تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,481 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,121 |
اثرات سطوح مختلف مکمل خوراکی بایوترونیک تاپ 3 بر شاخص های رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن میگوی پا سفید (Litopenaeus vannamei) | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 4، دی 1399، صفحه 515-527 اصل مقاله (1.36 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.313538.1210 | ||
نویسندگان | ||
آسیه ضاحی زاده1؛ محمد ذاکری* 2؛ سید محمد موسوی2؛ پریتا کوچنین3؛ مرتضی سوری4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران. | ||
2دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران | ||
3استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران. | ||
4اداره توسعه میگو و ماهیان دریایی آبادان، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف مکمل بایوترونیک تاپ 3 بر شاخص های رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن میگوی پا سفید (Litopenaeus vannamei) به مدت 64 روز انجام گردید. 350 قطعه میگو با میانگین وزنی حدود 05/0 ± 28/4 در 15 مخزن با سطوح 0 (تیمار 1، شاهد)، 5/0 (تیمار 2)، 1 (تیمار 3)، 2 (تیمار 4) و 4 گرم در کیلوگرم (تیمار 5) مکمل بایوترونیک تاپ 3 با سه تکرار غذادهی شدند. غذادهی دستی در چهار نوبت به روش سیری انجام شد. در پایان دوره آزمایشی، اختلاف معنیداری در میزان افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و درصد بازماندگی بین تیمارهای آزمایشی مشاهده گردید. بیشترین و کمترین میزان افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه به ترتیب در تیمار 4 و 1 مشاهده شد. همچنین بیشترین درصد بازماندگی در تیمار 4 مشاهده گردید. اختلاف معنیداری در ضریب تبدیل غذایی، نرخ بازده پروتئین و کارایی غذایی بین تیمارهای آزمایشی مشاهده گردید. بیشترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار شاهد و کمترین آن در تیمار 4 مشاهده شد. همچنین بیشترین نرخ بازده پروتئین در تیمار 4 و کمترین در تیمار 1 ثبت گردید و در مورد کارایی غذایی نیز روند مشابه نرخ بازده پروتئین ثبت گردید. همچنین در پایان دوره آزمایشی، اختلاف معنیداری در میزان ضریب چاقی، طول کل، طول کاراپاس و طول حدقهای بین تیمارهای آزمایشی مشاهده گردید. همچنین اختلاف معنیداری در محتوای درصد پروتئین، چربی و رطوبت بدن بین تیمارهای آزمایشی ثبت شد. بیشترین محتوای پروتئین در تیمار های حاوی مکمل در مقایسه با تیمار شاهد مشاهده گردید. بیشترین و کمترین درصد محتوای چربی بدن بترتیب در تیمار 4 و 1 ثبت شد. براساس نتایج تحقیق حاضر، افزودن 2 گرم در کیلوگرم مکمل بایوترونیک تاپ 3 (تیمار 4) را می توان بعنوان بهترین میزان در جیره غذایی میگوهای پا سفید (L. vannamei) پیشنهاد نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
میگو پاسفید؛ شاخص های رشد و بازماندگی؛ کارایی غذا؛ ترکیب بیوشیمیایی بدن؛ بایوترونیک تاپ 3 | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 510 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 408 |