تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,647 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,943 |
بررسی زمان ماندگاری فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) پوشش داده شده با پروتئین آبکافتی ماهی | ||
شیلات | ||
دوره 74، شماره 3، مهر 1400، صفحه 375-390 اصل مقاله (1.58 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2021.324696.1256 | ||
نویسندگان | ||
حامد احمدی1؛ سکینه یگانه* 2؛ مینا اسمعیلی خاریکی3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
2استاد گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
3استادیار گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
فیله ماهی با داشتن اسیدهای چرب چند غیر اشباع مستعد فساد است و استفاده از آنتیاکسیدانهای طبیعی در زمان نگهداری مورد توجه محققان قرار گرفته است. هدف این تحقیق بررسی تأثیر پروتئین آبکافتی تولید شده از اندرونه کپور معمولی بر ماندگاری و کیفیت فیله کپور معمولی طی نگهداری در یخچال (1±4 درجه سانتیگراد) است. برای این منظور، در ابتدا اندرونه کپور معمولی با آنزیم آلکالاز (غلظت 1 درصد، دما 55 درجه سانتیگراد و pH 8) در زمانهای مختلف 30، 60، 120 و 180 دقیقه آبکافت شد و مقدار IC50 پروتئین آبکافتی (حاصل از 180 دقیقه هیدرولیز) در مهار رادیکال DPPH 01/0±34/1 میلیگرم بر میلیلیتر بدست آمد و IC50 ویتامین C 6/0±78/13 میکروگرم بر میلیلیتر تعیین شد. سپس جهت بررسی تأثیر پروتئین آبکافتی بر ماندگاری فیله کپور معمولی، تیمارهای آزمایش شامل فیله با پوشش پروتئین آبکافتی، با پوشش ویتامین C و شاهد (بدون پوشش) آماده شدند و فراسنجههای شیمیایی (pH TBA و TVB-N) و فراسنجههای میکروبی (TVC و PTC) در فیلههای ماهی کپور نگهداری شده در دمای 1±4 درجه سانتیگراد در روزهای صفر، 4، 8، 12، 16 و 20 مورد ارزیابی قرار گرفتند. در طول دوره نگهداری، TBA، TVB-N، TVC و PTC روندی افزایشی داشتند، اما میزان این فراسنجهها در تیمار شاهد به طور معنیداری بیشتر از تیمار پروتئین آبکافتی و ویتامین C بود (05/0>P). در مجموع، مقایسه پروتئین آبکافتی و ویتامین C نشان داد که در تمامی فراسنجههای مورد بررسی (به جز TVB-N در برخی روزهای نگهداری)، عملکرد پروتئین آبکافتی در IC50 مشابه با ویتامین C بود و میتواند به عنوان یک آنتیاکسیدان برای افزایش زمان ماندگاری ماهی در یخچال پیشنهاد گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین آبکافتی؛ ویتامین C؛ فراسنجههای میکروبی؛ زمان ماندگاری؛ کپور معمولی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 296 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 225 |