تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,126,043 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,234,159 |
پیشبینی ماندگاری میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) تحت تاثیر اسانس نعناع فلفلی(Mentha piperita) ، دما و زمان نگهداری به روش تحلیل سطح پاسخ | ||
شیلات | ||
دوره 74، شماره 3، مهر 1400، صفحه 417-430 اصل مقاله (1.24 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2021.323201.1246 | ||
نویسندگان | ||
لاله رومیانی* 1؛ فاطمه شماعی2 | ||
1دانشیارگروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی شیمی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
در مطالعه حاضر تاثیر اسانس نعناع فلفلی(Mentha piperita) در غلظتهای 0، 5/0 و 1 درصد و در دماهای 4، 3- و 10- درجه سانتیگراد روی ماندگاری میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) طی 15 روز نگهداری، با استفاده از تحلیل سطح پاسخ، مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه ترکیب اسانس با استفاده از دستگاه GC-MS، منتول را به عنوان فراوانترین ترکیب موجود در اسانس نشان داد. در مورد شاخصهای میزان کل باکتریهای زنده (TVC)، میزان کل بازهای نیتروژنی فرار(TVB-N)، پراکسید(PV) ، تیوباربیتوریکاسید(TBA) و اسیدهایچربفرار(FFA) غلظت اسانس با سطح بالای F –Value در مقایسه با زمان و دما، به عنوان مهمترین عامل موثر بر ماندگاری میگو بود .(p <0.05) میگوهای نگهداری شده در دمای 10- درجهسانتیگراد در روزهای هفتم و پانزدهم نگهداری، به ترتیب در غلظتهای 5/0 و 1 درصد، در محدوده مجاز برای مصارف انسانی قرار داشتند. بر اساس نتایج میزان کل باکتریهای زنده و سپس میزان کل بازهای نیتروژنی فرار مهمترین فاکتورها در تعیین ماندگاری میگو بودند. ضریب تعیین یا همبستگی رگرسیونی (R2, R2-adj) نشان داد که مدل رگرسیونی به خوبی قادر به تشریح روابط بین متغیرهای زمان، دما و غلظت اسانس و متغیرهای وابسته مورد بررسی است و مدلهای بدست آمده مقادیر نزدیک به واقعیت را پیشبینی کردند که میتوان از آنها به عنوان روشی جهت کاهش هزینه آزمایش استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
مدلسازی؛ نعناع فلفلی؛ ماندگاری؛ روش سطح پاسخ؛ میگوی وانامی | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 354 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 403 |