تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,480 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,077 |
طراحی، ساخت و ارزیابی عملکرد دستگاه فندقشکن مخروطی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
دوره 52، شماره 4، دی 1400، صفحه 549-565 اصل مقاله (1.78 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2021.319365.665391 | ||
نویسندگان | ||
علی ماشاءاله کرمانی* 1؛ حسین مافی2 | ||
1هیات علمی، گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
2مدرس و سرپرست کارگاه ماشین ابزار هنرستان فنی شهید چمران قزوین | ||
چکیده | ||
در این تحقیق به منظور شکستن پوسته سخت و خشبی فندق و خارج کردن مغز به صورت سالم و کامل از آن، دستگاه فندقشکن مخروطی با محور عمودی طراحی، ساخت و ارزیابی گردید. در طراحی و ساخت دستگاه فندقشکن محاسبات و طراحی دستگاه بر اساس دادههای خواص فیزیکی و ملاحظات خواص مکانیکی فندق انجام شد. اساس کار دستگاه برای انجام این فرآیند بر اساس دو پوستۀ مخروطی هم محور است که مخروط خارجی (ضد کوبنده) روی شاسی ثابت و مخروط داخلی (کوبنده) با محور عمودی دارای حرکت دورانی است. دانههای فندق در فضای بین دو مخروط در ناحیه فعال شکست تحت اثر نیروهای فشاری و برشی قرار گرفته و پوسته چوبی شکسته شده و مغز به صورت سالم خارج شود. عملکرد دستگاه در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایۀ کاملاً تصادفی با سه فاکتور، رطوبت فندق در دو سطح 5/8 و 0/5 درصد (بر پایه تر)، طبقۀ اندازۀ فندق در سه سطح اندازهبندی ریز (کوچکتر از 14 میلیمتر)، متوسط (بزرگتر از 14 و کوچکتر از 16 میلیمتر) و درشت (بزرگتر از 16 میلیمتر) و سه سطح سرعت دورانی 150، 200 و 250 دور در دقیقه با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که اثر رطوبت و طبقه اندازه فندق بر درصد مغزهای سالم و تلفات کلی مغز در سطح 1 درصد معنیدار بود، لکن اثر سرعت دورانی معنیدار نشد. به طور کلی درصد فندق سالم در رطوبتهای 5 و 5/8 درصد به ترتیب 1/86 و 1/92 درصد بود. عملکرد دستگاه در تولید مغز سالم برای طبقه اندازهای ریز، متوسط و به ترتیب 2/87، 5/89 و 6/90 درصد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزیابی عملکرد؛ طراحی و ساخت؛ فرآوری پس از برداشت؛ فندق شکن؛ فندق | ||
مراجع | ||
Anon. (1998). Moisture measurement - Peanuts. ASAE Standards, S368.3, American Society of Agriculturual Engineers, St. Joseph, Michigan 49085. Atiku, A., Aviara, N., & Haque, M. (2004). Performance evaluation of a bambara ground nut sheller. Agricultural Engineering International: the CIGR Journal of Scientific Research and Development. Manuscript PM 04 002. Vol. VI. July. Aydin, C. (2002). Physical properties of hazelnuts. Biosystems Engineering, 82(3), 297–303. Brgvnyv, F., Germain, A., & Sarakvyyn, C. (1992). Hazelnuts: cultivation and production. Translated by: Mahmoud Darvishian, Iran Technical Publisher, Tehran, 176 pp. (In Farsi) Food and Agriculture Organization (FAO). (2019). Data. Retrieved January 12, 2021, from http://www.fao.org/faostat/en/#data/QC Hejazipour, H., Ebrahimi, R., & Ghasemi-Varnamkhasti, M. (2014). Fabrication and evaluation of a single-shell barrel-type mechanized walnut cracker. Journal of Agricultural Engineering Research, 14(4), 105–116. Karimi, F., & Fadavi, A. (2014). Design, construction and evaluation of wild pistachio sheller. Journal of Agricultural Machinery, 4(2), 133–140. (In Farsi) Kermani, A. M. (2012). Evaluation of some physical and mechanical properties of hazelnut. Journal of Food Science and Technology, Vol. 4, No. 2, 69–78. (In Farsi) Kermani, A. M., & Kouravand, Sh. (2016). Design, construction and evaluation of sizing machine for hazelnuts. Iranian Journal of Biosystems Engineering, 47(2), 375–381. (In Farsi) Khazaei, J. (1995). Design and manufacture of walnut cracker. Master of Science Thesis, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University. Kilanko, O., Ojolo, S. J., Inegbenebor, A. O., Ilori, T. A., Leramo, R. O., Babalola, P. O., & Oyedepo, S. O. (2018). Design and performance evaluation of centrifugal cashew nut sheller for improving the whole kernel recovery. Agricultural Engineering International: CIGR Journal, 20(1), 162–170. Oluwole, F. A., Aviara, N. A., & Haque, M. A. (2004). Development and performance tests of a sheanut cracker. Journal of Food Engineering, 65, 117–123. Ozdemir, M. (1999). Comparison of the quality of hazelnuts unshelled with modifed conical sheller and stone sheller. Journal of Agricultural Engineering Research, 72(3), 211–216. Ozdemir, M., & Ozilgen, M. (1997). Comparison of the quality of hazelnuts shelled with different sizing and cracking systems. Journal of Agricultural Engineering Research, 67, 219–227. Rahemi, M., & Javadi, D. (2000). Effect of pollen source on nut and kernel characteristics of hazelnut. Acta Horticulture, 556, 371–376. Rostami, M. A. (2008). Design, development and evaluation of a peanut sheller. Journal of Agricultural Engineering Research, 9(1), 1–14. (In Farsi) Shamsi, M., & Yarbakht, M. (2004). Investigating the performance of a pistachio kernel machine. 3rd National Conference on Agricultural Machinery and Mechanization of Iran, September 11–12, 2004, Shahid Bahonar University, Kerman. Spencer, K. (1999). SpencCracker, an apparatus for shucking pecans. U. S. Patent, No. 5931087. Spotts, M. F., Shoup, T. E., & Hornberger, L. E. (2004). Design of Machine Elements, Eighth Edition. Pearson Prentice Hall, Upper Saddle River, NJ, USA. Srivastava, Ajit K., Goering, Carroll E., & Rohrbach, R. (2006). Engineering Principles of Agricultural Machines. 2nd ed., American Society of Agricultural and Biological Engineering, St. Joseph, Michigan, United Sateate. Tahmasebi, M., Tavakoli Hashjin, T., & Khoshtaghaza, M. H. (2009). Investigation of design factors and evaluation of oak peeling machine. 4th National Symposion on Losses Agricultural Product, November 11, 2009, Tarbiat Modares University, Tehran.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 454 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 459 |