تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,446 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,179 |
هیدرولیز آنزیمی امعا و احشا ماهی سفید دریای خزر(Caspian kutum) و بررسی خواص آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
دوره 52، شماره 3، مهر 1400، صفحه 379-390 اصل مقاله (991.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2020.300852.665303 | ||
نویسندگان | ||
مونا عزیزی1؛ انوشه شریفان* 2؛ ابراهیم حسینی2؛ عبدالله قوامی3 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران | ||
3گروه تغذیه، دانشگاه متروپولیتن لندن، لندن، انگلستان | ||
چکیده | ||
چکیده: مطالعه حاضر به استخراج و خالص سازی پپتیدهای زیست فعال و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی پروتئین هیدرولیز شده امعا و احشا ماهی سفید دریای خزر توسط هیدرولیز آنزیمی با آنزیمهای آلکالاز و فلورزایم میپردازد. فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با استفاده از آزمونهای قدرت مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH، قدرت احیا کنندگی آهن و درصد شلاته کنندگی یون Fe2+ بررسی شد. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده دارای فعالیت آنتیاکسیدانی بوده و آنزیم آلکالاز نسبت به آنزیم فلاورزایم قادر به تولید پودر پروتئینی با درجه هیدرولیز بالاتری (2/1 ± 5/20) می باشد. قدرت مهار رایکال آزاد و خاصیت شلاتهکنندگی یون آهن پروتئین هیدرولیز شده با آلکالاز بطور معنیداری بیشتر از پروتئین هیدرولیز شده با فلورزایم بود (05/0p <). نتایج حاصل از کشت سلولی و رده سلولی MCF-7 نشان داد که غلظت 500 میلی گرم بر لیتر پروتئین هیدرولیز شده با وزن مولکولی کمتر از 3 کیلو دالتون توسط آنزیم آلکالاز بطور کامل موجب مهار رشد سلولهای سرطان سینه شده است و اثرات مهارکنندگی آن در مقایسه با داروی Lynparza بیشتر بوده است (05/0p <). بر اساس نتایج بدست آمده، به نظر می رسد که پپتیدهای حاصل از ماهی سفید با اثرات قوی آنتی اکسیدانـی و ضـد سرطانی پتانسیل استفاده به عنوان یک آنتـیاکسیدان طبیعی در محصولات غذایـی و دارویـی را دارا می باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
هیدرولیز آنزیمی؛ ماهی سفید؛ پپتید زیست فعال؛ خواص آنتی اکسیدانی | ||
مراجع | ||
AOAC. (2000). Official Methods of Analysis of AOAC International(17th ed). MD, USA: Association of Official Analytical Chemistry. Bakhshan, A., Doghikolaei, A. E. & Taheri, A. (2014). The antioxidant properties of protein hydrolysate derived from waste in the fillet process of salmon (salmo solar). Journal of Comparative Pathobiology, 11 (1), 1143-1152. (In Farsi). Dong, S., Zeng, M., Wang, D., Liu, Z., Zhao, Y. & Yang, H. (2008). Antioxidant and biochemical properties of protein hydrolysates prepared from Silver Carp (Hypophtalmichtys Molitrix). Food Chemistry, 107 (4), 1485-1493. Elavarasan, K., Naveen Kumar, V. & Shamasundar, B. A. (2014). Antioxidant and Functional Properties of Fish Protein Hydrolysates from Fresh Water Carp (C Atla Catla) as Influenced by the Nature of Enzyme. Journal of Food Processing and Preservation, 38(3), 1207-1214. Fu, Y. & Zhao, X. H. (2013). In vitro responses of hFOB1. 19 cells towards Chum Salmon (Oncorhynchus keta) skin gelatin hydrolysates in cell proliferation, cycle progression and apoptosis. Journal of Functional Foods, 5(1), 279-288. Guérard, F., Guimas, L. & Binet, A. (2002). Production of tuna waste hydrolysates by a commercial neutral protease preparation. Journal of Molecular Catalysis B: Enzymatic, 19, 489-498. Harirchi, I., Ebrahimi, M., Zamani, N., Jarvandi, S. & Montazeri, A. (2000). Breast cancer in Iran: a review of 903 case records. Public Health, 114(2), 143-145. Hosseini, S. F., Rezaei, M., Zandi, M. & Farahmandghavi, F. (2015). Fabrication of bio-nanocomposite films based on fish gelatin reinforced with chitosan nanoparticles. Food Hydrocolloids, 44, 172-182. Hsu, K. C., Li-Chan, E. C. & Jao, C. L. (2011). Antiproliferative activity of peptides prepared from enzymatic hydrolysates of tuna dark muscle on human breast cancer cell line MCF-7. Food Chemistry, 126(2), 617-622. Hubenak, J. R., Zhang, Q., Branch, C. D. & Kronowitz, S. J. (2014). Mechanisms of injury to normal tissue after radiotherapy: a review. Plastic and Reconstructive Surgery, 133(1), 49e. Jamdar, S. N., Rajalakshmi, V., Pednekar, M. D., Juan, F., Yardi, V. & Sharma, A. (2010). Influence of degree of hydrolysis on functional properties, antioxidant activity and ACE