تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,094,545 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,200,135 |
طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه میدان الکتریکی ضربانی برای فرآوری مواد غذایی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
دوره 52، شماره 3، مهر 1400، صفحه 513-527 اصل مقاله (1.47 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2020.299417.665291 | ||
نویسندگان | ||
مهدی نوجوان1؛ سعید مینایی* 2؛ شهریار صرامی3 | ||
1گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
2عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تربیت مدرس | ||
3گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، پژوهشکده کشاورزی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده: بهرهگیری از آخرین فناوریهای روز دنیا برای حفظ و فرآوری مواد غذایی امری ضروری است. مصرفکنندگان محصولاتی را میپسندند که کمترین تغییر را در طول فرآوری و نگهداری داشتهاند. میدان الکتریکی پالسی (PEF)، یکی از روشهای غیر حرارتی برای فرآوری و نگهداری مواد غذایی شناخته شده است. در این پژوهش یک سامانه میدان الکتریکی ضربانی با استفاده از منبع تغذیه پیوسته با خروجی DC، یک سامانه تولید ضربان مبتنی بر اشمیت تریگر و یک کلید نیمه هادی (IGBT) با گیت درایور، طراحی و ساخته شد و مورد آزمایش قرار گرفت. پارامترهای ورودی برای انجام آزمایشها عبارتند از: ولتاژ، تعداد پالس، بسامد و عرض ضربان. بهمنظور اعمال دو عامل تعداد پالس و بسامد تحریک، یک صفحه لمسی و اتوترانس برای تنظیم ولتاژ به کار برده شد. در ضمن عرض ضربان ثابت (2 میکروثانیه) بود. نتایج حاصل از ارزیابی در دو بخش ارائه گردید. در بخش اول ارزیابی کارکرد سامانه بود که با استفاده از دستگاه اسیلوسکوپ انجام گرفت و موجهایی با ولتاژبالا تولید گردید. در بخش دوم ارزیابی بر روی نمونههای ماهی از لحاظ تاثیر در افزایش میزان پروتئین استخراجی انجام گرفت. برای تحلیل دادهها و بهینهسازی فرآیند از روش سطح پاسخ (RSM) و طرح باکس-بنکن بهرهگیری شد. نتایج بررسی نشان داد که با توجه به ضریب رگرسیونی، اثر فاکتور ولتاژ و توان دوم ولتاژ، بیشترین تاثیر در افزایش میزان استخراج پروتئین نمونهها را داشتهاند. | ||
کلیدواژهها | ||
پالس الکتریکی؛ استخراج پروتئین؛ سطح پاسخ؛ بهینه سازی | ||
مراجع | ||
Amami, E., Khezami, L., Vorobiev, E. and Kechaou, N. )2008(. Effect of pulsed electric field and osmotic dehydration pretreatment on the convective drying of carrot tissue. Drying Technology, 26(2): 231-238. Bard, A. J., and Faulkner, L. R. (2001). Fundamentals and applications. Electrochemical Methods, 2(482), 580-632. Cserhalmi, Z., Sass-Kiss, A., Tóth-Markus, M. and Lechner, N. )2006(. Study of pulsed electric field treated citrus juices. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 7(1-2), 49-54. Dunn, J. E., and Pearlman, J. S. (1987). U.S. Patent No. 4,695,472. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office. El Kantar, S., Boussetta, N., Lebovka, N., Foucart, F., Rajha, H.N., Maroun, R.G., Louka, N. and Vorobiev, E. (2018). Pulsed electric field treatment of citrus fruits: Improvement of juice and polyphenols extraction. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 46, 153-161. Guderjan, M., Elez-Martínez, P. and Knorr, D. (2007). Application of pulsed electric fields at oil yield and content of functional food ingredients at the production of rapeseed oil. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 8(1), 55-62. Gudmundsson, M. and Hafsteinsson, H. (2001). Effect of electric field pulses on microstructure of muscle foods and roes. Trends in Food Science and Technology, 12(3-4), 122-128. Heinz, V., Álvarez, I., Angersbach, A. and Knorr, D. (2001). Preservation of liquid foods by high intensity pulsed electric fields—basic concepts for process design. Trends in Food Science and Technology, 12(3-4), 103-111. Jambrak, A.R. (2019). Non-thermal and Innovative Processing Technologies. Encyclopedia of Food Security and Sustainability, (vol.1). (pp. 477-433). Elsevier Science and Technology Jia, M., Zhang, Q.H. and Min, D.B. 1999. Pulsed electric field processing effects on flavor compounds and microorganisms of orange juice. Food Chemistry, 65(4): 445-451. Kumar, P., and Han, J. H. (2012). Packaging materials for non-thermal processing of food and beverages. In Emerging Food Packaging Technologies (vol.1). (pp. 323-334). Woodhead Publishing. Lebovka, N.I., Praporscic, I. and Vorobiev, E. (2003). Enhanced expression of juice from soft vegetable tissues by pulsed electric fields: consolidation stages analysis. Journal of Food Engineering, 59(2-3): 309-317. Maskooki, A. and Eshtiaghi, M. (2009). Effect of various pulsed electric fields conditions on extraction of sugar from sugar beet. Iranian Food Science and Technology Research Journal, 5(2): 151-162. (in Farsi) McNamee, C., Noci, F., Cronin, D., Lyng, J., Morgan, D. and Scannell, A. (2010). PEF based hurdle strategy to control Pichia fermentans, Listeria innocua and Escherichia coli k12 in orange juice. International Journal of Food Microbiology, 138(1): 13-18. Odriozola-Serrano, I., Soliva-Fortuny, R., Hernández-Jover, T. and Martín-Belloso, O. (2009). Carotenoid and phenolic profile of tomato juices processed by high intensity pulsed electric fields compared with conventional thermal treatments. Food Chemistry, 112(1), 258-266. Oms-Oliu, G., Odriozola-Serrano, I., Soliva-Fortuny, R. and Martín-Belloso, O. (2009). Effects of high-intensity pulsed electric field processing conditions on lycopene, vitamin C and antioxidant capacity of watermelon juice. Food Chemistry, 115(4), 1312-1319. Prakash, A. (2013). Non-thermal processing technologies to improve the safety of nuts. In Improving the Safety and Quality of Nuts (vol.1). (pp. 35-55). Woodhead Publishing. Ravishankar, S., Zhang, H. and Kempkes, M. (2008). Pulsed electric fields. Food Science and Technology International, 14(5): 429-432. Salehi, M. And Omidvari, A. (2017). Improvement the Process of Extracting Sucrose from Sugar Beet by Strong Pulsed Electric Fields Method and Compare It with The Thermal Process. Iranian Journal of Food Science and Technology, 14(69), 43-52. (in Farsi) Sharma, P., Bremer, P., Oey, I. and Everett, D. (2014). Bacterial inactivation in whole milk using pulsed electric field processing. International Dairy Journal, 35(1): 49-56. Zhang, H.Q., Barbosa-Cánovas, G.V., Balasubramaniam, V.B., Dunne, C.P., Farkas, D.F. and Yuan, J.T. (2011). Nonthermal processing technologies for food (eds.). New York: Wiley Zhang, Q., Barbosa-Cánovas, G.V. and Swanson, B.G. (1995). Engineering aspects of pulsed electric field pasteurization. Journal of Food Engineering, 25(2): 261-281. Zhou, Y., He, Q. and Zhou, D. (2017). Optimization extraction of protein from mussel by high‐Intensity pulsed electric fields. Journal of Food Processing and Preservation, 41(3), e12962.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 607 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 405 |