تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,513 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,129,466 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,236,372 |
امنیت غذایی و عوامل مؤثر بر آن در جوامع روستایی استان بوشهر | ||
پژوهش های روستائی | ||
دوره 14، شماره 3، آذر 1402، صفحه 444-467 اصل مقاله (5.48 M) | ||
نوع مقاله: مقاله برگرفته از پایان نامه | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jrur.2022.333184.1693 | ||
نویسندگان | ||
فرشاد رزم آور1؛ عباس عبدشاهی* 2؛ مسلم سواری3؛ پرویز بیات4 | ||
1کارشناسی ارشد، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
2دانشیار، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
3استادیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران. | ||
4استادیار، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
امروزه امنیت غذایی یکی از مهمترین نگرانیهای جوامع مختلف است. این نگرانی بهویژه در مناطق روستایی که خود تولیدکننده مواد غذایی هستند، اهمیت بیشتری پیدا میکند. در پژوهش حاضر، به بررسی امنیت غذایی و عوامل مؤثر بر آن در جوامع روستایی استان بوشهر پرداخته شده است. دادههای موردنیاز از یک نمونه 380 نفری از خانوارهای موردمطالعه که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان انتخاب شده بودند، جمعآوری شد. تجزیهوتحلیل دادهها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرمافزار SPSS18 انجام گرفت. نتایج نشان داد که بیش از 60 درصد از خانوارهای روستایی در وضعیت ناامنی غذایی قرار دارند. همچنین بر اساس مدل مکارتی، مشخص شد که عوامل اقتصادی، جغرافیایی و اجتماعی به ترتیب، بیشترین تأثیر را بر امنیت غذایی دارند. نتایج رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که در بین عوامل اقتصادی، متغیرهایی از قبیل میزان اراضی آبی، میزان پسانداز و تعداد دام سبک و سنگین، در میان عوامل اجتماعی، متغیرهایی نظیر سواد همسر خانوار، تعداد فرزندان و بار تکفل و از میان عوامل جغرافیایی، متغیرهایی نظیر میزان فاصله با مراکز فروش محصولات کشاورزی، میزان فروش ازطریق واسطهها و سرمایهگذاری افراد شهری در مناطق روستایی، اثر مثبت و معنیداری بر بهبود امنیت غذایی دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
رگرسیون سلسلهمراتبی؛ تغذیه پایدار؛ مدل مکارتی؛ استان بوشهر | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 816 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 338 |