تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,085,420 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,313 |
اثر عصاره تجاری گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis) بر میزان فعالیت برخی شاخصهای آنتیاکسیدانی و بیوشیمیایی در ماهی قرمز (Carassius auratus) | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 4، دی 1399، صفحه 505-514 اصل مقاله (951.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.307277.1187 | ||
نویسندگان | ||
شلاله موسوی* 1؛ مرضیه حیدریه2 | ||
1استادیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
2دانشیار گروه دامپزشکی و علوم دامی، پژوهشکده کشاورزی هستهای، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
گیاه رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis، دارای متابولیتهای فعال زیستیِ مختلف با خواص آنتیاکسیدانی، ضد التهابی، ضد سرطانی و کاهش استرس اکسیداتیو است. مطالعه حاضر به منظور بررسی کارایی عصاره تجاری گیاه رزماری بر عملکرد برخی فراسنجههای آنتیاکسیدانی و بیوشیمیایی در ماهی قرمز (Carassius auratus) انجام شد. ماهیها با میانگین وزنی g5/0 ± 60/7 به دو تیمار و یک گروه شاهد تقسیم شدند و دو تیمار با غلظتهای 1 و 2 گرم در کیلوگرم عصاره رزماری به مدت 40 روز تغذیه شدند. در پایان آزمایش نتایج بدست آمده نشان داد که محصول پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) در هر دو تیمار در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (05/0 > P). فعالیت برخی آنزیمهای آنتیاکسیدانی، شامل فعالیت کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز در هر دو تیمار در مقایسه با گروه شاهد بالاتر بود (05/0 > P). همچنین تغذیه با عصاره رزماری منجر به کاهش معنیدار میزان آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) تیمارهای آزمایشی گردید (05/0 > P). با استفاده از عصاره تجاری رزماری در میزان فعالیت گلوتاتیون اس- ترانسفراز و آلکالینفسفاتاز (ALP) در هر دو تیمار تغییری نسبت به گروه شاهد دیده نشد (05/0 > P). بنابراین نتایج مطالعه حاضر بیانگر این مهم است که مصرف خوراکی در دو سطح بهکارگیری 1 و 2 گرم در کیلوگرم عصاره تجاری گیاه رزماری میتواند در بهبود عملکرد برخی شاخصهای آنتیاکسیدانی و محافظت از کبد در ماهی قرمز نقش مؤثری ایفا کند و نتایج بهتر نیازمند تحقیقات بیشتری می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره تجاری رزماری؛ ماهی قرمز؛ فراسنجههای آنتیاکسیدان؛ فراسنجههای بیوشیمیایی؛ پراکسیداسیون لیپیدی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 423 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 376 |