![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,069 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,677,800 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,909,052 |
بررسی خواص آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از امعاء و احشاء ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 4، دی 1399، صفحه 593-606 اصل مقاله (1.33 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.313102.1208 | ||
نویسندگان | ||
حامد احمدی1؛ سکینه یگانه* 2؛ مینا اسمعیلی خاریکی3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
2دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران، ساری | ||
3استادیار گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
مواد غذایی حاوی چربی و به ویژه غذاهای دریایی نسبت به فساد اکسیداتیو آسیبپذیرند، بنابراین نگهداری و حفظ کیفیت آنها با روشهای مقرون به صرفه امری حیاتی است. هدف از این مطالعه تولید یک ترکیب آنتیاکسیدانی از ضایعات ماهی بود، تا هم از دور ریز این ضایعات در محیط زیست جلوگیری شود و هم بتوان محصولی ارائه کرد که قابلیت استفاده در صنایع غذایی را داشته باشد. برای این منظور امعاء و احشاء ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با آنزیم آلکالاز (غلظت 1 درصد، دما 55 درجه سانتیگراد و pH 8) در زمانهای مختلف 30، 60، 120 و 180 دقیقه آبکافت شد و عملکرد آنتیاکسیدانی آن مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که پروتئین آبکافتی حاصل از زمان 180 دقیقه به طور معنیداری درجه آبکافت بالاتر و عملکرد آنتیاکسیدانی بهتری نسبت به زمانهای 30، 60 و 120 دقیقه داشت (05/0P<). بالاترین درجه آبکافت در زمان 180 دقیقه 18/0±66/56 درصد بود. با توجه به نتایج حاصل از سنجش عملکرد آنتیاکسیدانی، مقادیر IC50 در بررسی قدرت مهار رادیکالهای DPPH و ABTS در زمان 180 دقیقه، به ترتیب 01/0±34/1 و 026/0±92/1 میلیگرم بر میلیلیتر بدست آمد و قدرت کاهندگی آهن نیز 01/0±261/0 (میزان جذب (OD) در طول موج 700 نانومتر) بود. به طور کلی، نتایج نشان داد که پروتئین آبکافتشده حاصل از امعاء و احشاء ماهی کپور معمولی دارای ویژگی آنتیاکسیدانی بود و مدت زمان آبکافت (تا 180 دقیقه) بر درجه آبکافت و ویژگی آنتیاکسیدانی موثر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین آبکافتی؛ آلکالاز؛ عملکرد آنتیاکسیدانی؛ امعاء و احشاء ماهی؛ کپور معمولی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 419 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 400 |