این مقاله میکوشد نشان دهد که افزایش گسترده میزان طلاق پدیدهای اجتماعی است و عامل آن تضعیف روح جمعی و رشد فردگرایی در جامعه مدرن است که باعث میشود ازدواج دیگر بر سنت و خواست جمع استوار نباشد و انسانها رابطه عاطفی را محور زندگی زناشویی قرار دهند. از اینجاست که سرخوردگی و ناخرسندی از زندگی مشترک ممکن است به طلاق یا طلاق عاطفی منتهی گردد. آن عامل اجتماعی مهمی هم که ممکن است باعث یأس و نارضایتی از زندگی زناشویی گردد، نابرابری قدرت در خانواده است که با رابطه عاطفی که فینفسه رابطهای برابر است، در تقابل قرار دارد. آمارهای روند طلاق در جامعه ما و جهان مؤید همسویی رشد فردگرایی با رشد میزان طلاق است و پیمایش ما از نمونه احتمالی بزرگی از زنان متأهل تهران نیز نشان میدهد که طلاق عاطفی همبستگی نسبتاً محکمی با نابرابری قدرت در خانواده دارد و هرچه نابرابری قدرت در خانواده بیشتر باشد، رابطه عاطفی زن با همسر سردتر است.
دیندار، الهام؛ مهدوی، محمدصادق؛ سیدمیرزایی، سیمحمد (1397) «بررسی رابطه بین مهارتهای زندگی و طلاق عاطفی»، مجلۀ زن و جامعه، 9(4).
رازقی، نادر؛ اسلامی، اصلی (1394) «مطالعه کیفی علتهای تعارض در خانواده»، فصلنامه فرهنگی تربیتی زنان و خانواده، 10(32).
رشید، خسرو؛ مرادی، آزاده (1396) «تعیین نقش متغیرهای ارتباطی در پیشبینی طلاق عاطفی»، مجلۀ پژوهشهای جامعهشناسی معاصر، 6(10).
رضایی، علی؛میرزاده کوهشاهی، فرشته؛ یعقوبی ترکی، الهام (1396) «تعاملات عاطفی زوجین و نقش آن در طلاق عاطفی و اقدام به طلاق: یک پژوهش کیفی»، فصلنامه خانواده پژوهی، 13(52).
ریتزر، جورج ( 1398). نظریه جامعه شناسی ترجمه هوشنگ نایبی تهران نشرنی (چاپ ششم).
عظیمی رستا، محمود و عابدزاد نوبریان، مهرناز (1392). »بررسی عوامل مؤثر بر بروز طلاق عاطفی میان زوجین در خانواده»، مطالعاتجامعهشناختیایران، 3(10).
کارمینز، ادوراد و زلر، ریچارد (1398). نظریه سنجش در علوم اجتماعی: ارزیابی پایایی و اعتبار، ترجمه هوشنگ نایبی، تهران: نشر نی.
کفاشی، مجید؛ سرآبادانی، سمیه (1393) «عوامل اقتصادی اجتماعی مؤثر بر طلاق عاطفی دو گروه زنان متأهل خانهدار و شاغل شهر قم»، مجلۀ پژوهشهای جامعهشناسی معاصر، 3(5).
گیدنز، آنتونی (1398) جامعهشناسی، ترجمه هوشنگ نایبی، چاپ سوم، تهران: نشر نی.
Bauman, Z. (2003) Liquid Love: On the Frailty of Human Bonds. Cambridge: Polity.
Beck, U., and Beck-Gernsheim, E. (1995) The Normal Chaos of Love. Cambridge: Polity.
Collins Randall (2004) Interaction Ritual Chains. Princeton: Princeton University Press.
Durkheim, Emile (1893/1984) The Division of Labour in Society. Translated by W. D. Halls-Palgrave, London: Macmillan.
Durkheim, Emile (1897/2005) Suicide: A Study in Sociology. Translated by John A. Spaulding and George Simpson, London: Routledge.
Madathil, J and Daya Singh Sandhu (2008) "Hinduism". In Onedera, Jill Duba (ed.) The Role of Religion in Marriage and Family Counseling, New York: Routledge.
Onedera, Jill Duba (ed.) (2008) The Role of Religion in Marriage and Family Counseling, New York: Routledge.
Therborn, Goran (2004) Between Sex and Power: Family in the World 1900-2000, New York: Routledge.