی و فرهنگی برندشدگی ترمه در شهر یزد | ||
پژوهشهای انسانشناسی ایران | ||
دوره 11، شماره 2 - شماره پیاپی 22، بهمن 1400، صفحه 283-303 اصل مقاله (579.86 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijar.2022.337364.459727 | ||
نویسنده | ||
منوچهر علی نژاد* | ||
استادیار گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد | ||
چکیده | ||
امروزه برای عرضه و معرفی کالاها و خدمات و مقایسه آنها با محصولات سایر مشابه در بازار، از واژه خاصی استفاده میشود که آن را «برند» مینامند. برند برای اشاره به محصول یا خدمتی به کار میرود که ارزش اعتباری و اجتماعی بالایی داشته باشد. یکی از این برندها که نمادی از تجسم فرهنگ، هنر و صنعت بافندگی است؛ پارچهبافی ترمه در ایران است. پژوهش حاضر به دنبال واکاوی بسترهای اجتماعی و اقتصادی برندشدگی ترمه در شهر یزد بوده است. این پژوهش به دنبال پاسخ به این سوال است که ترمه بافی در یزد برای رسیدن به برندسازی چه مراحلی را طی کرده است و عوامل اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی این برندشدگی کدامند. روش تحقیق حاضر کیفی بوده و از تئوری زمینهای بهره برده شد. ابزار جمعآوری دادهها مصاحبه بوده و نمونه آماری تحقیق 11 نفر از صاحبنظران و صاحبان برندهای معروف ترمه به شیوه نمونهگیری هدفمند و گلولهبرفی در شهر یزد انتخاب شده است. مقولات استخراج شده در یک مدل پارادایمی شامل پنج بعد شرایط علی، شرایط زمینهای، شرایط مداخلهای، راهبرد کنش و پیامدها است. نتایج تحلیل دادهها نشان میدهد که شرایط علی تاثیرگذار در برندشدگی ترمه شامل اراده بازفرآوری و تغییر در ترمه و تلاش برای تبدیل آن از یک کالای دستباف و هنری و بعد به یک کالای مدرن و ماشینی با هدف تولید انبوه بوده، شرایط زمینهای شامل شرایط جغرافیایی یزد، روحیه سختکوشی یزدیها و نقش مواصلاتی و شرایط مداخلهای نظیر نقش تجار و رقابت فروشندگان با یکدیگر، راهبردهای تنوع در کالاهای ترمه، تنوع در طرح و رنگ ترمه و پیامدهایی چون برندشدگی، خاص بودگی و منحصربه فرد بودن باعث موفقیت و برندشدگی ترمه شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
برند؛ برند شدگی؛ پیامدها؛ ترمه؛ فرایندها؛ عوامل؛ یزد | ||
مراجع | ||
Durmaz, Y., & Vildan, H. (2016). Brand and brand strategies. International Business Research, 9(5), 48-56. Jones, R. (2005). Finding sources of brand value: Developing a stakeholder model of brand equity. Journal of brand management, 13(1), 10-32.
Kayaman, R., & Arasli, H. (2007). Customer based brand equity: evidence from the hotel industry. Managing Service Quality: An International Journal.
Lee, J. W. (2009). Relationship between consumer personality and brand personality as selfconcept: From the case of Korean automobile brands. Academy of Marketing Studies Journal, 13(1), 25-44.
Lin, L. Y. (2010). The relationship of consumer personality trait, brand personality and brand loyalty: an empirical study of toys and video games buyers. Journal of product & brand management, 19(1), 4-17.
Mulyanegara, R. C., Tsarenko, Y., & Anderson, A. (2009). The Big Five and brand personality: Investigating the impact of consumer personality on preferences towards particular brand personality. Journal of brand management, 16(4), 234-247.
Oates, Blake A. (2014). The Anthropology of Brand Loyalty and Consumer Identity, A Literature Review University of North Texas.
Sepahvand, R., Mousavi, S. N., & Sarshoumi, A. (2016). Branding of Isfahan’s handicrafts by using PCDL. Mediterranean Journal of Social Sciences, 7(4 S1), 308-308. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 264 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 210 |