inhibitory activity of peanut protein hydrolysate. Food Chemistry, 121(1), 178-184. Kannan, A., Hettiarachchy, N. S., Marshall, M., Raghavan, S. & Kristinsson, H. (2011). Shrimp shell peptide hydrolysates inhibit human cancer cell proliferation. Journal of the Science of Food and Agriculture, 91(10), 1920-1924. Khafaeizadeh, K., Sakhaei, N., Doustshenas, B., Ghanemi, K. & Zolgharnein, H. (2016). Evaluation of antioxidant activity of the purified peptides from hydrolysis of rotifer (Brachionus Plicatilis). Iranian Scientific Fisheries Journal, 25 (2), 69-78. (In Farsi). Khaled, H. B., Ktari, N., Ghorbel-Bellaaj, O., Jridi, M., Lassoued, I. & Nasri, M. (2014). Composition, functional properties and in vitro antioxidant activity of protein hydrolysates prepared from sardinelle (Sardinella aurita) muscle. Journal of Food Science and Technology, 51(4), 622-633. Khantaphant, S. & Benjakul, S. (2008). Comparative study on the proteases from fish pyloric caeca and the use for production of gelatin hydrolysate with antioxidative activity. Comparative Biochemistry and Physiology Part B: Biochemistry and Molecular Biology, 151(4), 410-419. Kim, S. M. (2011). Antioxidant and anticancer activities of enzymatic hydrolysates of solitary tunicate (Styela clava). Food Science and Biotechnology, 20(4), 1075. Klompong, V., Benjakul, S., Kantachote, D., Hayes, K. D. & Shahidi, F. (2008). Comparative study on antioxidative activity of yellow stripe trevally protein hydrolysate produced from Alcalase and Flavourzyme. International Journal of Food Science and Technology, 43(6), 1019-1026. Lowry, O. H., Rosebrough, N. J., Farr, A. L. & Randall, R. J. (1951). Protein measurement with the Folin phenol reagent. Journal of Biological Chemistry, 193, 265-275. Najafian, L. & Babji, A. S. (2012). A review of fish-derived antioxidant and antimicrobial peptides: their production, assessment, and applications. Peptides, 33(1), 178-185. Ovissipour, M., Abedian, A., Motamedzadegan, A., Rasco, B., Safari, R. & Shahiri, H. (2009). The effect of enzymatic hydrolysis time and temperature on the properties of protein hydrolysates from Persian Sturgeon (Acipenser Persicus) viscera. Food Chemistry, 115(1), 238-242. Ovissipour, M., Rasco, B., Shiroodi, S. G., Modanlow, M., Gholami, S. & Nemati, M. (2013). Antioxidant activity of protein hydrolysates from whole anchovy sprat (Clupeonella engrauliformis) prepared using endogenous enzymes and commercial proteases. Journal of the Science of Food and Agriculture, 93(7), 1718-1726. Picot, L., Bordenave, S., Didelot, S., Fruitier-Arnaudin, I., Sannier, F., Thorkelsson, G. & Piot, J. M. (2006). Antiproliferative activity of fish protein hydrolysates on human breast cancer cell lines. Process Biochemistry, 41(5), 1217-1222. Raghavan, S. & Kristinsson, H. G. (2009). ACE-inhibitory activity of tilapia protein hydrolysates. Food Chemistry, 117(4), 582-588. Rustad, T., Storrø, I. & Slizyte, R. (2011). Possibilities for the utilization of marine by‐products. International Journal of Food Science and Technology, 46(10), 2001-2014. Sheu, M. J., Huang, G. J., Wu, C. H., Chen, J. S., Chang, H. Y., Chang, S. J. & Chung, J. G. (2008). Ethanol extract of Dunaliella salina induces cell cycle arrest and apoptosis in A549 human non-small cell lung cancer cells. Journal of In Vivo , 22(3), 369-378. Slizyte, R., Rommi, K., Mozuraityte, R., Eck, P., Five, K. & Rustad, T. (2016). Bioactivities of fish protein hydrolysates from defatted salmon backbones. Biotechnology Reports, 11, 99-109. Yen, G. C. & Wu, J. Y. (1999). Antioxidant and radical scavenging properties of extracts from Ganoderma tsugae. Food Chemistry, 65(3), 375-379. You, L., Regenstein, J. M. & Liu, R. H. (2010). Optimization of hydrolysis conditions for the production of antioxidant peptides from fish gelatin using response surface methodology. Journal of Food Science, 75(6), C582-C587. Zhang, M., Mu, T. H. & Sun, M. J. (2014). Purification and identification of antioxidant peptides from sweet potato protein hydrolysates by Alcalase. Journal of Functional Foods, 7, 191-200. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 427 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 364 |